Безплатна доставка при плащане онлайн! Допълнителни 5% отстъпка при поръчки над 300 лв.

Ползите от коремните преси

Ползите от коремните преси

Ползите от коремните преси

Нека поговорим за ползите от упражненията за корем, така наречените коремни преси.

Коремните мускули са разположени между ребрата и таза в предната част на човешкото тяло. Тяхната задача в тялото е да поддържат тялото в различни позиции, да му позволяват да се завърта и огъва по различни начини, както и да задържат вътрешните органи на правилното им място, като регулират налягането в коремната кухина.

Какви са забележимите ползи от всекидневното практикуване на коремни преси

Ние всички знаем, как може да се промени фигурата, цялото тяло, когато правим упражнения за корем. С редовно практикуванена коремни преси можем да премахнем излишните натрупвания, мазнините, които се намират на талията и корема. И така да оформим красива и стегната фигура, стегнат корем, тънка като подарък за усърдната работата.

Ако говорим за мъже, тогава благодарение на усилените тренировки, ежедневни коремни преси, те ще могат да се отърват от така наречения бирен корем, особено ако не са го пренебрегвали дълго време и не се е появил отдавна. Да, при редовни и интензивни упражнения – коремни преси, Вие ще успеете да стопите мазнините от „биреното коремче“.

Упражняването на коремни преси натоварва коремните мускули само със собственото тегло на тялото, без добавяне на допълнителни тежести. Дори в случай на позанемарено състояние на коремните мускули, може да се постигне успех.

Освен това стойката Ви забележимо ще се промени, тъй като мускулният корсет ще стане по-тонизиран.

За външно невидимите добри ползи от практикуването на коремни преси

Има и други положителни аспекти на редовните тренировки – коремни преси.

Стегнатите коремни мускули са не само красота. Тяхната роля е да държат вътрешните органи – стомаха, червата и пикочния мехур. Тези органи имат да бъдат поддържани в правилна позиция. Когато извършвате коремни преси, Вие несъмнено допринесяте за здравето на храносмилателната система, на жлъчните пътища и на черния дроб.

Добре е да знаем, че лечението на вътрешен орган е възможно, ако този орган е добре кръвоснабден, т. к. именно кръвта носи хранителни вещества. Упражненията, коремните преси, допринасят именно за това.

На много желаещи да отслабнат дами им е трудно да започнат да ядат по-малко. Коремните преси изключително помагат за намаляване на апетита, което от своя страна допринася за загуба на тегло.

Освен това коремните преси имат положителен ефект върху репродуктивната система на жената и това е голям плюс.

Каква е ролята на хранителната диета в комбинация с упражнения – коремни преси

Важно е да кажем, че за успешен резултат е добре да се практикуват ежедневно коремни преси, в комбинация с правилна диета при хранене.

Избягвайте късните вечери. Всеки е чувал правилото „не яжте след шест вечерта“.

Но далеч не всички го следват. Защо? По различни причини. Едната е, че защото се хранят нередовно или пропускат хранения.

Трябва да ядете редовно и порциите да не са големи. (Например 5 пъти на ден на малки порции).

Към фитнес уредите.

Най-търсени

Категории публикации