Безплатна доставка при плащане онлайн! Допълнителни 5% отстъпка при поръчки над 300 лв.

Как да почистваме килимa?

Как да почистваме килимa?

Как да почистваме килимa?

Има два начина за почистване на килими: самостоятелно и с помощта на професионалисти.

Разликата е в цената и качеството на почистването. Сами можете да почистите само горния слой на килима, при професионалното почистване се почистват и „дълбоките“ му слоеве.

Ако се случи килимът Ви да се изцапа, например със сок или шоколад, е важно да почистите килима през първите няколко часа след замърсяването, тъй като тези петна се окисляват за няколко часа при взаимодействие с кислород и ще бъде по-трудно да го почистите по-късно.

Химическото почистване на килими у дома може да бъде три вида: сухо, екстракторно, интензивно.

1. Сухо или вакуумно химическо почистване на килим е метод, който се пролага при леко замърсяване, като се използва силен разтвор на детергент или средство за отстраняване на петна и суха пара или замразяване. Подходящ е за деликатни копринени и вълнени килими, но не се препоръчва за хора с алергии.

2. Екстракторът е мокро почистване на килими, предназначено за премахване на средни замърсявания с миеща прахосмукачка. Позволява премахване на дълбоки замърсявания и петна, но не се препоръчва за деликатни материали.

3. Интензивно вакуумно почистване на килими – най-ефективното, идеално за премахване на упорити и нестандартни замърсявания. Тази опция включва цялостна повърхностна обработка с помощта на професионални химически препарати за отстраняване на петна.

4. Почистването с пара на килими е екологичен и много популярен начин. Предимствата му са в бързината и липсата на химикали по време на обработката, недостатъците са ниската ефективност при силно замърсяване.

Кога наистина е необходимо химическо почистване на килим у дома?

Този вариант се прилага, когато трябва да почистите килим, който е фиксиран по някакъв начин на пода, или килим, върху който има поставена тежка мебел. Задължително условие при професионално химическо почистване на килим у дома е необходимостта на сто процента изсушаване на килима, което средно ще има продължителност средно ще бъде от 3 до 12 часа.

Обадете се за да вземат от дома Ви килима за химическо почистване

Процедурата за такова почистване на килим е много проста, след като бъде взет от дома Ви килимът за почистване, се извършва първоначален преглед за степента на замърсяване, след което технолозите избират правилния метод на почистване на килима, почистват го и го връщат обратно.

Цената на услугите зависи от площта на третираната повърхност, от вида на килима (вълна, коприна, ръчна изработка), както и от степента на замърсяване.

Най-търсени

Категории публикации