Безплатна доставка при плащане онлайн! Допълнителни 3% отстъпка при поръчки над 300 лв.

Различни видове люлеещи се столове

Видове люлеещи се столове

Категории люлеещи се столове

Трите категории люлеещи се столове са традиционни люлеещи се столове, планери и люлеещи се столове на платформа. В рамките на тези категории има купища от различни видове и трябва да изберете антични или модерни столове.

  • Традиционният стол представлява основен извит панел под краката. Самият стол е изработен от ламели с висока облегалка и подлакътници. Столът няма да се наклони назад, което мами седналия човек от ергономичните свойства на люлеещия се стол.
  • Някои хора обаче предпочитат стабилност, така че планерът вероятно е столът за тях.
  • Третата категория е люлеещ стол на платформа. Той също лежи върху основа, но понякога арката е обърната, подобно на кобилицата на планера. Друг път изобщо няма арка. Много платформени люлеещи столове са направени като накланящи се столове, някои с изскачащи подложки за крака.

Видове люлеещи се столове

Сега ще преминем към безбройните видове люлеещи се столове. Може да ги наречете стилове вместо типове -ще бъде по-правилно.

1. Бостънски люлеещи се столове

Спомняте ли си филма Патриот, в който Мел Гибсън най-накрая се отказа да построи люлеещ се стол? Не можа да го направи правилно, така че изхвърли всеки от тях, след като го провали. Столът всъщност е произведен в Бостън. Когато пионерите се установиха на юг и запад, те взеха стола със себе си. Те понякога се наричат ​​традиционни люлеещи се столове.

2. Пружинни столове

Тези столове лежат на кръгла основа, върху която пружините се прикрепят към седалката на стола. Когато седите на стола, пружините ви движат. Пружинните столове се предлагат във всякакви форми, размери и цветове. Избрах стол с чиния, който да разгледате, защото са забавни!

3. Люлеещи се столове от огъната дървесина

Всички сме виждали тези шедьоври на дизайн и изпълнение в люлеещите се столове. Вихрите напомнят за дните, когато мебелите са старателно издълбавани на ръка. Дървото трябва да бъде обработено на пара, за да стане достатъчно гъвкаво, за да се оформи във вихри.

Тъй като ръчно изработените мебели до голяма степен са изчезнали от сцената, няма да намерите огънати дървени столове в модерните мебелни магазини. Въпреки това, ако тролите достатъчно антикварни магазини, можете да намерите такъв.

4. Столове с кожена дамаска

Традиционните столове имат летви, които вървят отгоре надолу или отстрани. Седалката е ратан или дърво. Обичайният стол с кожена дамаска прилича на бостънския люлеещ се стол и има тапициран гръб. Те са лесни за правене, така че ще видите повече от тях наоколо.

5. Тапицирани столове

Американците искат комфорт. Беше много ценно, когато производителите на мебели разбраха, че хората искат възглавници и мекота за своите мебели. От столове за трапезария през столове за всекидневна до люлеещи се столове, навсякъде около нас има меко място, където да седнем.

6. Люлеещ се стол с облегалка

Няма нищо по-добро от релаксация след тежък ден в офиса. Още по-добре е, когато можете да се отпуснете, да вдигнете краката си и да се люлеете, докато вечерта свършва. След това можете да гледате любимите си предавания, като през цялото време се наслаждавате на лекото люлеене на вашия стол с облегалка. Само внимавайте да не се залюлеете и да заспите.

7. Ратанови люлеещи столове

Като цяло ще намерите ракита и ратан, вплетени в седалките и облегалките на люлеещите се столове. Обикновено намирате ратан в други мебели на веранди, вътрешни дворове и палуби, но понякога селският декор ще включва бели плетени мебели.

Ратанът напомня повече за тропиците, с палмови дървета, поклащащи се над ратанови люлеещи се столове на палубата на петзвезден хотел, докато се наслаждавате на розова напитка с малък чадър в нея.

8. Дървени люлеещи се столове

Освен ако не са метални или пластмасови, мебелите са направени от дърво. За производството на люлеещи се столове се използват два вида дървесина: иглолистна и твърда дървесина.

Най-търсени

Категории публикации