Безплатна доставка при плащане онлайн! Допълнителни 5% отстъпка при поръчки над 300 лв.

Ползите от кардио тренировки

Какви мускули работят по време на тренировка и как да направите индивидуална тренировъчна програма?

Изборът на тренажор за кардио тренировки не е лесна задача. От миналите времена у нас велосипедите и бягащата пътека са най-популярни. И по-голямата част от спортистите напълно незаслужено лишават от внимание подобно изобретение на инженерната мисъл като елиптичен треньор.

Какви мускули работят по време на тренировка и как да направите индивидуална тренировъчна програма?

Какви са ползите от тренирането с елиптичен тренажор? Механиката на движенията на елиптичен тренажор сама по себе си е приятна. Движението по елиптична траектория в много отношения напомня на летене, люлеене по вълните или бързо каране на ски. Това е чудесно облекчаване на стреса и е забавление само по себе си.

Ползите от кардио тренировки

Липсват ударни натоварвания и опасността е сведена до минимална. Краката винаги са в леко сгънато положение, а основната тежест пада върху мускулите, а не върху ставите. За разлика от бягането, когато тренирате на елипсоид, почти няма риск от нараняване на коляното или изкълчване на глезена. Тренировките на елиптичния тренажор са идеално кардио за хора с възпалени стави и наднормено тегло, тъй като те премахват ударите и треперенето.

Най-търсени

Категории публикации