Безплатна доставка при плащане онлайн! Допълнителни 3% отстъпка при поръчки над 300 лв.

Разновидности на степери – тренажори

Разновидности на степери - тренажори

Степърът е тренировъчен уред, упражненията върху който имитират стъпки по стълбите. Той е предназначен да тренира мускулите на бедрата, задните части, прасците и гърба и спомага за възстановяването на правилната дейност на сърдечно-съдовата система на човека.

Видове степери – тренажори по вид на движение

Според вида на извършените движения степери – тренажори се разделят на три вида:

• Класически

• Балансиран

• Въртящ се

Класически

Класическият степер имитира разходка по стълби. Такъв вид кардио тренировка е един от най-ефективните. Положителната му разлика от обикновеното ходене нагоре по стълбите е, че ударното натоварване на коленните стави със степера ще бъде незначително или ще липсва напълно.

Балансиран

Движението върху балансиращия степер се случва в резултат на изместване на центъра на тежестта на трениращия от една страна на другата и има същата цел като класическия.

В резултат на това, освен мускулите на прасеца, допълнително се натоварва пресата, а също така се развива усещането за баланс и координация на движенията.

Въртящ се

По време на „ходенето“ на въртящия се степер , ще трябва да правите въртеливи движения и с тялото. В същото време, освен краката и пресата, както при балансиращия степер, гърбът Ви също ще се натоварва.

Най-търсени

Категории публикации