Свободни тежести

Показване на 1–12 от 37 резултата

Дъмбели и гири

Най-ефективните тренировъчни програми са с гирички с тегло между 16 и 30 кг. Можете да започнете малки домашни тренировки, които да са кратки по време. Не само мъже, но и жени тренират с гирички.

По правило жените избират тежести с тегло от 8 до 16 килограма, а мъжете – от 16 до 32.

Дъмбели и гири

За да намерите своето тегло, опитайте пет повторения на едно и също упражнение. Ако е лесно, вземете по-големи тежести. Ако не можете да завършите упражнението, имате нужда от по-малко тегло гирички. Що се отнася до броя повторения, фокусирайте се на пет подхода 10-15 пъти. Ако чувствате, че можете да направите повече, направете.

Гири

Ето още няколко важни съвета при тренировки с гирички

-Помнете за натоварването. Мускулите имат способността да се адаптират към натоварванията, така че с течение на времето можете да увеличите масата на тежестите;

-Хранете се правилно. За растежа на мускулите, тялото Ви се нуждае от протеини, както и от въглехидрати;

-Почивайте си. Не претоварвайте мускулите. Тренирайте 2-3 пъти седмично, това ще бъде достатъчно. Ако усещате мускулна болка, намалете спортуването;

-Спете достатъчно. Спазвайте правилото да спите 7-8 часа на ден, лягайте и се събуждайте в едно и също време. Не забравяйте, че мускулите Ви се нуждаят от пълноценен сън.

Дъмбели цени

Изберете своя комплект гири от нашия онлайн магазин. Възможност за сигурно плащане директно на сайта с карта и доставка до адреса!

Гирички

Основни характеристики на дъмбелите и гирите
Ефективни тренировки с дъмбели за мъже и жени Изключително удобство за тренировки в къщи, както за мъже, така и за жени. Започнете малки домашни тренировки, които да са кратки по време. Постепенно увеличавайте времетраенето.
Открийте правилното тегло на Вашите дъмбели Оптайте пет повторения на едно и също упражнение. Ако е лесно, вземете по-големи тежести. Ако не можете да завършите упражнението, имате нужда от гирички, с по-малко тегло.
Няколко важни съвета при тренировка с дъмбели и гири Следете физическото Ви състояние да е добро. Натоварвайте мускулите постепенно. Ако усещате мускулна болка, намалете  спортуването.
Хранете се здравословно, нека храната Ви е заредена с енергия. 
Кои са основните ползи от тренировката с дъмбели и гири  Заемат малко място и са евтини;
С тях тренирате различни мускулни групи;
Добре крепват на коремната стена
Можете да напомпате бицепсите;
Добрър начин да стегнете тялото си.
Видове дъмбели и гири По дизайн дъмбелите и гирите са цялостни и сгъваеми. Първият вид представляват тяло с постоянно тегло. Вторите приличат на мини щангичка с нанизани дискове. Ако ще се занимавате сериозно със силови тренировки е по-добре да закупите модел, състоящ се от отделни части.

Често задавани въпроси

Как да се ориентирам, с каква тежест дъмбели да избера?

Отговор: Тежестта на гирите и дъмбелите е строго индивидуална. Все пак за напреднали в фитнес тренировките, са препоръчителни следните стойности: За жените – тежести с тегло от 4 до 10 килограма. З мъже – от 10 до 32 килограма.

С какви препоръчителните упражнения с гири или дъмбели да започна?

Отговор: В началните тренировки правете упражнения, за да развиете основните и големите мускулни групи за укрепване на цялото тяло, за общо здраве. Използвайте леки дъмбели, за жени – 2-4 кг, за мъже – 4-9 кг., за да можете да правите 10-15 повторения на всяко упражнение.

Какви видове дъмбели има?

Отговор: Дъмбелите са два вида:
Цялостни – Те имат монолитна конструкция с фиксирана тежест. Използват се предимно във фитнес залите.
Сглобяеми (или се наричат ​​разглобяеми) – дизайнът им предвижда промяна в теглото с помощта на тежести (дискове). Те са чудесен вариант за тренировки у дома и във фитнеса.

Каква е цената на доставката Ви?

Отговор: Доставката е винаги безплатна. Независимо от цената на избрания от Вас продукт, ние ще доставим в цяла България.