Хамаци

Показване на 1–12 от 14 резултата

Хамаци

Хамаци – предназначение и разновидности

В днешно време хамакът неизменно се свързва с асоциации за лято, почивка и летни вили, следобеди за отмора, когато жегата не позволява работа в градината.

Какво по-приятно от това да седнете удобно на леко люлеещо се легло, в зелената сянка на дърво, с книга и някаква разхлаждаща плодова напитка, например.

Именно хамакът – лек, мобилен и  в същото време уютен и надежден е, който Ви позволява да си създадете кът за почивка и сън практически почти навсякъде в градинското Ви място.

От какво се изработва хамакът – характеристики на различните материали

Ханаците обикновено се разделят на следните видове:

  • Мрежест хамак

Това е най-простият вариант, който, за съжаление обаче, не е много удобен за използване.

Хамаци

Първо, хамак под формата на мрежа с големи клетки не може да издържи тегло повече от 80–100 килограма, така че двама възрастни, които искат да седнат един до друг, могат да го разкъсат. Освен това самата мрежа може да се впие в кожата. Затова, за да е удобно за лежане, ще е необходимо да купите тънък матрак с памучен или синтетичен пълнеж,  който да е достатъчно мек и плътен едновременно.

  • Хамак от плат

Тези висящи легла обикновено са направени от здрав памучен плат. Памучните хамаци се считат за едни от най-добрите – те са приятни на допир за тялото, издръжливи са, красиви, екологични. Лесно приемат формата на лежащ човек и са много удобни. Издържат на тегло до 160 килограма, така че и двама души могат да легнат заедно.

Хамаци цени Единственият недостатък на памучния хамак е, че лесно попива всички капки дъжд. И ако не се изсуши добре и навреме, върху тъканта може да се образува мухъл. Така, че в случай на приближаване на дъжда, е добре предварително да свалите любимото си висящо място за почивка и да го запазите сухо. И още нещо – ярките памучни хамаци могат да избледнеят от слънцето. Така че идеалното място за тях е на гъста сянка или под навес.

  • Синтетичен хамак – полиестер и найлон

Тези тъкани са подобни, като найлонът малко отстъпва на полиестера по гладкост на повърхността. Предимствата на хамака, изработен от синтетичен плат, включват факта, че той не се плаши от вода и след дъжд е достатъчно просто да го избършете или да изчакате, докато изсъхне сам – това се случва много бързо през лятото. По отношение на издръжливостта хамакът от полиестер малко отстъпва на памучния. Той може да издържи тегло до 120 килограма, което е напълно достатъчно за един възрастен. Найлоновите хамаци са по-твърди от тези, направени от памук.

Има и други разновидности на хамаци.

Във всички случаи хамакът е идеален като място за дневен отдих на открито. А разнообразието от модели и предложения ще Ви позволи да изберете висящо легло за всеки вкус и бюджет.

Изберете нашите хамаци за една наистина прекрасна почивка в градината!

Ако търсите Градински люлки, разгледайте из между нашите предложения!