Безплатна доставка при плащане онлайн! Допълнителни 3% отстъпка при поръчки над 300 лв.

Ползите за здравето от люлеещите се столове

Ползите за здравето от люлеещите се столове

Въведение

Необходимо е да намерим начини да се отпуснем и да се грижим за себе си в днешното натоварено общество, където хората са стресирани и не се движат. Люлеещият се стол е един предмет, който може да бъде полезен, но обикновено се пренебрегва.

Люлеещите се столове осигуряват няколко ползи за здравето на всеки, за разлика от убеждението, че се използват само от възрастни хора в домовете. В тази статия ще обсъдим ползите за здравето от люлеещите се столове както за умовете, така и за телата ни. Така че седнете, отпуснете се и открийте големите ползи за здравето от люлеещите се столове.

Ползите за здравето от люлеещите се столове

Люлеещите се столове предоставят няколко ползи за здравето, които допринасят за цялостното благосъстояние. Нека разгледаме подробно всяко от тези предимства:

1. Намаляване на стреса

Стресът се превърна в познат спътник в днешната забързана среда. Намирането на ефективни методи за управление на стреса е от съществено значение за поддържане на здрави дух и тяло. Люлеещите се столове имат специална способност да отпускат и успокояват хората. Повтарящите се движения напред-назад отпускат нервната система, намаляват напрежението и насърчават чувството на спокойствие.

2. Подобрена стойка

Позата ни може да пострада от продължително седене, което може да доведе до дискомфорт в гърба и мускулен дисбаланс. Поради начина, по който са проектирани, люлеещите се столове предлагат страхотна опора за гърба и насърчават правилната поза. В резултат на бавното люлеене гърбът става по-здрав и стойката постепенно се подобрява.

3. Подобрена циркулация

За да могат клетките на нашето тяло да получават кислород и храна и да премахват отпадъчните материали, правилното кръвообращение е от съществено значение. Кръвотокът се стимулира чрез люлеене в люлеещ се стол, особено в долната част на тялото. Това подобрено кръвообращение може да помогне за предотвратяване на образуването на кръвни съсиреци, отоци в краката и краката и сърдечно-съдовото здраве като цяло.

4. Мускулна релаксация

Мускулите могат да бъдат отпуснати чрез умереното люлеене на люлеещия се стол. Това е чудесна алтернатива за хора с мускулни болки или тези, които се лекуват от физически упражнения, тъй като облекчава стреса и намалява мускулната скованост. Прекарването на време в люлеещия се стол може да осигури естествен и приятен начин за облекчаване на мускулната болка.

5. Облекчаване на болки в ставите

В изследване на Министерството на здравеопазването на щата Ню Йорк се оказа, че люлеещите се столове са ефективни болкоуспокояващи за различни болки, не само за артритна болка. Доказано е, че умереното люлеене на тези столове подобрява релаксацията, засилва кръвообращението и освобождава ендорфини, което може да помогне за лечение на различни дискомфорти и да подобри общото благосъстояние.

6. Подобрен баланс и координация

Поддържането на баланс и координация е от решаващо значение, особено за възрастни хора. Редовното използване на люлеещ се стол може да помогне за подобряване на баланса и стабилността с течение на времето. Вътрешното ухо се избутва от люлеенето и това е важно за поддържане на баланс. Хората, които редовно се клатят наоколо, могат да подобрят чувството си за баланс и да намалят шанса си да паднат.

7. Облекчаване на синдрома на неспокойните крака

Синдромът на неспокойните крака (RLS) е синдром, който причинява неконтролирани желания за движение на краката и често е придружен от неприятни усещания. За страдащите от RLS е трудно да се отпуснат и да заспят. Релаксиращото движение напред-назад на люлеещия се стол може да намали признаците на RLS и да подобри качеството на вашия сън.

8. Помощ за сън без стрес

Стресът и тревожността могат да затруднят хората да заспят или да имат спокоен сън. Люлеещите се столове осигуряват безопасна и надеждна помощ за сън. Преди да си легнете, отделянето на няколко минути за люлеене на стол може да ви помогне да се отпуснете и да се подготвите за добър нощен сън. Редовното движение може да предизвика дълбок сън у хората, подобрявайки качеството на цялостния им сън.

9. Психично благополучие

Люлеещите се столове имат положителен ефект както върху физическото, така и върху психическото здраве. Естествените хормони, подобряващи настроението, се освобождават в резултат на нежното люлеещо действие. Тези “чувстващи се” клетки имат потенциала да намалят тревожността, да лекуват депресия и да подобрят общото психично здраве. В един забързан свят, разтърсващите рокери предлагат спокойно място за почивка, размисъл и намиране на комфорт.

10. Подобрен фокус и концентрация

Намирането на стратегии за засилване на вниманието и концентрацията е от решаващо значение в общество, в което изобилстват разсейващи фактори. Люлеещите се столове осигуряват специален отговор, като създават среда на мир, която подобрява умствения фокус. Хората могат да постигнат медитативно състояние, което се дължи на редовното движение, което подобрява способността им да се концентрират и повишава продуктивността.

Най-търсени

Категории публикации