Безплатна доставка при плащане онлайн! Допълнителни 5% отстъпка при поръчки над 300 лв.

Декорация за дома

изкуствени цветя

Изкуствени цветя – защо да ги изберем пред естествените?

Много хора предпочитат да държат само живи растения в апартамента. Но малко са тези, които знаят, че изкуствените растения имат много по-големи предимства в сравнение с живите. Още повече, че сега е почти невъзможно да се разграничат изкуствени цветя от истинските.

Защо хората препочитат живи растения?

  • Първо – заради красотата. Живите растения са наистина много красиви, особено по време на цъфтеж.
  • Второ, много от тях почистват добре въздуха и като цяло обогатяват стаята с кислород.
  • Трето, много хора просто обичат да се грижат и отглеждат растения.

Защо всъщност са по-добри изкуствените?

Изкуствените цветя идеално допълват всеки интериор и се превръщат в чудесна декорация. Да, те не цъфтят, но не изискват специални грижи. Така че, това е чудесен вариант за заети или просто по-практични хора.

Предимства на декоративните раствения
  • Изкуствените цветя са издръжливи. Плащате за тях само веднъж, а след това се възхищавате в продължение на много години. Листата им няма да пожълтеят, няма да изсъхнат, няма да падат. Не е нужно постоянно да премахвате остатъците от перваза на прозореца и да почиствате пода с прахосмукачка. Растението запазва първоначалния си вид в продължение на дълги години.
  • Изкуствените цветя са идеални за страдащите от алергии. Мнозина не могат да си позволят да държат свежи цветя в апартамента, тъй като по време на цъфтежа им имат признаци на алергии. Изкуствените цветя са идеалното решение на този проблем.
Ползи за живота с изкуствени цветя
  • Полза #1 . За да отглеждате живи цветя в дома си, трябва да имате познания, да знаете доста за техните характеристики и предпочитания по отношение на количество слънчева светлина, поливане, торене и така нататък. Всяка почва е подходяща за определени растения, някой обичат влагата, а други – не. Също така, живите растения могат да се разболеят и загинат. С изкуствените това няма как да се случи.
  • Полза #2 . Спестяване на време. Поддържаме в неистов ритъм, понякога дори нямаме време да се нахраним. Какво можем да кажем за незабележима саксия с цвете, която стои някъде на перваза на прозореца. Изкуствените цветя не изискват специални грижи, но вършат отлична работа за декориране на стая. Трябва само от време на време да почиствате листата от прах с влажна кърпа. Нищо повече.
  • Полза #3 . Те могат да бъдат поставени във всяка стая. Стоят еднакво добре както в банята, така и в кухнята. Не се нуждаят от слънчев цвят, влага и грижи. Нещо, което не може да се каже за живите цветя, при които процесът на фотосинтеза е жизнено важен.

Най-търсени

Категории публикации