Боксспринг легла

Показване на 1–12 от 17 резултата

Боксспринг легла

Ако се чудите какво е това , “боксспринг” буквално означава пружина в кутия.

Леглата от този вид представляват напълно тапицирана дървена или метална конструкция, която има формата на кутия, в чиято основа са заложени пружини.

Можем да кажем, че боксспринг леглата радват човечеството почти век и половина. Боксспринг леглата въплъщават идеята за комфортен и качествен сън. Именно на тях разчитат хора с проблеми в гърба и ставите.

Тези легла пораждат много въпроси при избора на „правилния пружинен матрак“. За да Ви улесним при избора, сме подготвили подробна полезна информация.

Всички ружинни матраци са разделени на две групи: със зависими и независими пружинни блокове.

Зависима пружинна опция

Този вид боксспринг легла е изобретен и патентован в края на 19 век от американския учен Дж. П. Легет. От създаването си системата не е претърпяла големи промени. Блокът Bonnel е съчетание от 4- или 5-оборотни пружини, вплетени заедно по цялата дължина.

Формата на пружините е биконична: стеснен център и разширени ръбове. Това осигурява специална еластичност на продукта.

Независима пружина

Тя е подредена по различен начин.

Самата дума „независим“ показва, че пружините в такъв матрак работят автономно една от друга: само онези елементи, които са под натиск, започват да провисват.

Всяка пружина тук има своя собствен капак или специален джоб, който предотвратява възможността за контакт с други пружини.

Плюсове и минуси на боксспринг леглата

Когато говорим за предимствата и недостатъците на пружинните системи, би било погрешно да съберем всички матраци на едно място. Моделите със зависими и независими блокове имат различни предимства и недостатъци.

Основното предимство в този случай е достъпната цена.

Матраците със зависим пружинен блок са идеални за вила или стая за гости, тоест за тези опции, когато матракът не се използва постоянно. Недостатъците на дизайна включват липсата на анатомичен ефект – всички пружини са непрекъснато свързани помежду си и когато се приложи натиск върху една от тях, останалите също ще започнат да се движат.

Освен това, след продължителна употреба, зависимият модул може да започне да издава различни звуци, включително скърцане, а също и да провисне.

Що се отнася до матраците с независим пружинен блок, силата тук е анатомичният и ортопедичният ефект. Спането на такъв продукт е удобно и здравословно: автономната работа на пружините позволява на матрака да се адаптира към „индивидуалната анатомия“ на собственика и да осигури на гръбначния стълб правилна позиция и надеждна опора. Наличието на защитни капаци и джобове, в които е скрита всяка пружина, прави такива матраци напълно безшумни.

Те са в състояние да издържат на големи натоварвания без увисване при продължителна употреба.

Недостатъците на блок от независими пружини включват цената. И също така е важен внимателният подход към подбора, тъй като различните версии на пружините изпълняват различни функции. Въпреки това си струва да запомните, че закупуването на такъв матрак е печеливша инвестиция в безценно здраве.