Безплатна доставка при плащане онлайн! Допълнителни 5% отстъпка при поръчки над 300 лв.

Упражнения с гири за корем

Упражнения с гири за корем - повече в FreeForAll.bg

Упражнения с гири за корем

Спортната атлетична фигура с релефни мускули никога няма да излезе от мода и винаги ще бъде в във фокуса, а стегнатият корем с ясно изразени „плочки“ ще направи така, че тялото да изглежда здраво и красиво, естетично.

Ако говорим за ползите за здравето, тогава следва да отбележим, че здравите коремни мускули ще създадат защитен корсет на нашите вътрешни органи и като изпълняваме упражнения върху тази мускулна група, ние укрепваме гръбнака отвътре. Това е изключително важно и създава здраво и силно тяло.

Тази статия ще предостави кратък преглед на няколко упражнения за коремните мускули с помощта на тежести и ще разгледа техните най-прости възможности. В бъдеще за всеки от тях ще направя по-подробно описание на различните техники и методи за тяхното прилагане.

Упражнения с гири: повдигане с претъркулване

Това упражнение е доста сложно и в същото време с определено силен ефект върху цялата коремната преса.

Изходно положение: докато стоите, тежестта се държи в наведени ръце на нивото на слънчевия сплит, като палецът и показалецът на ръцете Ви обхваща основата на дръжката на тежеста, тялото на тежестта е притиснато между дланите, краката са с разкрач малко по-широк от раменете.

Спуснете се в пълен клек и направете претъркулване назад, спуснете дръжката с тежестта на пода над главата и, като я използвате като противотежест, изпълнете стойка на рамене, след което се върнете в изходна позиция, като изпълните всички стъпки в обратен ред.

Предпазни мерки при извършване на упражнението – Повдигане чрез претъркулване:

По време на преобръщането назад и напред гърбът трябва да бъде заоблен, а брадичката да бъде притисната към гърдите. Ако това не бъде направено, вместо да се претъркулите правилно, това ще доведе до падане с всички произтичащи от това последствия.

В положение на клек ръцете с тежестта трябва да са между коленете. Често се прави грешка, като изпълняващият упражнението, поставя краката на разстояние по-тясно от раменете, а по време на клека раздалечава лактите встрани и сближава коленете. Първо, това може да доведе до травма на вътрешните връзки на коленните стави. Второ, това значително ще усложни изпълнението на втората част от упражнението, когато трябва да се намирате в клекнало положение след претъркулване напред.

В нашия онлайн магазин разполагаме с уникални и същевременно прости уреди за тренировки на корема.

Най-търсени

Категории публикации