Шатри

Показване на 1–12 от 14 резултата

Шатри

градинска шатра
През лятото всеки има нужда от подслон от палещото слънце или поройните дъждове. Чудесен вариант би било да инсталирате някой от чудесните модели градински шатри, който съчетава защита от атмосферни влияния и комфортен престой на открито.

Дизайнът е лесен за инсталиране и е предназначен за временен подслон. Състои се от специална рамка, покрита с плат. Много палатки са оборудвани от производителите с допълнителни удобства: мрежи против комари, прозорци и врати, прегради.

В жегата страниците могат лесно да бъдат премахнати, а когато вали, може да ги върнете обратно на мястото им, за да си осигурите уютна къща-подслон.

С монтиране на маса и столове вътре в сградата могат да се организират фирмени пикници или ежедневни семейни вечери. В шатри, оборудвани с люлки или шезлонги, е приятно да се отпуснете след работа и да наблюдавате как децата си играят.

За тях това убежище е вариант на закрита детска площадка и дори може да поставите там пясъчник или надуваем басейн.

Но е много важно да обмислите размерите предварително. За да поставите правоъгълна пластмасова маса с четири стола, е достатъчна шатра 2,5 × 2,5 м. Ако планирате да поставите допълнителни елементи в нея, трябва да помислите за алтернативни опции.

Градински шатри със стени

Градинска шатра със стени

Важно е да решите за какви цели е предназначена шатрата и какви функции ще изпълнява – само за защита от слънцето или за подслон при лошо време и по време на валежи. Дизайнът и материалите за производство се избират в зависимост от задачите, за които е предназначена.

Затова трябва да проучите информацията на производителя, тъй като той посочва необходимите характеристики, цел и обхват, съвети за употреба.

Важно е мястото, избрано за монтиране на шатрата, да е от слънчевата страна, в противен случай експлоатационният живот ще намалее. Дори водоустойчивите видове шатри трябва да изсъхнат след дъжд. Шатра, която стои на сянка, в крайна сметка плесенясва и изгнива.

Инсталирането на сглобяеми градински шатри не отнема много време и не изисква сериозни разходи, като същевременно осигурява на своите собственици допълнителен комфорт.

Разгледайте нашите модели, които сме подбрали специално за вас, за да изберете най-добрата шатра за вашето семейство!

Предназначение  на шатритеШатрите осигуряват комфорт при престой на открито. Те са предназначени за временен подслон, като осигуряват защита от различни атмосферни влияния. Шатрите могат да бъдат използвани както за отдих, така и за провеждането на различни типове събития.
Предимства на шатритеШатрите са леки и компактни. Могат да се използват при къмпингуване и различни пътувания. Те са по-бюджетен вариант, спрямо другите видове заслон.
Видове шатриВ зависимост от дизайна и конструкцията, шатрите са разделят на три вида. Отворени, които имат вертикални опори и плосък покрив. Затворени с мрежа против насекоми. Комбинирани – с подвижни стени.
Избор на шатраВажно е да се определят функциите, които шатрата ще изпълнява. Спрямо това може да се ориентирате за най-удачния размер. Освен това, е важно да позиционирате шатрата на слънчево място. Това е необходимо за да използвате шатрата максимално дълго време.

Какво всъщност представляват шатрите?

Какво представляват шатрите

Шатрите са покривни структури, обикновено изградени от платно или други материали, които служат за временно убежище от външни влияния като слънце, дъжд, вятър и др. Те имат дълга история като транспортни средства, складове или обитаеми пространства.

Шатрите се използват за разнообразни цели, като към тях може да се отнесат търговски шатри, използвани за продажба на стоки на открито, развлекателни шатри за събития като фестивали и концерти.

В зависимост от региона и културата, шатрите могат да имат различни форми и дизайни. Традиционните шатри като японските “киосе”, африканските “иконго” или арабските “бедуински шатри” имат уникални архитектурни черти и са част от местния начин на живот.

Съвременните технологии позволяват изграждането на шатри с различни модулни системи и материали, което ги прави подходящи за събития, временни офиси или дори като луксозни къмпинг места.

