Люлеещи се столове

Показване на 1–12 от 180 резултата

Люлеещи се столове

 

Люлеещият се стол е направен с цел да отпусне максимално човешкото тяло и да направи почивката му комфортна. Люлеейки се на такова кресло, можете да се успокоите и по този начин да укрепите нервите си.

Люлеещи се столове: какви са ползите за здравето

  • По време на ритмичното поклащане на люлеещия се стол човек се успокоява, почива

си психически и физически. В резултат на това спираме да мислим за проблеми и си почиваме. И ако умът успее да се успокои, тогава и тялото също се отпуска максимално. Мускулите на цялото тяло си почиват и възстановяват силата си.

  • Люлеещият се стол може да е отлично решение за хора, които често страдат от безсъние.

Напълно достатъчно е да се отпусне и люлее в стола за около половин час и ще може да заспи спокойно.

люлеещ стол

В допълнение към това, тази мебел има и други предимства:

  • Докато отпускате някои мускули, люлеейки се на стола, мускулите Ви на краката и гърба се тренират и това е огромен плюс.
  • Всеки знае колко е важно човек да има здрав и равен гръбначен стълб. Работата на всички други органи зависи от това. Ако всичко е наред с гръбначния стълб, тогава няма да има и здравословни проблеми.
  • В случай, че човек има тахикардия или някакви проблеми със сърцето, тогава е препоръчително да си вземе люлеещ се стол.

Когато се извършва люлеенето на стола, сърцето започва да бие по-ритмично и в резултат на това сърдечният ритъм се изравнява. И след редовно използване на люлеещия се стол може да се възстанови правилният ритъм на сърцето.

  • Вестибуларният апарат може да се тренира, ако често се люлеете на такъв стол. Няма значение как ще се люлее човек, бързо или бавно.

Как да изберем люлеещ се стол

За да закупите люлеещ се стол, който е възможно най-издръжлив, обърнете вниманието си към продукти, изработени от ратан, ракита или други естествени материали. Обикновено мебелите от ратан са покрити със защитно лаково покритие, което е екологично чисто.

Важно е да обърнете внимание на качеството на избрания продукт. Висококачественият люлеещ се стол трябва да издържа теглото на човек не по-малко от 150 кг.

  1. В същото време самият люлеещ се стол трябва да има леко тегло, здравина и надеждност.
  2. От съществено значение е люлеещият се стол да не е твърде твърд или, напротив, твърде мек.
  3. При люлеене столът трябва да е стабилен, да не се отклонява настрани.

Подлакътниците трябва да са удобни по височина и ширина, както и правилно разположени под ръцете на седящия налюлеещият се стол.

люлеещ стол цени

Цени на люлеещи се столовеЦените ни започват от 199 лв. Те са за по-малките столове и растат за по-големите или луксозни артикули. Налични над 120 артикула.
Доставка на люлеещи се столовеДоставката е БЕЗПЛАТНА, само ако платите онлайн с карта или по банков път. Ако изберете да платите на куриера при доставка, ще се начисли куриерска такса по ценоразпис.
Цветове люлеещи се столовеРазполагаме с цялата палитра цветове: сиво, бяло, черно, кафяво, червено, синьо, зелено, бежово, екрю и дървесен цвят.
Методи на плащанеЛюлеещите се столове на FreeForAll можете да платите сигурно с дебитна или кредитна карта през VPOS на Банка ДСК, също по банков път или с наложен платеж на куриера.
ОтстъпкиFreeForAll предоставяме допълнителна отстъпка върху цените при онлайн плащане с карта или по банка.

Така харесваните люлеещи се столове

Люлеещият се стол се свързва с уют, комфорт и релакс. Поклащайки се премерено в такова кресло, завити в меко одеяло, можете да усетите приятно отпускане след уморителен ден.

Люлеещите се столове могат перфектно да допълнят интериора на дневните и спалните.

Също така един люлеещ се стол изглежда много добре до камина, както и поставеен на веранди, тераси и открити беседки.

