Легла и рамки за легла

Показване на 1–12 от 17325 резултата

Рамки за легла

Рамката на леглото е основата, която определя неговия комфорт, издръжливост и качеството на Вашия сън.

Каним Ви да се запознаете какви видове рамки за легла съществуват, какви са техните основни плюсове.

Рамки от естествено дърво

Дървената рамка за легло е чудесен избор, ако искате естествен, красив дизайн. Дървената рамка за легло ще пасне на почти всеки интериор. Опциите са безкрайни, от елегантни модерни рамки до рамки в рустик стил или такива, които са богато украсени с резба.

Красотата на дървото се крие в разнообразието от дървесни видове, възможността за боядисване на материала в светъл, тъмен или среден нюанс на топли или студени тонове.

В допълнение към гъвкавостта, висококачествената дървена рамка е и издръжлива.

Основни предимства на дървените рамки

  • Дървената рамка се предлага в голямо разнообразие от стилове, за да подхожда на всеки дизайн на спалня.
  • Дървените рамки за легла са универсален избор.
  • Дървото се почиства по-лесно и може да запази красивия си вид в продължение на много години.

Добре е да знаете, че дървените рамки могат да бъдат по-тежки от металните, което ги прави трудни за преместване. Те обикновено са и по-скъпи от алтернативните опции за рамка за легло.

Съвети за избор на дървени рамки

Търсете рамки със солидна конструкция. Струва си да вложите повече пари, за да не получите здрава рамка.

Ако в стаята ви има мебели от друго дърво, опитайте се да изберете рамка за леглото от същия вид дърво или поне подобен цвят.

Ниски рамки за легла

Стремите ли се към модерна естетика или се опитвате да увеличите максимално пространството? Ниската, минималистична рамка на леглото предлага вечна елегантност и визуално разширява стаята, оставяйки повече място за свободно движение.

Обикновено тези рамки се предлагат в дървени или тапицирани покрития и могат да имат висока или ниска табла, място за поставяне на книга, например, или чекмеджета под леглото, в зависимост от стила.

Основното предимство на ниските рамки е сравнително ниската цена и модерен дизайн.

В същото време, поради ниския дизайн, мястото за съхранение може да бъде ограничено и почистването под легло с такава рамка няма да бъде удобно.

Тапицирани рамки

Тапицираните рамки за легла ще придадат на спалнята Ви атмосфера на уют комфорт.

С атрактивни текстури и цветове, те лесно се превръщат в център на внимание в стаята. Тапицираната табла е идеална за тези, които обичат да четат в леглото. Опциите за тъкани варират от естествени материали като памук и лен до синтетични тъкани. Тапицерията от плат на рамката на леглото ще изисква постоянна поддръжка.

Метални рамки за легла

Металната рамка за легло е чудесен избор, ако търсите нещо красиво и същевременно издръжливо за Вашата спалня.

Визията им може да бъде напълно различна: матови или лъскави рамки, боядисани както в класическо черно, бяло, бежово, така и в по-смели цветове.

Металните рамки са по-евтини от дървените и са по-устойчиви на драскотини и повреди. Под въздействието на матрака обаче те могат да станат доста скърцащи.

Рамки за легла с платформа

Платформените рамки за легла са вид ниска рамка за легло, която може да служи като цялостна основа за легло. Тези рамки са чудесни за малки пространства, защото заемат по-малко място от тапицираните рамки или рамки от масивно дърво. Те често включват чекмеджета за съхранение под леглото, което ги прави полезни за стаи с ограничено пространство.

Предимства на рамките с платформа:

  • Модерен дизайн, подходящ за различни стилове спални.
  • Предлагат се с различни опции за табла.
  • Често съдържат вградено хранилище.

Рамката за легло с платформа има само един минус: както в случая с ниските рамки, няма да е лесно да се почиства под такова легло.