Duvlan Fitness

Ползите от коремните преси

Ползите от коремните преси

Нека поговорим за ползите от упражненията за корем, така наречените коремни преси.

Коремните мускули са разположени между ребрата и таза в предната част на човешкото тяло. Тяхната задача в тялото е да поддържат тялото в различни позиции, да му позволяват да се завърта и огъва по различни начини, както и да задържат вътрешните органи на правилното им място, като регулират налягането в коремната кухина.

Какви са забележимите ползи от всекидневното практикуване на коремни преси

Ние всички знаем, как може да се промени фигурата, цялото тяло, когато правим упражнения за корем. С редовно практикуванена коремни преси можем да премахнем излишните натрупвания, мазнините, които се намират на талията и корема. И така да оформим красива и стегната фигура, стегнат корем, тънка като подарък за усърдната работата.

Ако говорим за мъже, тогава благодарение на усилените тренировки, ежедневни коремни преси, те ще могат да се отърват от така наречения бирен корем, особено ако не са го пренебрегвали дълго време и не се е появил отдавна. Да, при редовни и интензивни упражнения – коремни преси, Вие ще успеете да стопите мазнините от „биреното коремче“.

Упражняването на коремни преси натоварва коремните мускули само със собственото тегло на тялото, без добавяне на допълнителни тежести. Дори в случай на позанемарено състояние на коремните мускули, може да се постигне успех.

Освен това стойката Ви забележимо ще се промени, тъй като мускулният корсет ще стане по-тонизиран.

За външно невидимите добри ползи от практикуването на коремни преси

Има и други положителни аспекти на редовните тренировки – коремни преси.

Стегнатите коремни мускули са не само красота. Тяхната роля е да държат вътрешните органи – стомаха, червата и пикочния мехур. Тези органи имат да бъдат поддържани в правилна позиция. Когато извършвате коремни преси, Вие несъмнено допринесяте за здравето на храносмилателната система, на жлъчните пътища и на черния дроб.

Добре е да знаем, че лечението на вътрешен орган е възможно, ако този орган е добре кръвоснабден, т. к. именно кръвта носи хранителни вещества. Упражненията, коремните преси, допринасят именно за това.

На много желаещи да отслабнат дами им е трудно да започнат да ядат по-малко. Коремните преси изключително помагат за намаляване на апетита, което от своя страна допринася за загуба на тегло.

Освен това коремните преси имат положителен ефект върху репродуктивната система на жената и това е голям плюс.

Каква е ролята на хранителната диета в комбинация с упражнения – коремни преси

Важно е да кажем, че за успешен резултат е добре да се практикуват ежедневно коремни преси, в комбинация с правилна диета при хранене.

Избягвайте късните вечери. Всеки е чувал правилото „не яжте след шест вечерта“.

Но далеч не всички го следват. Защо? По различни причини. Едната е, че защото се хранят нередовно или пропускат хранения.

Трябва да ядете редовно и порциите да не са големи. (Например 5 пъти на ден на малки порции).

Към фитнес уредите.

Последни публикации

Ползите от коремните преси

Ползите от коремните преси Нека поговорим за ползите от упражненията за корем, така наречените коремни преси. Коремните мускули са разположени между ребрата и таза в предната част на човешкото тяло. Тяхната задача в тялото е да поддържат тялото в различни позиции, да му позволяват да се завърта и огъва по различни начини, както и да […]

Вижте повече
правилното хранене при спортуване

Характеристики на правилното хранене при спортуване

Когато спортуваме, трябва да контролираме храненията си, затова е важно да знаем правилното хранене при спортуване. Правилно хранене при спортуване Менюто за хранене следва да се състави, като се вземат предвид целите, които сте си поставили – да намалите теглото си, да изградите мускулна маса, да поддържате тялото във форма и т.н. За всяка цел […]

Вижте повече
упражнения във вкъщи

Прости, но ефективни упражнения, които всеки може да прави

Да започваме с ефективните упражнения Повторете този набор от упражнения пет пъти. Скачане на въже Пет минути скачане могат да изгорят около 60 калории. Техниката на това упражнение за дома е следната: вземете въже за скачане; лесно се оттласкваме от пода с краката си; ръцете се движат по тялото, завъртайки въжето. Скачаме за 60 секунди. […]

Вижте повече
Правилно хранене и спорт

Правилно хранене и спорт: до колко ключова е тази комбинация

Правилно хранене и спорт: задължителна ли е тази комбинация? При отслабване правилното хранене и упражняването на спорт са много важни. Без редовни тренировки определено ще Ви е нужно повече време, за да свалите излишните килограми. Човек губи тегло поради калориен дефицит. Този дефицит може да се създаде просто чрез намаляване на количеството храна, която се […]

Вижте повече
домашна тренировка

Примерна програма за домашна тренировка

Тренировка за всеки ден от седмицата Понеделник През първия ден тръгваме на джогинг или ходене. Ако е възможно, отиваме да плуваме. Вторник На втория ден правим силови и кардио упражнения у дома. Лицеви опори от пода или от пейката Сряда Първи ден за почивка. Ако не се чувствате уморени, можете да отидете на разходка, да […]

Вижте повече
полезни суперхрани

Видове суперхрани

Толкова е голямо разнообразието от полезни суперхрани, че решихме в тази статия да разкажем за няколко, впечатляващи както и да потърсим някои рецепти за това, как да бъдат използвани. Семена от чия Какви са ползите: Тази суперхрана е известно, че е много богата на омега-3, фибри, антиоксиданти и минерали. Тя може да допринесе за понижаване […]

Вижте повече