Безплатна доставка при плащане онлайн! Допълнителни 5% отстъпка при поръчки над 300 лв.

Първата тренировка на батут

Първата тренировка на батут

Ако това Ви се случва за пръв път, инструкторът ще Ви насърчи първо да поскачате с въженце и след това ще Ви позволи да се качите на батута. Важното тук е да вдишвайте с ритъма на скока и издишвате, когато докоснете мрежата. По време на полет, отпуснете врата и раменете, а при изтласкването стягайте тялото, за да не загубите равновесие.

На първата тренировка на батут просто скачайте нагоре-надолу: тялото постепенно ще свиква с новата лекота, а гъделичкащото усещане в стомаха ще преминава. Тогава инструкторът ще Ви по моли да поскачате напред-назад, наляво и надясно. След това, при скок, притиснете към гърдите или лявото, или дясното коляно; след това разтворете краката си и плеснете с ръце над главата си; въртете въображаеми педали.

Простите на вид, упражнения, не са толкова лесни:

Най-малкото отклонение напред или назад – и можете да паднете на страната си и на гърба си. Чувството е като повторно запознаване със собственото Ви тяло. Разбира се, инструкторът дава съвети – но може ли да обясните как да контролирате тялото във въздуха? Това може само да бъде почувствано,  при това само от Вас, лично.

Задачите за тренировка на батут започват да се усложняват. Завъртване на 180 градуса? Даа! Скачане на гръб? Това не е толкова просто за изпълнение. Да се направи кълбо напред? Отначало може да се получава криво, но все пак се получава. Нещо се получава добре, нещо – не съвсем. Независимо от това, ще почувствате възторг, ще се изпълните с наслада. В края на краищата, с всеки скок ще започнете да се чувствате все по-уверено: ако при първата тренировка си спомняте, че само сте се търкаляли, възможно е на третата да направите салто напред – за първи път в живота си! Ехаа!

От залата излизате мокри и щастливи. Мускулите са приятно уморени, в главата – блажена празнота. В крайна сметка, върху батута, напълно забравяте за всички проблеми и напълно се концентрирате върху настоящето. За скачането върху батут това е от жизненоважно значение: само за миг да се разсейваш и – сбогом, баланс!

Най-търсени

Категории публикации