Безплатна доставка при плащане онлайн! Допълнителни 5% отстъпка при поръчки над 300 лв.

Килими за трапезария

Килим за трапезария

Килими за трапезария: как да намерите идеалното прилягане

Трапезарията е централната част на всяко домакинство. Място както за забавление, така и за релакс, където семействата могат да се съберат на вкусна храна или където приятелите могат да споделят питие, докато обсъждат най-новите тенденции.

За да внесете в това пространство цвят, модерност и практичност, килимите за трапезария са съществена част от вашия пъзел за интериорен дизайн и по този начин ще трябва да намерите идеалното за вас.

Независимо дали се надявате да внесете нотка на спокойствие в натоварения си живот или да подправите стаята си с вълнение и цвят, използвайте нашето удобно ръководство, за да ви даде начален старт, за да направите вашето хранене още по-приятно.

Размерът е важен фактор при избор на килими за трапезария

Ако поставяте килим под масата в трапезарията, тогава вашият приоритет трябва да бъде да направите килима достатъчно голям. Той трябва не просто да се простира под краката на масата, но да обхваща и столовете, с малко останало място.

Минималното разстоянието от гърба на столовете трябва да бъде 75 см, въпреки че идеалният килим трябва да се простира на поне 150 см от всяка страна на масата ви. Измерете внимателно разположението на мебелите си и ако се окажете ограничени за пространство.

Евтини модерни килими с безплатна доставка може да разгледате тук!

Формата на килима за трапезария трябва да пасва на пространството

Килимът за трапезария може да превърне една затрупана или скучновата стая в изискано, луксозно пространство, като обединява различните елементи в една цялостна визия. Безпроблемност в дизайна може да се постигне, като се гарантира, че килимът съответства на формата на вашата маса.

Така че кръглата маса за хранене би изисквала кръгъл килим. Може да има изключения от това правило, когато разглеждаме цялостната естетика на стаята като неправилна форма.

Цветът на килима за трапезария е важен за създаване на настроение

Въпреки че може да се изкушите да изберете обикновен бежов или приглушен пастел за килима си за трапезария, би било грешка да се съсредоточите върху обикновени, светли цветове. Те са податливи на петна, които намаляват дълголетието на вашия луксозен килим. Дръзките, страстни и впечатляващи цветове са визуално стимулиращи за окото, отвличайки вниманието от всяко от несъвършенствата на вашата стая.

Правилният цвят ще преобрази напълно настроението на стаята, така че изберете внимателно жизнеността и нюанса на вашия килим. За успокояващо и спокойно усещане бихте искали да се съсредоточите върху придобиването на сини килими или зелени килими. Не се чувствайте ограничени от тези неща обаче.

Тъй като съществува множество възможности за избор сред тези прости категории. Напр. тюркоазено, виридианово, изгоряло циан и синьо синьо, всички просто чакат да бъдат идеалното съчетание с вашите невероятни цветови схеми. Червените и портокалите предизвикват страст, топлина и игривост във вашите сетива.

И дори могат да действат като психически стимул за децата, докато мислят за домашните си, разпръснати по масата в трапезарията. Говорейки за деца, знаем, че макар децата да са радост, те могат да бъдат малко разхвърляни.

Така че помислете за закупуване на килим с груб цвят, за да прикриете по-добре онези малки инциденти, към които дори възрастните са склонни.

Имате нужда от качествен килим за трапезария, който ще издържи

Голямото ходене е неизбежно в трапезарията. И затова е много важно килимът ви да е изработен от качествени материали. Издръжливостта и функционалността не трябва да идват за сметка на лукса и комфорта.

Ползи от поставянето на килим в трапезарията Спомага за преобразяване на цялостната визия на трапезарията. Внася цвят, модерност и практичност. Придава чувство за топлина и уют.
Как да изберете правилния размер на килим за трапезария Първата стъпка се състой в прецизното измерване на мебелите в помещението. При поставянето на килим под трапезната маса е препоръчително той да обхваща и столовете. Идеалния вариант е килима да се простира поне 150 см от всяка страна на масата. 
Важни фактори при избора на форма на килима за трапезария Важно правило е килима да съответства на формата на трапезната маса. Това правило има и своите изключения. Винаги трябва да се съобразяваме с цялостната естетика на помещението. 
Съвети за избор на цвят на килим за трапезария По-бледите пастелни цветове са сигурен избор, но са податливи на петна. По-дръзките цветове приковават вниманието и правят малките несъвършенства незабележими. Ако искате да внесете повече стопокйствие е добре да заложите на цветове с зелената и синя гама. 

Често задавани въпроси

Какъв размер килим е подходящ за трапезарията?Отговор: Размерът на килима зависи от големината на трапезарията и размера на масата. Препоръчваме килимът да бъде достатъчно голям, за да обхваща масата и столовете, когато столовете са издърпани.
Как да подберем цвета на килима спрямо интериора на трапезарията?Отговор: Цветът трябва да се хармонизира с останалата част от интериора на трапезарията, включително с мебелите, стените и аксесоарите. Ако интериорът е в светли цветове, може да изберете килим с ярки цветове, за да внесете малко цвят. Ако интериорът е в тъмни цветове, може да се избере килим в светли тонове, за да освежи стаята.
Как да почистваме килима в трапезарията?Отговор: Почистването на килимът зависи от материала, от който е направен. Повечето килими могат да се почистят с прахосмукачка, но ако има петна, е нужно да се използва почистващ препарат. Важно е да се следват указанията на производителя за почистване и да се избягва прекомерната влага.

Най-търсени

Категории публикации