Табли за легла

Показване на 1–12 от 5967 резултата

Табли за легла – как да изберем правилно

табла за легло

Леглото е основната мебел в спалнята. На първо място, когато избираме подходящ модел легло, ние проучваме неговите функционални характеристики като размери, наличие на ракла за съхранение или повдигащ механизъм, рамка, ламели за матрак, крепежни елементи и др.

В същото време естетическата страна на въпроса е не по-малко важна. Тъй като останалата част от интериора на спалнята Ви ще зависи от външния вид на леглото и тук таблата за легло излиза на преден план.

Вариантите са много. Всеки има своите плюсове и минуси и за да направите правилния избор, ще Ви разкажем повече за таблите за легла.

Видове табли за легло

табли за легло

Мека табла за легло

Под тапицерията на такава табла за легло е скрит слой пълнител, благодарение на който ще Ви бъде удобно да седнете на леглото. Да се облегнете върху меката табла за легло и да почетете книга, например.

Най-често изпозваните тъкани за тапицерията на меката табла за легло са велурът и еко кожата. Тапицерията не просто се опъва върху рамката, тя получава специфична текстура, благодарение на шевовете и опъването. Гънките на плата, допълнени от красивата мебелна декорация правят таблата по-елегантна, а също така предпазват плата от прекомерно разтягане или увисване. Тапицерия на таблите на карета или ромбове обикновено  се избират  за спални в класически стил.

Техни недостатъци могат да бъдат всички стандартни за меката мебел характеристики: тъканта може лесно да се замърси, изисква регулярни грижи, редовно трябва да се почиства със специални продукти.

Твърда табла за легло

Това е най-простият и най-често срещан вид. Такава табла най-често се изработва от същия материал като останалата част от рамката на леглото: масивно дърво, метал, ПДЧ.

Много по-лесно е да се грижите за твърда табла, достатъчно е да избърсвате повърхностите от прах и почиствате, ако има мръсотия.

Недостатъци – по-ниско ниво на комфорт в сравнение с меката табла за легло, може да изглежда доста по-семпло и обикновено, без излъчване на някакъв определен стил.

Функционална табла за легло

Такъв вид табла за легло се търсят за малки спални, където всеки сантиметър площ е от значение.. В таблата може да има вградени малки рафтове, които служат като заместител на нощни шкафчета. Често в таблата се вграждат и осветителни елементи.

Слабата страна на такава табла е взискателността на почистването. Ако не поддържате чистота и ред на рафтовете, цялата красота бързо може да изчезне и ще отстъпи място на бъркотията в пространството.

Видове табли за леглоВариантите на табли за легло са много. Най-популярни са меките табли, твърдите табли, както и функционалните табли за легло. Всеки вид има положителни и отрицателни страни. 
Избор на табла за легло Таблата за легло придава естетически завършен вид на спалнята ви. Поради този причина е нужно да отделите време за правилен избор. Външния вид на леглото ще определи останалата част от интериора в спалнята. 
Цени на табли за легло Цени в диапазона 58,00 – 389,00 лева, според вида, размера и формата на таблата за легло.  
Доставка Надеждна доставка за цялата страна с куриерска фирма Speedy. Изпълнението на  доставката е в рамките на 7-12 работни дни. БЕЗПЛАТНА доставка за всички продукти при плащане с карта или по банков път.