Шатрите предоставят функционалност, уют и уникален стил, който може да обогати както практическия, така и естетическия аспект на различни ситуации и пространства.

Евтини градински шатри

Градинските шатри са незаменими за отдих на открито.

Те ни осигуряват сянка за комфортна почивка, а моделите с мрежа против комари ни осигуряват спокойствие и защита от различни насекоми. Има градински шатри със сгъваем дизайн, който позволява продуктът да се използва и за туризъм.

За туристически цели най-подходящите модели са тези с бързо сглобяема стоманена рамка.

Лятната тента има с издръжлива метална рамка. Стоманата не корозира и издържа дълго време. Водоотблъскващият плат от своя страна ще предпази не само от слънцето, но и от лек дъжд и вятър, ако сме на пикник на открито.

Евтините градински шатри са леки и имат размери (дължина и ширина), които всеки възрастен може да вдигне. Тези компактните размери са и удобни за транспортиране и съхранение. Продуктът не заема много място.

Можете да се свържете с нас за повече информация при избора на евтина шатра. Ние ще Ви разкажем за характеристиките й, за да сте уверени в избора си.

Характеристики на евтините градински шатри

Евтините градински шатри дават повече свобода – те се сглобяват и бързо, и след края на летния сезон могат да бъдат събрани в неголям пакет, който ще бъде разгърнат непроменен догодина.

Хората избират евтини градински шатри, за да ги разпънат на конкретен повод, като някакъв вид празненство на открито, например проведено в градината или сред природата.

Основното предимство на евтините шатрите е тяхната цена, както и лекота.

Видове евтини шатри

Производителите предлагат евтини градински шатри в различни форми, размери и цветове.

Най-популярните са правоъгълни или квадратни, с дължина на стените до 3 метра.

Повечето палатки гарантират възможност за адаптиране към текущите метеорологични условия, благодарение на повдигнати или удължени стени. По-големите и по-сложни модели ви позволяват ефективно да се издърпате с помощта на лента за глава. По-евтините стилове ще бъдат ръчно вързани и вързани в горната част.

 

Моделите евтини градински шатри могат да бъдат разделени на следните видове:

  • Отворен тип – защитава само отгоре.

Такива модели евтини градински шатри са подходящи само за защита от силното слънце и от лек дъжд. Ако валежите са по-силни, тази евтина градинска шатра няма да Ви предпази.Принципно това е евтин, но не много практичен модел.

  • Полуотворен тип – има две стени. Това е практично решение, което позволява да се предпазите от вятър, дъжд и слънце.
  • Изцяло ограден със стени от четири страни тип. Това е практичен вариант, когато искаме напълно да се предпазим от студ, вятър, проливен дъжд, а и се справя по-добре с насекомите. Той тип не е особено подходящ за горещи дни, тъй като ще бъде задушно вътре.

Материал от който се изработват

Евтиният вариант градински шатри е изработен от алуминиеви тръби. Те са леки, а ако се счупят, могат да бъдат ефективно ремонтирани.

Има модели, изцяло покрити с плат, но също и с ленти от прозрачно фолио или с празни дупки, допълнени само с мрежа против комари.

 

Често задавани въпроси

Къде е най-подходящо да се монтира шатрата?

Отговор: Шатрата трябва да се монтира от слънчева страна. В противен случай ще намалее експлотационния й живот и ще плесеняса.

Какви видове шатри има на пазара?

Отговор: Видовете шатри могат да се разделят и според употребата им. Но най-общо казано шатрите се разделят на три основни вида- Отворени, които имат вертикални опори и плосък покрив. Затворени с мрежа против насекоми. Комбинирани – с подвижни стени.

Лесно ли се монтира шатра?

Отговор: Монтирането на сглобяеми градински шатри не отнема много време. Не изисква никакви разходи, т.к. обикновено всичко е включено в комплекта. Няма нужда да имате и някакви специални знания и умения, за да можете сами да позиционирате своята шатра.