Особенности на конструкциите на люлеещи се столове

  • Класическа конструкция

Изработен е върху основа с извити плъзгачи и е най-простото и популярно решение. Тези столове са най-универсалните и подходящи както за домашна, така и за външна употреба. Формата на плъзгачите определя естеството на люлеенето: плъзгачите с традиционен радиус (кръгъл или елипсовиден) осигуряват плавно плавно движение и структурна здравина, но са по-податливи на преобръщане, докато плъзгачите с променлива кривина на дъгата са много по-стабилни, но имат по-малко амплитуда на люлеене.

  • Люлеещ се стол на пружина

В основата на тази конструкция е мощна пръстеновидна ратанова спирала, която осигурява плавно и меко люлеене в различни посоки. Такива люлеещи се столове имат повишена стабилност и товароносимост. Самият стол може да има както класически вид, така и да бъде под формата на купа, в която е приятно да се качите с краката си и да поставите наоколо възглавници.

  • Висящ стол

Изработва се във формата на удължено яйце или полусфера, която се прикрепя към рамки и стелажи на вериги. Този необичаен дизайн наподобява пашкул и създава усещане за комфорт и сигурност. Пружиниращото окачване пък осигурява максимално плавно движение, усещане за лекота и полет.

  • Столове-планери

Дизайнът на такива люлеещи се столове предполага статична основа с подвижна седалка и облегалка, които могат да се регулират. Използва се сложен механизъм, понякога оборудван с електродвигатели и автоматизирани люлеещи се механизми с избор на амплитуда. Това е най-удобният и безопасен дизайн. Предназначен предимно за вътрешна употреба.

Как да изберем люлеещи се столове? Поради голямото разнообразие от модели, те станаха много популярни. Ако решите да си вземете и вие такива, спазвайте някои важни правила, така че покупката да ви радва дълги години.

Първо, вземете решение за предназначението на стола и неговия дизайн.

Добре си помислете къде ще стои столът. Имайте предвид, че той се нуждае от повече пространство в сравнение с конвенционалните модели.

Размери и товароносимост – съобразете се с ръста и теглото на човека, който ще го използва.

Материали – ракита и ратан, дърво, метал, текстил и пластмаса, всеки от тях има своите плюсове и минуси.

Люлеещият се стол е нещо, за което вероятно мечтаят почти всички деца и много възрастни. Със сигурност никой няма да откаже да се люлее, ако в стаята има люлеещи се столова. Те имат особен чар – създават някаква уютна домашна магия и са незаменим атрибут от детските приказки и добрите стари детективски истории.

Някога люлеещите се столове са били рядкост и никак не е било лесно да се сдобиеш с такъв. В наше време нещата се промениха и обхватът на този символ на спокойна домашна почивка се разшири.

Защо се нуждаем от люлеещи се столове?

люлеещи се столове

Изглежда като неочакван въпрос. Но, всъщност, въпросът е навременен и важен. Как точно ще отговорите ще зависи от това как ще протече изборът на вашия люлеещ се стол. Ето защо, преди да го купите, опитайте се да дадете точен отговор. Поне за себе си.

Първият и най-често срещан отговор е почивка.

Отпускането след уморителен, напрегнат ден в мекия люлеещ се стол е почти толкова спокоен вариант, колкото ако сте се озовали в люлка за възрастни.

Всъщност е така – дори люлеенето идеално релаксира, като в същото време ви позволява да се съсредоточите върху определена мисъл. Или просто подремнете. Това се случва поради активирането на парасимпатиковата нервна система, която допринася за възстановяването на изразходваните енергийни резерви и регулира функционирането на тялото по време на сън. В резултат на това човек не само напълно се отпуска, но и получава подкрепа чрез попълване на резервите на собственото си тяло – концентрацията на нашето внимание се повишава, премереният ритъм на работата на вътрешните органи се възстановява и дори имунитетът се укрепва.

Ето защо люлеещият се стол е отличен спомагателен атрибут за тези, които искат по-добре да запомнят и систематизират информация, както и за тези, които се борят с нарушения на съня или хроничен стрес. Когато се люлеете бавно и отмерено на стол, тялото ви се отпуска по същия начин, както при прехода от бодърстване към сън – затова не е чудно ако задремете в люлеещия се стол. В същото време съзнанието е изключено от потока на натрапчиви мисли и тревоги и поради такова „нулиране“ то работи по-ясно и систематично.

