Градински пейки

Показване на 1–12 от 585 резултата

Градински пейки от FreeForAll

градинска пейка

Градинската пейка е неразделен елемент не само на градината и парцела, но и на терасата. Когато избирате този тип градински мебели, първо трябва да вземете решение за вашите нужди.

Къде ще бъде пейката? Колко често ще го сменяте? В какви ситуации ще го използвате?

Познавайки отговорите на тези въпроси, ще можете да изберете конкретен модел и в същото време трябва да се запознаете по-подробно с наличния асортимент. По-долу ще намерите няколко съвета как да изберете правилните градински пейки.

Видове градински пейки

градински пейки цени

Градинските пейки могат да се разглеждат по два критерия. Първият се отнася до материала, от който е направена пейката. Пейките биват дървени, стоманени и пластмасови.

За потребителите обаче разделението по структура е по-интуитивно. Благодарение на това е лесно веднага да прецените дали тази градинска пейка е подходяща за нуждите именно на Вашата градина.

  • Пейки без облегалки
  • Пейки с облегалки
  • Пейки с ракла
  • Пейка – градинска люлка.

Какво да търсите, когато купувате пейка без гръб?

Този тип градински пейки са идеални за големи градини. Пейките без облегалка понякога се наричат ​​паркови пейки. При избора на градинска пейка от този тип е необходимо да се вземе предвид материалът, от който е направена.

Здравата пейка без облегалка трябва да има стоманена рамка. Краката на пейката под формата на метални тръби ще осигурят нейната стабилност. От друга страна, градинската пейка с дървени крака ще бъде по-лесна за пренасяне.

Ако искаме да монтираме пейката стационарно, трябва да обърнем внимание дали в краката й има отвори за закрепване. Добре е седалката да е от импрегнирано дърво. Такава градинска пейка е естетична и е удобно място за сядане. Това решение също ще предпази пейката от повреда.

Как да изберем градинска пейка с гръб?

градинска пейка с гръб

Изборът на градинска пейка с облегалка на практика не е много по-различен от избора на пейка без облегалка.

Мнозина ги избират по прозаичната причина – просто са по-удобни. И това е, на което трябва да обърнете внимание, когато избирате такива градински мебели. Докато една красива облегалка ще изглежда чудесно, не забравяйте, че пейката се използва предимно за сядане.

Видове градински пейки По отношение на материала, от който са изработени пейките за дворове и градини  биват – дървени, стоманени и пластмасови.

Спрямо структурата се предлагат:  с облегалки, без облегалки, с ракла и тип градинска люлка

Най-важното за градинските пейкиЗа оптимален избор трябва да се вземе предвид мястото, на което ще бъде разположена, колко често ще бъде подменяна, както и в какви ситуации ще бъде използвана
Монтаж на пейка за градинаТрябва да се обърне внимание дали в краката й има отвори за закрепване
Цени на градински пейкиЦени между 85.99 и 899.99 лева в зависимост от вида на артикула
Доставка на пейките за градинаБезплатна доставка и допълнителна 5% отстъпка от цената,  при плащане онлайн с карта или по банков път. Ако изберете да платите с наложен платеж на куриера ще трябва да заплатите куриерската такса по тарифа
На пазара преобладават пейки с дървени и метални облегалки.

Първият вариант е подходящ за тези, които искат да поставят такава мебел в градината си – дървото не променя температурата толкова бързо, колкото метала. В

торият вариант е идеален за терасата. Също така имайте предвид, че металната градинска пейка се почиства много по-лесно. Изборът е Ваш.