Двуместни дивани

Показване на 1–12 от 48 резултата

Ако сте се насочили към покупка на двуместни дивани, можем да ви поздравим за добрия избор! Те са изключително практично решение, поради своя компактен размер и универсалност. Могат да бъдат позиционирани както в хола, така и в детската стая, кухнята, трапезарията, дори и в спалнята.

Двуместни дивани

Като начало помислете дали ще бъде лесно да се грижите за материала, дали вашите домашни любимци няма да надраскат тапицерията, а децата да разлеят кафе върху дивана. Много е важно дали е издръжлива тапицерията – тоест, обръщайте внимание не само на стила, но и на нейното функционално натоварване.

Популярни видове тапицерия

Има три много популярни вида тапицерия: дамаска, естествена кожа и еко кожа.

Тъканната тапицерия е подходяща, ако в къщата има деца или домашни любимци. Най-често за тапицерия на дивана се използват флок, велур, шенил, жакард. Тези тъкани не пропускат влага, лесно се перат и са устойчиви на износване.

Двуместни дивани – избор на форма

Естествената кожа също е много устойчив на износване материал, но е трудно да се грижи човек за нея и струва по-скъпо. Но пък имайте предвид, че кожената тапицерия дава усещане за прохлада. И като цяло коженият диван е символ класика и лукс.

Екокожата (изкуствената кожа) не е по-ниска по отношение на естествената кожа, но струва много по-евтино.

Грижата за нея е по-лесна, в сравнение с естествената кожа: тя се избърсва със сапунена вода и след това се измива с чиста вода.

Двуместни дивани – избор на форма

Формата на дивана трябва да е анатомична – да поддържа коленете, ъгълът на облегалката да осигурява релаксация на гръбначния стълб, подлакътникът да позволява да се легне без възглавница, облегалката за глава да регулира височината на гърба и да създава опора за врата. А декоративните възглавници намаляват дълбочината на седене, което удобно за децата.

Също така диванът не трябва да разваля декорацията на стената или да надрасква пода.

Двуместни дивани от естествена кожа

Преди да изберете някои от моделите двуместни дивани, измерете мястото, където той ще стои, вземете предвид неговата ширина, дължина, дебелина на гърба и др.

Ако имате деца, е хубаво да се спрете на лесно сваляща се дамаска и да помислите за подходящи декоративни възглавници, за да може детето да се обляга спокойно на тях.

Двуместни дивани – предимства

• Компактни.
• Практично решение за всеки интериор.
• Лесни за позициониране във всяко едно помещение от вашето жилище.
Видове тапицерии при двуместните дивани Тъканна тапицерия – не пропуска влага, лесна за поддръжка и устойчива на износване.
Естествена кожа – по-скъпа алтернатива, устойчива на износване, но трудна за пъддръжка.
Еко кожа – лесна за поддръжка, по-евтина алтернатива на естествената кожа.
Избор на двуместен диван Важен момент при избора на двуместен диван е определяне на мястото, където той ще бъда позициониран. Важно е да съобразите вида на дамаска с наличието на домашни любимци и деца. Отделете време при избора на правилна форма на вашия двуместен диван.
Двуместни дивани от FreeForAll При нас ще намерите богата гама от двуместни дивани. Различни размери и цветове. Ценови диапазон 80,00-255,00 лева.

Двуместни дивани – предимства

·        Компактни.

·        Практично решение за всеки интериор.

·        Лесни за позициониране във всяко едно помещение от вашето жилище.

Видове тапицерии при двуместните диваниТъканна тапицерия – не пропуска влага, лесна за поддръжка и устойчива на износване.

Естествена кожа – по-скъпа алтернатива, устойчива на износване, но трудна за пъддръжка.

Еко кожа – лесна за поддръжка, по-евтина алтернатива на естествената кожа.

Избор на двуместен диванВажен момент при избора на двуместен диван е определяне на мястото, където той ще бъда позициониран. Важно е да съобразите вида на дамаска с наличието на домашни любимци и деца. Отделете време при избора на правилна форма на вашия двуместен диван.
Двуместни дивани от FreeForAllПри нас ще намерите богата гама от двуместни дивани. Различни размери и цветове. Ценови диапазон 80,00-255,00 лева.

Освен двуместни дивани при нас можете да немрите персийски килими, с които да звършите перфектния хол.

Често задавани въпроси

Как да избера двуместен диван?

Отговор: Мястото, където ще бъде разположен диванът, е от първостепенно значение. Нужно е да вземете точните размери. Също така, е важно да отделите необходимото време при избора на подходяща форма, пасваща най-добре на вашия интериор.

Какви са видовете двуместни дивани?

Отговор: Двуместните дивани се различават най-вече по вида на тапицерията. Най-общо те биват три вида тъканна тапицерия, естествена кожа и еко кожа. Всеки вид има своите плюсове и минуси. Тъканната тапицерия е лесна за поддръжка и е устойчива на износване. Естествената кожа е трудна за поддръжка и е по-скъпа. Еко кожата е по-евтина алтернатива на естествената кожа и е по-лесна за поддръжка.

Защо да избера двуместен диван?

Отговор: Двуместните дивани имат редица предимства. Те са компактни. Лесни са за позициониране във всяка една част от жилището. Двуместните дивани са практично решение за всеки интериор.