Duvlan Fitness

Упражнения с въженце за скачане

въженце за скачане

Упражнения с въженце за скачане

Често се случва в ежедневието ни ситуация, при която сутрин няма абсолютно никакво време за джогинг, а вечер има време, но вече няма сили.

В същото време нуждата от аеробни упражнения е толкова силна, че всеки пропуснат ден за тренировка причинява усещане за разочарование отвътре.

Всъщност, човек, свикнал с редовни физически натоварвания, се нуждае, средно, от поне 40 минути или дори 1 час на ден, за да тича. Освен това той се нуждае и от съставяне на нови маршрути за бягане, защото монотонността при този вид физическа активност понякога не се отразява добре на психиката.

Всички тези неудобства приключват в  момента, в който човек / любител на спорта не открие чудодейните въженца за скачане, включени в тренировъчните процеси на повечето спортове.

До определено време въжетата за скачане се свързваха някак с момичешки начини за забавления, а за някои това беше начин да се запълнят минутите,  преди тренировка или да се приведе тялото в тонус.

Какви са ползите от упражнения с въженце за скачане?

Тренирането със скачащо въже има сложно натоварване върху целия мускулен корсет на тялото ни. Тези, които смятат, че скачането с въже е просто натоварване на краката, грешат и очевидно не са опитали сами.

Предлагаме Ви да поскачате няколко минути, например вечер и на следващата сутрин, и ще усетите в тялото си съществуването на мускули, за които досега не сте подозирали как работят. Буквално от шията до петите мускулите ще бъдат активирани. И да не говорим за натоварването върху раменната става на ръцете, предмишницата и дори мускулите на корема. При редуване на различни упражнения, за които ще говорим, натоварването може да бъде насочено към мускулите на бедрата, прасците с максимална ефективност за тях.

За начинаещите

За тях предлагаме за начало да отделите 5 минути за тренировка. Това ще помогне да развиете координация, ще почувствате правилния ритъм и ще научите как да се упражнявате с въженце. Следващата Ви задача ще бъде да увеличите тренировката си до 10 минути. Спокойно и премерено скачайте 10 минути. Ако се объркате, няма страшно, започнете отначало. Важното е да не се откажете.

За напредналите – Важно е да си съставите план преди тренировка. Например, скачайте определен брой пъти без спиране и след това започнете да изработвате елементите.

За да разработите успешно елемент, също си струва да си зададете определени прагове, за да усъвършенствате уменията си. Изпълнението на елемент се придружава от смяната му с друг и т.н., докато разберете, че е достатъчно сте тренирали и е време да поскачате просто за удоволствие.

Последни публикации

Ползите от коремните преси

Ползите от коремните преси Нека поговорим за ползите от упражненията за корем, така наречените коремни преси. Коремните мускули са разположени между ребрата и таза в предната част на човешкото тяло. Тяхната задача в тялото е да поддържат тялото в различни позиции, да му позволяват да се завърта и огъва по различни начини, както и да […]

Вижте повече
правилното хранене при спортуване

Характеристики на правилното хранене при спортуване

Когато спортуваме, трябва да контролираме храненията си, затова е важно да знаем правилното хранене при спортуване. Правилно хранене при спортуване Менюто за хранене следва да се състави, като се вземат предвид целите, които сте си поставили – да намалите теглото си, да изградите мускулна маса, да поддържате тялото във форма и т.н. За всяка цел […]

Вижте повече
упражнения във вкъщи

Прости, но ефективни упражнения, които всеки може да прави

Да започваме с ефективните упражнения Повторете този набор от упражнения пет пъти. Скачане на въже Пет минути скачане могат да изгорят около 60 калории. Техниката на това упражнение за дома е следната: вземете въже за скачане; лесно се оттласкваме от пода с краката си; ръцете се движат по тялото, завъртайки въжето. Скачаме за 60 секунди. […]

Вижте повече
Правилно хранене и спорт

Правилно хранене и спорт: до колко ключова е тази комбинация

Правилно хранене и спорт: задължителна ли е тази комбинация? При отслабване правилното хранене и упражняването на спорт са много важни. Без редовни тренировки определено ще Ви е нужно повече време, за да свалите излишните килограми. Човек губи тегло поради калориен дефицит. Този дефицит може да се създаде просто чрез намаляване на количеството храна, която се […]

Вижте повече
домашна тренировка

Примерна програма за домашна тренировка

Тренировка за всеки ден от седмицата Понеделник През първия ден тръгваме на джогинг или ходене. Ако е възможно, отиваме да плуваме. Вторник На втория ден правим силови и кардио упражнения у дома. Лицеви опори от пода или от пейката Сряда Първи ден за почивка. Ако не се чувствате уморени, можете да отидете на разходка, да […]

Вижте повече
полезни суперхрани

Видове суперхрани

Толкова е голямо разнообразието от полезни суперхрани, че решихме в тази статия да разкажем за няколко, впечатляващи както и да потърсим някои рецепти за това, как да бъдат използвани. Семена от чия Какви са ползите: Тази суперхрана е известно, че е много богата на омега-3, фибри, антиоксиданти и минерали. Тя може да допринесе за понижаване […]

Вижте повече