Безплатна доставка при плащане онлайн! Допълнителни 3% отстъпка при поръчки над 300 лв.

Винтидж и антични люлеещи се столове

антични люлеещи се столове

Винтидж и антични люлеещи се столове: Информация за идентифициране, реставриране и закупуване на ретро или антични люлеещи се столове

Античните мебели, по-специално старинните люлеещи се столове, стават изключително популярни като елементи за декор на дома и събития. Очарователни, елегантни и носталгични, античните рокери със сигурност са едни от най-емблематичните американски мебели. В края на краищата един от любимите столове на Ейбрахам Линкълн беше дървена кобилица.

Нека да видим как можете да подобрите познанията си и идентифицирането на антични стилове на люлеещи се столове и да разберете истинската стойност на всяко парче.

Идентифицирайте различните стилове на античните люлеещи се столове и емблематични модели.

Научете се да идентифицирате антични методи за производство

Люлеещите се столове започват да стават популярни в Америка в началото на деветнадесети век. Известните рокери Хичкок са страхотно представяне на онази епоха. Те стават популярни през 1830 г., тъй като успешно се произвеждат масово. Преди това люлеещите се столове са били конструирани по доста прост начин, без специално дефиниран или разработен начин.

В днешно време има много различни инструменти и методи, използвани за направата на рокери. Въпреки това в по-стари времена са били налични по-малко техники. По-ранните антични рокери са били изцяло ръчно изработени. С течение на времето производителите въведоха различни методи като производство на вериги и машини за огъване с пара.

Следователно всеки античен модел люлеещ се стол има стил, който представя конкретния метод и техники за обработка на дърво по времето, когато е произведен. Някои емблематични рокер модели са изградени около важни иновации за времето си, като производство на вериги и парно огъване на дърво (модели Thonet). Ако забележите модерен метод на производство, значи това е фалшив „античен рокер“. В противен случай може да е оригинално, въпреки че някои части може да са много по-нови.

Съвети при закупуване на антични люлеещи се столове

Използвайте сигурен продавач, който предлага гаранция и връщане на парите

Това е наистина важно и може да ви попречи да оцените, без непременно да сте експерт по антични люлеещи се столове. Можете да се свържете с местния производител на мебели, за да видите дали той може да провери вашата антична кобилица, която ви интересува. Ако продуктът е имитация и сте платили висока цена за него, трябва да можете да го върнете и да получите парите си обратно.

Претапицирайте античен люлеещ се стол

Много хора купуват античните и ретро люлеещи се столове, за да ги претапицират. Определено можете да получите доста закачлива и оригинална мебел, като смесите модерни цветове с по-стари дизайни. За повече информация относно това как да претапицирате своята антична кобилица, вижте публикациите по-долу или посетете нашата категория антични люлеещи се столове.

Най-търсени

Категории публикации