Избор на модел стол за люлеене

Преди да изберете най-красивия модел, помислете къде точно ще стои вашият стол. От отговора на този въпрос ще зависи изборът на материал и някои други параметри. Някои люлеещи се столове са подходящи само за вътрешна употреба, други могат не само да се поставят в интериора, но и на открито. Това се отнася за столове от дърво, изкуствен ратан или пластмаса, които са с широки, стабилни водачи.

За интериора можете да изберете всеки материал. Ако столът ще стои върху килим, тогава е по-добре от време на време да променяте местоположението на люлеещия се стол, за да избегнете оставянето на отпечатъци.

Отново да припомним, че за люлеещ се стол, за разлика от неговите събратя, ви трябва повече пространство – отделете си резерв от 1,5-2 метра, за да седнете, облегнете и да се люлеете удобно!

Характеристики на люлеещия се стол

Люлеещият се стол се използва като мебел още от началото на 18 век и има англо-американски корени. Смята се, че за първи път подобна конструкция е видяна при Бенджамин Франклин. Това е бил обикновен стол, към който са били прикрепени два плъзгача.

За изработка на люлеещи се столове се е използва дървесина от ясен, овощни дървета и бряст. Изобретението бързо набира популярност и майсторите дърводелжи започват да произвеждат такава мебел в големи количества.

Люлеещият се стол – позволява на седящия човек да се люлее в него напред-назад.

Този модел е особено добър за релаксация, отпускане и заспиване, както и при безсъние. Люлеещият се стол определено е от полза за млади майки, за да люлеят удобно бебето си.

Такива мебели също така идеално се вписват в интериора на селска къща или вила.

Няколко практични съвета

  • Преди да закупите Вашия люлеещ се стол е добре да го тествате, да седнете в него, за да оцените удобството на модела. Спрете избора си на модела, който за Вас е най-удобен.
  • Убедете се в надеждността и безопасността на продукта.
  • Облегалката и седалката трябва да съчетават еластичност и мекота, за да не навредят на здравето на седящия.
  • Уверете се, че крепежните елементи са здрави и моделът е стабилен.
  • Обърнете внимание на максималното натоварване, което столът може да издържи.

Съобразете се не само със собственото си тегло, но и от теглото на хората, които могат да седнат в него.

  • Може би е добре люлеещият се стол да е с меки подлакътници – ще бъде по-удобно.
  • Не се препоръчва закупуването на много евтин люлеящ се стол . По-вероятно това да е продукт с ниско качество, който бързо ще загуби външния си вид и функционалност. По-добре е да платите повече и да разполагате с добър и качествен продукт, който ще Ви служи дълго време.

Стресът е станал постоянен спътник в живота ни през 21 век и старата поговорка „всички болести са от нерви“ е актуална. Гладкото, ритмично люлеене  в люлеящият се стол отпуска, позволява Ви да се освободите за известно време от ежедневната натовареност. Потапяте се в приятен транс.

Моделите люлеещ се стол могат да бъдат различни по стил и начин на люлеене.

Люлеещият се стол в интериора заема почетно място от много дълги години. С течение на времето той не губи популярност, а напротив, намира все повече

Разгледайте нашите предложения, които сме подбрали с грижа и внимание за вас и си подарете удоволствието да релаксирате във вълшебните люлеещи се столове!

Често задавани въпроси

Какви са ползите от използването на люлеещи се столове?

Отговор: Люлеенето може да бъде важно допълнение към терапевтичните програми за дългосрочни грижи. Според клинично проучване честото използване на люлеещ се стол подобрява баланса и кръвообращението, намалява мускулните болки, тревожността и депресията.

Може ли люлеещият се стол да повреди пода?

Отговор: Люлеещите се столове могат да надраскат и износят покритието на дървените подове с течение на времето. За да предотвратите повреда на дървените подове от люлеещите се столове, поставете силиконови залепящи се ленти.

Подходящи ли са люлеещите се столове за възрастни хора?

Отговор: Люлеещият се стол е добро решение, защото укрепва мускулите и разхлабва схванатите стави, като същевременно не изисква голямо усилие. Възрастните дори могат да комбинират упражненията в люлеещия се стол с любимо занимание, като плетене или четене.