Детски люлки

Показване на 1–12 от 25 резултата

Избор на подходяща детска люлка

Детски люлкиДетски люлки предназначени за игри, които тренират мускулите, вестибуларния апарат и координацията на децата.

Малките деца, които използват люлката с помощта на родителите си, обичат да прекарват много време в това забавление.

В същото време те се успокояват и вестибуларният им апарат работи по-добре. По-големите деца, които се люлеят сами, това допринася за развитието на вниманието, отговорността и контрола на скоростта.

Разбира се, когато купувате люлка, е важно да направите правилния избор на модел.

Според разположението си детските люлки могат да са подови или окачени

Детска люлка цени

Подовите модели са здраво закрепени към равнината (земя, бетон, плочки). За повечето от тях основите са бетонирани, но някои са закрепени към повърхността с анкери. Останалите са оборудвани с дизайн, който не изисква допълнително закрепване. Съвременните детски люлки могат да бъдат изработени от метал, дърво, пластмаса или пък да са комбинирани.

В близост до люлките не трябва да има сгради и конструкции, които да пречат и да крият опасност от нараняване на децата.

За производството на метални детски люлки се използва монолитна конструкция за стационарно поставяне. Седалката е изработена от различни материали. Те се характеризират с дълъг експлоатационен живот и устойчивост на голямо тегло, но са подложени на нагряване под гореща слънчева светлина.

Екологичността е едно от най-големите предимства на дървените конструкции, но след известно време те могат да се деформират под въздействието на слънце, сняг, дъжд и други метеорологични фактори.

Пластмасовите модели са издръжливи, но не са екологични. Експлоатационните характеристики на пластмасата с течение на времето се губят под въздействието на метеорологичните фактори. Затова най-често този материал се използва за бебешки люлки.

При избора на детски люлки трябва да се има предвид възрастовата категория на потребителя. За по-малки деца се избират пластмасови конструкции с ниско или контролирано ниво на седалката.

Освен това е необходима опция, където има заден гръб и страни по ръбовете, за да се предотврати случайно падане. И въпреки всичко, децата под 4-годишна възраст трябва да се люлят под надзора на родителите си. За по-големи деца могат да се изберат и метални конструкции.

Когато избирате детски люлки, вземете предвид площта за поставяне и начина на закрепване. Ако желаете да закупите метални системи, тогава трябва да разполагате с място за стационарен монтаж и основата се бетонира. Това ще осигури безопасно люлеене, но няма да да можете да местите рамката и да я приберете за зимата.

За детските люлки и техните ползи

Детските люлки помагат на децата да изразходват по забавен и приятен начин натрупаната и неизразходвана енергия, като едновременно с това повишават тяхното внимание, постоянство и способност за концентрация.

Люлеенето на детските люлки тренира вестибуларния апарат и координацията на децата.

Те се научават да поддържат по-добре баланс, да контролират тялото си.

Децата разбират, че играта на чист въздух е забавна и интересна, което улеснява привикването им към активен начин на живот.

Люлеенето на детски люлки намалява психо-емоционалното натоварване, което е особено важно за децата в начална училищна възраст. Нервната система се отпуска, детето бързо се възстановява и е готово за по-нататъшно обучение и дейности.

Ако люлките на открито са предназначени за няколко деца, тогава люлеенето върху тях води до развитие и на комуникационни умения. Децата се забавляват, общуват и закрепват.

Детските люлки имат своята роля за допълнителна физическа активност.

В процеса на тяхното използване укрепват ръцете, краката, корема и долната част на гърба.

Благодарение на многобройните си предимства и простотата на дизайна, детските люлки са много популярните и любими съоръжения на откритите детски площадки. Освен това съвременните производители непрекъснато разширяват асортимента си и предлагат нови видове от тези продукти.

Традиционният вариант, предполагащ закрепване на седалката върху въже или верига, е конструкция окачен тип. Това е най-универсалният модел, подходящ за деца от всички възрасти. При избора на такова решение е необходимо да се вземе предвид размера на децата: за по-малките деца са подходящи ниски висящи улични люлки, за по-големи деца – люлки с височина до 2,7 м.

И в двата случая, преди монтажа, е важно да се вземат предвид следните 2 нюанса:
  • При разлюляването се създава силна вибрация, така че е необходимо да се фиксират здраво опорите.
  • Необходима е достатъчно голяма зона за безопасност – в радиус от няколко метра не бива да се монтират други елементи за игра или спортно оборудване.

Най-простият вид детска висяща люлка е седалка върху въжета, които са здраво прикрепени към клон на дърво или друга напречна греда.

Можете да направите такава люлка собственоръчно, но все пак е по-добре да купите люлката от утвърдени производители.

Разгледайте нашите предложения, които са с отлично качество и на конкурентни цени!
Цени на детски люлкиЦените ни започват от 41 лв. Те са за по-малките детски люлки и растат за по-големите или луксозни варианти. Налични над 50 артикула. Хамак тип люлка струва: 118 лв.
Доставка на детски люлкиДоставката в България е БЕЗПЛАТНА, единствено ако се плати онлайн с карта или по банков път. В случай, че се плати директно при доставка, ще се начисли куриерска такса по тарифа на Спиди.
Цветове детски люлкиРазполагаме с цялата палитра цветове: сиво, бяло, червено, синьо, зелено, бежово и дървесен цвят.
Начин на плащанеМожете да платите с дебитна или кредитна карта през VPOS на Банка ДСК, също по банков път или с наложен платеж на куриера.
Отстъпки при онлайн плащанеFreeForAll предоставяме допълнителна отстъпка върху цените при онлайн плащане с карта или по банка.

 

Често задавани въпроси

Има ли възрастови ограничения на детските люлки?

Отговор: Можете да намерите люлки и пързалки за деца от всички възрасти, от класически комплекти люлки до обезопасени детски седалки за люлки, подходящи от 6 месеца. Някои бебешки седалки дори могат да бъдат адаптирани към обикновени комплекти люлки, докато бебето расте.

Полезни ли са люлките за подрастващите?

Отговор: Използването на детски люлки повишава пространственото усещане и баланса. Люлеенето помага и за развитието на груби двигателни умения – помпане на краката, бягане, скачане. Също подпомага и развитието на фини двигателни умения – сила на захвата, координация на ръцете, ръцете и пръстите.

Каква височина трябва да бъде детската люлка?

Отговор: Препоръчваме комплект за игра с поне 1,5 метра височина, така че вашите деца да могат да се наслаждават на комплекта с години, преди да го надраснат. Също така препоръчваме комплект люлка с височина до 2 метра, ако искате по-голям и по-просторен комплект за игра.