Безплатна доставка при плащане онлайн! Допълнителни 5% отстъпка при поръчки над 300 лв.

Изкуствени растения – предимства и съвети

изкуствени растения

Тайни за декорация с изкуствени растения

Кой не мечтае домът му винаги да е украсен с цветя! Или може би харесвате модерна флористика, икебана или модерни флорариуми? За съжаление, трайността на рязаният цвят е малка и редовното актуализиране на живи букет във ваза излиза доста скъпо. А и растенията в саксии изискват специални условия на поддръжка, редовно поливане и грижи. Затова най-добрият изход е декорацията с изкуствени растения.

Защо да изберем изкуствени цветя?

Изкуствените цветя за домашен интериор са чудесна алтернатива на живите растения и подходящ елемент от дизайна в различни пространства, от всекидневната до банята.

Предимства:

  • Гамата от изкуствени цветя за домашен декор е сезонна и се предлага в много различни форми
  • Цветовата гама е изключително широка и подхожда на всеки интериор
  • Изкуствените цветя за дома са издръжливи и лесни за поддръжка
  • Съвременните изкуствени цветя изглеждат като истински, качеството им е много високо
  • Неживите растения са предимно хипоалергенни, безопасни за здравето, децата и домашните любимци

Поради своите предимства, изкуствените цветя стават все по-популярни в жилищния дизайн. Недостатъците на такъв декор включва единствено липсата на приятни аромати. Но това не е причина да откажете от такова практично и ефектно решение – просто добавете на цветята малко ароматни масла!

Не забравяйте, че изкуствените растения не изискват поливане, торене и презасаждане, което означава, че дългото ви отсъствие от дома няма да е причина за безпокойство. Целият декор ще остане в оригиналната си форма, няма да увехне и умре.

Декорът от изкуствени цветя за интериора на къщата може да бъде закупен готов, направен по поръчка от цветар или сглобен със собствените си ръце, показвайки креативност и въображение.

Критерии за избор

Разбира се, колкото по-добро е качеството и изпълнението, толкова по-висока е цената.

Когато купувате изкуствени цветя, трябва да изясните от какъв материал са направени.

Колкото по-детайлен е дизайнът на растението, толкова по-зрелищно ще изглежда в интериора – някои изкуствени цветя са неразличими от живите.

И още нещо – изкуствените цветя, като всеки декор, трябва да бъдат избрани въз основа на цялостния стил на интериора, неговата цветова схема и предназначение.

За хармоничен дизайн е важно всички елементи в него да са пропорционални. Когато избирате букет, вземете предвид размера на стаята и мебелите, височината на тавана, количеството свободно пространство.

Например, всекидневна в класически стил ще бъде украсена с композиция за маса Бидермайер, изработена от „родословни“ цветя и тъмна зеленина. Уютната кухня със селско настроение се нуждае от билки в саксия или слънчеви слънчогледи в кана.

5 тайни, за да направите изкуствените цветя по-реалистични

Декоративните цветя за интериора ще изглеждат още по-естествени, ако използвате тези прости трикове.

  1. Ако добавите малко вода към прозрачна ваза с изкуствен букет, очите ще възприемат цветята като живи.
  2. За да изберете най-реалистичните проби от изкуствени растения, внимателно проучете реалните прототипи – ще бъде по-лесно да обърнете внимание на всички нюанси на изпълнение и малки характеристики на цветето. А това означава да заложите на най-добрия продукт.
  3. Не жалете пари за наистина висококачествени цветя. Евтиният материал често изглежда твърде прост и неестествен.
  4. Комбинирайте! Чифт свежи цветя или клонки в изкуствени растителни композиции ще донесат обем, лека естествена небрежност и естественост.
  5. Ако растението изглежда малко неподредено или някои от съцветията и листата са излишни, те могат да бъдат отрязани. Трябва да работите с изкуствен материал въз основа на вашите творчески задачи и нищо не трябва да пречи на реализацията на вашите идеи!

Най-търсени

Категории публикации