Безплатна доставка и 5% отстъпка при плащане онлайн!

Велоергометър за домашна употреба

велоергометър за домашна употреба

Велоергометър за домашна употреба

Велоергометърът имитира каране на колело. Натоварват се предната и задната част на бедрото, глутеалните и прасеца, мускулите на подколенните сухожилия. Упражнението на велоергометър е кардио упражнение, което укрепва сърдечно-съдовата и дихателната системи, повишава издръжливостта и спомага за изгарянето на калории. Развива се издръжливост, тренират сърцето и ставите, благоприятстват се нормализирането на кръвното налягане и намаляване на теглото.

Обучението ще бъде безопасно за здравето, ако предварително се консултирате с лекар и сте сигурни, че упражненията на велоергометър не са противопоказани за вас. Например, при артроза, разширени вени или заболявания на гръбначния стълб може да има известни ограничения.

За да не се претоварват ставите е много важно да изберете правилния модел.

Съвети за избор на велоергометър за дома

В момента на пазара за спортно оборудване има най-различни модели велоергометър за домашна употреба. За да не се изгубите и да направите правилния избор, който отговаря на вашите нужди, препоръчваме ви да следвате някои съвети от експертите.

Първо,

трябва да разберете дали имате здравословни ограничения, които е важно да вземете предвид като част от вашата тренировка. Основният девиз на всяка дейност, насочена към подобряване на физическото състояние, е „Не вреди!“. Ако се възстановявате от нараняване на гръбначния стълб или имате други ограничения, тогава може да е противопоказно да използвате вертикален модел, където натоварването е не само върху краката, но и върху ръцете и горната част на тялото.

Второ,

вземете решение за бюджета, който сте готови да отделите за покупката. Както знаете, “няма горна граница”. Този закон важи и за велоергометъра – някои модели могат да струват повече, но добър тренажор, който ще ви осигури пълноценна домашна тренировка, може да бъде закупен и за по-скромна сума.

Трето,

важно е предварително да решите мястото, където искате да поставите велоергометъра. Ако площта е малка, тогава вертикалният модел е по-подходящ за вас (заема по-малко място от хоризонталния). Когато избирате място, вземете предвид не само размера на уреда, но и достъпността, безопасността и наличието наблизо на електрически контакт.

Четвърто, помислете за непрекъснатостта на достъпа до захранването. Редица симулатори могат да работят без да са свързани към електрически контакт. Такива модели са най-търсени в страната и в райони, където често има прекъсвания на електрозахранването.

Пето, определете кръга от хора, които планират да използват велоергометъра. Ако моделът се купува за цялото семейство, тогава той трябва да има седалка и кормило, регулируеми вертикално и хоризонтално, за да отговарят на антропометричните данни на всеки член на семейството. Също така, вземете предвид времето от деня, когато планирате да тренирате. Ако е вечерно време, тогава отдайте предпочитание на безшумните модели (те струват малко повече, но ще осигурят комфорт на вас и всички около вас).

Не по-малко важно е да се вземе предвид теглото на всеки потребител на велоергометъра  – ако някой в ​​семейството е с наднормено тегло, тогава изберете модел, където прагът на теглото е в подходящия диапазон.

Ние ви предлагаме богат избор на модели, така че няма да ви е трудно да изберете най-добрия за вас велоергометър за домашна употреба. Разгледайте внимателно спецификациите и направете успешна покупка, която ще ви радва дълго време!

Най-търсени

Категории публикации