Безплатна доставка при плащане онлайн! Допълнителни 5% отстъпка при поръчки над 300 лв.

Плюсове и минуси при скачане на батут

Плюсове и минуси при скачане на батут

Плюсове и противопоказания за скачане на батут

– Увлекателен и достъпен спорт – скачане на батут е много популярно както при деца, така и при възрастни. Практически всеки е имал и има такава мечта и сега е лесно да я осъществи.

– Прост, но много ефективен спорт за поддържане на физическата подготовка и оформяне на тялото – trampolining перфектно развива всички мускулни групи и вестибуларния апарат, тренира координацията, издръжливостта и насърчава бързата загуба на тегло.

По време на тренировка получавате много голямо физическо натоварване, но на практика не го усещате.

– Силата и кардиото в комбинация с изпълнението на сложни координационни упражнения са основните фактори за обучение, които са необходими за поддържане на добра физическа форма за възрастни. Скачането на батут ги осигурява едновременно и напълно.

– Подходящ за хора с всякакъв ръст и физическа подготовка – всеки, който няма следните противопоказания за здраве, може да скача на батут:  при лош вестибуларен апарат, проблеми с гърба, тренировката за издръжливост е забранена.

– Отличен емоционален разряд – батут скачането е източник на ярки положителни впечатления. Възрастните, които са на батута, са толкова щастливи, колкото и децата. Те получават възможност да се разтоварят емоционално добре, да забравят за проблемите и да получат напълно нови емоции и усещания, като чувство за свобода, летене и контрол на тялото.

Противопоказания за батут

Заниманията с батут може да имат и редица минуси, които могат да бъдат избегнати в 99% от случаите с подходяща тренировка.

Батутът може да е коварен за тези, които не знаят как да скочат върху него правилно, така че занятията трябва да се провеждат само когато са придружени от треньор, в противен случай има голям риск от нараняване. В този случай винаги трябва да сте концентрирани, да слушате всички коментари на треньора и да изпълнявате само онези задачи, които той Ви казва. Това, например, не обичат да спазват много самоуверени млади екстремно ориентирани хора.

Също така, в зала за батут, е необходимо да спазвате правилата за безопасност, за които ще бъдете уведомени от самото начало.

Отнема време, за да се приспособи тялото към батута – при скокове на батут човек постоянно скача, прави завои и това изисква адаптация на вестибуларния апарат. За първи път може да се почувствате замаяни или болни, но всичко това е много индивидуално. Децата и много от възрастните изобщо не са изправени пред такива проблеми.

Най-търсени

Категории публикации