Градински люлки

Показване на 1–12 от 61 резултата

Най-добрите градински люлки

градински люлки

Да забравим за забързаното ежедневие и да се върнем отново в детството – всеки понякога мечтае за това. И една хубава градинска люлка е достатъчна, за да се почувстваме като дете за малко.

Опитайте – наистина работи!

Когато лятото е в разгара си, много Ви се иска да излизате по-често сред природата.

А какво по-хубаво от това, в горещ летен ден да се отпуснете в градинската люлка в сянката на зелено дърво или да се настаните вечер с любима книга на градинската люлка.

Градинската люлка внася уют и забавление в летните почивки на открито. Запасете се с леки одеяла и удобни възглавници и прекарайте свободните си от работа дни извън града в спокойствие и комфорт. Насладете се на лятото!

Градинска люлка

Може би няма такъв човек, който не би харесал градинска люлка. Няма значение дали е 3-годишно момиченце или възрастна двойка, която прекарва времето си заедно в лятната вечер. Всеки от тях ще получи истинско удоволствие от прекарването на времето си на люлка в градината.

Ние Ви предлагаме градински люлки, изработени от дърво, които ще послужат като отлично допълнение към Вашата градина и ще донесат приятно забавление.

И така, защо хората харесват градинските люлки толкова много?

люлки за деца

Това е добър въпрос, но е трудно да се отговори еднозначно, защото всеки има своите причини.

За някои подобна привързаност към градинската люлка се свързва с детски спомен или пък може да е спомен за първата целувка? За малко момиче любовта към люлките може да идва от любимите игри с кукли, когато ги люлее на люлка и да си представя, че те са нейните бебета.

С градинска люлка Вашата градина ще стане много по-привлекателно място. Вероятно сте положили много труд, за да направите градината си красива и ако е такасега е моментът да се насладите на цялата тази красота.

Всъщност градинските люлки са идеални по всяко време на годината.

Те носят глътка свеж въздух в особено горещи дни, благодарение на вятъра, който се генерира, когато се люлеете напред-назад. Много от тези люлки включват и сенници. Това е особено приятно и удобно, когато слънцето е много силно.

Градинските люлки са удобни за използване не само през лятото, но и през есента, дори и през зимата. На градинската люлка можете просто да си седите и да се наслаждавате на заобикалящата среда. Люлееейки се на градинската Ви люлка можете да наблюдавате как листата на дърветата променят цвета си в ярки есенни цветове и бавно падат на земята. През есента след като прекарате няколко часа в събиране на листа на купчини, ще се радвате да се отпуснете малко на любимата си градинска люлка.

Някои градински люлки са направени от метал, докато други са направени от дърво.

дървени градински люлки

Една от най-популярните люлки е селския тип люлка, която прилича на пейка и е заобиколена от дървета. Този тип градинска люлка се вписва перфектно във всяка градинска среда.

Друг популярен вид градинска люлка е люлката, която включва две пейки една срещу друга. Такава люлка ще послужи като красиво допълнение към Вашата градина. Където Вие и друг можете да седнете и да си говорите, докато се люлеете и се гледате.

Градинските люлки могат да бъдат с различни размери. Някои от тях са предназначени само за един човек. Докато други могат да бъдат дълги колкото диван, на който могат да седят 4 човека едновременно.

Освен това Вие можете да поръчате градинска люлка по ваш размер и ние ще я изработим за Вас!

Основни характеристики на нашите градински люлки

Голямо разнообразие на градински люлки

Тук ще намерите голямо разнообразие от модели на градински люлки. Разгледайте. Ориентирайте се. Изберете най-подходящата за Вас.

Класификация на градинските люлки за вилата

Градинските люлки могат да бъдат разделени на два вида: градински и висящи.

