Безплатна доставка при плащане онлайн! Допълнителни 3% отстъпка при поръчки над 300 лв.

Техники за тренировки

техника за тренировка

Какви видове упражнения са възможни на степера?

Този тренажор Ви позволява както бавно „да се изкачвате по стълби“, така и много енергично „да бягате“ по него. В същото време, степента на натоварване на мускулите и сърдечно-съдовата система ще бъде различна, което означава, че резултатът също ще е различен – по въпросите за изгарянето на мазнините, развитието на сърцето и кръвоносните съдове, увеличаването на издръжливостта.

В допълнение, при техника за тренировка на степери, стъпките се различава. Каква може да бъде техниката на стъпката?

Обичайна стъпка.

Тук не се изискват обяснения: всички ключови нюанси на техниката са ясни. Ходенето е може би основният вид физическа активност на човек, а едно от най-често срещаните кардио натоварвания, които получаваме всеки ден, е, разбира се, изкачването на стълби.

Трудна стъпка.

С тази стъпка тялото (без да се огъва гърба) тялото леко се накланя напред на всеки цикъл на движение, и по този начин работата става по-силова. Разбира се, темпото се забавя.

Така ефектът от изгарянето на мазнините, както и върху развитието на кръвоносните съдове и сърцето, ще бъде по-нисък, в същото време мускулите Ви ще бъдат по-добре тренирани. Просто се уверете, че коленните стави са готови за такова натоварване! По време на упражнението коленете ви не трябва да се изправят до края – в противен случай ставата ще получи нездравословно натоварване.

Стъпка „половин стъпка“.

Когато използвате тази специфична техника за тренировка, трябва леко да откъснете петата от педала. В същото време педалите не се стискат докрай, а темпото е значително по-бързо от обикновено. Така по-добре тренирате сърдечната система и можете да отслабнете по-ефективно. При тази техника на трениране е важно внимателно да следите пулса си.

Най-търсени

Категории публикации