Градинските люлки се състоят от опорни стълбове, седалка и сенник за защита от слънце и дъжд. Окачените или висящи люлки имат само седалка и окачване и изискват оборудване на специално място за монтажа им. Градинските люлки могат да бъдат монтирани навсякъде в градината или на верандата. Те са преносими и стационарни. Преносима люлка може да се мести из градината и да се прибере за зимата. Стационарната градинска люлка е капитална конструкция, която се монтира веднъж за целия експлоатационен живот. Градинските люлки са с малка амплитуда на люлка и са предназначени основно за отдих.

Материали, от които са изработени градинските люлки

Използваните материали са  метал, бамбук, дърво, алуминий, шлайфано тиково дърво. Още: съчетание от плат и стоманена рамка, прахово боядисана стомана, също ратан. Дамаските са от непромокаема и  устойчива материя на атмосферни условия. Здрави, стабилни и лесни за монтаж.
Основните неща, на които е добре да обърнете внимание при избора на градинска люлка:
  1. Седалката не трябва да е много ниска.
  2. Ако сте избрали метална люлка, е важно тя да е с добри, здрави опори, за да не се повлиява нито от вятъра, нито от тежестта.
  3. Товароносимост. Градинската люлка трябва да издържа натоварване от 3 души (приемаме средно тегло от 90 кг)
  4. Матраците трябва да са подвижни, да могат да се свалят и да са от водоотблъскващи материали, калъфите на седалките да са на цип.
  5. Удобство е, ако на градинската люлка има отстрани масичка-поличка, за да може да се постави книга, да се сложи чаша или малък поднос например.
  6. Необходим е водоустойчив сенник.

Може да се каже, че всички харесват градинските люлки.

Перфектни са за релакс. В определено слънце можете както да правите слънчеви бани, така и да се скриете  от силните слънчеви лъчи. Градински люлки се търсят за приятно забавление по време на престоя на вилата, за съзерцание и релаксация, за почивка, особено след като добре сте поработили.

Люлеенето на градинската люлка, особено за децата, създава еуфорично усещане за полет, чувство за свобода. Спокойствие и радост Ви обгръщат, докато се издигате и спускате от високо. Люлките създават усещане за свободно падане, което често ни липсва. Това усещане е изключително важно, затова много терапевти включват люлеенето в своята практика.

Доказаните са положителни ефекти от използването на люлка включват:

  • ускорено интелектуално и физическо развитие на човек,
  • значително укрепване на вестибуларния апарат,
  • намаляване на броя на негативните емоции
  • повишаване на настроението.

На пазара има голямо разнообразие от модели градински люлки, които се различават по дизайн и функционалност. Някои са предназначени само за един човек, на други могат удобно да настанят трима или повече души.

Най-популярни днес са градинските люлки с меки дивани, висящи гнезда, хамаците.

Изборът на конкретен модел зависи от характеристиките на ландшафта на обекта, условията на експлоатация /само през лятото ще се ползва или през цялата година/, климата, както и броя на членовете на семейството.

Свържете се с нас от тук.

Често задавани въпроси

Кой материал за люлка е по-качествен – дърво или метал?

Отговор: Дърво: Когато получават правилните грижи, дървените градински люлки обикновено имат предимство пред металните люлки по отношение на издръжливостта. Качествените дървени комплекти люлки са изработени от устойчива на гниене дървесина като кедър, така че да могат да издържат на природните стихии.

Как да се грижим за люлката в градината?

Отговор: Предотвратете бъдещо ръждясване, като покриете всички метални части на люлката с WD-40®. Оставете люлката да изсъхне и продуктът ще създаде защитно покритие. Това ще предотврати образуването на ръжда и ще ви осигури години повече удоволствие от люлеенето.

Каква тежест може да поеме градинската люлка?

Отговор: Средно люлките на верандата/градината могат да издържат до 200-250 кг. Това обаче пряко зависи от броя на хората, за които е предназначена, и материала на производство. Можете да закупите по-здрави вериги, което ще ви позволи да увеличите теглото на вашата люлка.