Градински пейки

Показване на 1–12 от 1026 резултата

Градински пейки от FreeForAll

градинска пейка

Градинската пейка е неразделен елемент не само на градината и парцела, но и на терасата. Когато избирате този тип градински мебели, първо трябва да вземете решение за вашите нужди.

Къде ще бъде пейката? Колко често ще я сменяте? В какви ситуации ще я използвате?

Познавайки отговорите на тези въпроси, ще можете да изберете конкретен модел и в същото време трябва да се запознаете по-подробно с наличния асортимент. По-долу ще намерите няколко съвета как да изберете правилните градински пейки.

Видове градински пейки

градински пейки цени

Градинските пейки могат да се разглеждат по два критерия. Първият се отнася до материала, от който е направена пейката. Пейките биват дървени, стоманени и пластмасови.

За потребителите обаче разделението по структура е по-интуитивно. Благодарение на това е лесно веднага да прецените дали тази градинска пейка е подходяща за нуждите именно на Вашата градина.

  • Пейки без облегалки
  • Пейки с облегалки
  • Пейки с ракла
  • Пейка – градинска люлка.

Какво да търсите, когато купувате пейка без гръб?

Този тип градински пейки са идеални за големи градини. Пейките без облегалка понякога се наричат ​​паркови пейки. При избора на градинска пейка от този тип е необходимо да се вземе предвид материалът, от който е направена.

Здравата пейка без облегалка трябва да има стоманена рамка. Краката на пейката под формата на метални тръби ще осигурят нейната стабилност. От друга страна, градинската пейка с дървени крака ще бъде по-лесна за пренасяне.

Ако искаме да монтираме пейката стационарно, трябва да обърнем внимание дали в краката й има отвори за закрепване. Добре е седалката да е от импрегнирано дърво. Такава градинска пейка е естетична и е удобно място за сядане. Това решение също ще предпази пейката от повреда.

Как да изберем градинска пейка с гръб?

градинска пейка с гръб

Изборът на градинска пейка с облегалка на практика не е много по-различен от избора на пейка без облегалка.

Мнозина ги избират по прозаичната причина – просто са по-удобни. И това е, на което трябва да обърнете внимание, когато избирате такива градински мебели. Докато една красива облегалка ще изглежда чудесно, не забравяйте, че пейката се използва предимно за сядане.

Видове градински пейки По отношение на материала, от който са изработени пейките за дворове и градини  биват – дървени, стоманени и пластмасови.

Спрямо структурата се предлагат:  с облегалки, без облегалки, с ракла и тип градинска люлка

Най-важното за градинските пейкиЗа оптимален избор трябва да се вземе предвид мястото, на което ще бъде разположена, колко често ще бъде подменяна, както и в какви ситуации ще бъде използвана
Монтаж на пейка за градинаТрябва да се обърне внимание дали в краката й има отвори за закрепване
Цени на градински пейкиЦени между 85.99 и 899.99 лева в зависимост от вида на артикула
Доставка на пейките за градинаБезплатна доставка и допълнителна отстъпка от цената,  при плащане онлайн с карта или по банков път. Ако изберете да платите с наложен платеж на куриера ще трябва да заплатите куриерската такса по тарифа
На пазара преобладават пейки с дървени и метални облегалки.

Първият вариант е подходящ за тези, които искат да поставят такава мебел в градината си – дървото не променя температурата толкова бързо, колкото метала. В

торият вариант е идеален за терасата. Също така имайте предвид, че металната градинска пейка се почиства много по-лесно. Изборът е Ваш.

Градинските пейки

Класически, модерни, с оригинални форми, изработени от метал и дърво, стари лодки или бетон – градинските пейки могат да бъдат представени в толкова голямо разнообразие, че няма да е трудно да намерите своята уникална градинскапейка.

И ако имате и сръчни ръце, тогава можете да украсите градината с домашна градинска пейка.

Предлагаме Ви тук няколко добри идеи за градински пейки, които със сигурност ще добавят комфорт към Вашата лятна вила.
  • Класическите селски пейки и градински пейки от дърво, пластмаса, с ковани елементи са най-простата и популярна версия на градински мебели за декориране на обекта.
  • Най-ефектни изглеждат грубите пейки и градинските пейки от масивно дърво. Екологичните, топли, уютни дървени пейки ще се впишат идеално в зоната за отдих на лятната вила и в къта за медитация в дълбините на градината.
  • Метални градински пейки за вили.

Този вид градински мебели са с повишена издръжливост. Металните градински пейки могат да бъдат както леки конструкции, така и да са масивни, чугунени.

  • Градинска пейка: винтидж ажурна метална версия

Тази пейка няма да бъде толкова удобна, колкото градински диван или шезлонг, но със своята лекота и ажурен дизайн ще подчертае сенчестата зона за сядане на сайта.

  • Бетонни пейки

Масивните бетонни градински пейки ще се впишат в пейзажа на модерния обект и пейзажа на старата класическа градина с мощни дървета и криволичещи пътеки. Това е един евтин и стилен вариант за декориране на градината.

  • Селски пейзаж: каменна пейка

Почти вечна пейка, която ще добави нотка лукс към цялостния дизайн на обекта. Такива мебели няма да изискват поддръжка, няма да се счупят, ще украсят всяка градина. Каменните пейки често работят в тандем със скулптури, фонтани или тежки градински саксии.

Селските градински пейки могат да бъдат в уникален дизайн

Градинската пейка също може да се превърне в предмет на изкуството във Вашата градина, ако подходите към въпроса с въображение или изберете оригинален дизайнерски модел.

Пейката ще направи любимата Ви градина по-уютна, ще я украси и облагороди.

Първо и много важно, градинските пейки трябва да са красиви и да изглеждат добре в къщата и в градината. Днес има толкова голямо предлагане, всеки може да се избере пейка за всеки вкус – от метал, естествено дърво, модерен или класически дизайн.

Много красиво ще изглежда, ако в градината си поставите няколко пейки за различно време от деня и настроение. Когато ги подредите, опитайте се да видите каква гледка ще се отвори от това място. Една от пейките е добре да бъде поставена в зоната за отдих, другата – в непосредствена близост до градинското езерце, третата – в сенчестата част на градината, под дърветата.

Външният вид на градинската пейка ще зависи от това къде възнамерявате да я поставите.

Ако решите да изберете дървен вариант градинска пейка, ще е добре да си припомните, че дървото не е много устойчиво на природни елементи. Но в градината Ви изделия от лиственица, бук, северен бор могат спокойно да стоят без нужда от обработка.

За да се удължи експлоатационният живот, е необходимо да се боядиса пейката. Но какъв да е цветът на градинската пейка?

Идеалният цвят е белият. Той ясно ще подчертае всички линии на пейката на фона на зеленината. От друга страна на белите пейки, по-лесно се вижда мръсотията, например след дъжд, въпреки че изглеждат впечатляващо и много елегантно в градината.

Ако изберете правилния нюанс за Вашата градинска пейка, синият цвят ще изглежда много красиво.

Зелените и кафявите пейки се считат за традиционни.

Много добре изглеждат градинските пейки, импрегнирани със специални материали. Те не скриват текстурата на дървото, а само променят цвета му.

Металните градински пейки са здрави и издръжливи, също като дървените пейки. Те са много популярни за двора на градината. Вероятно винаги ще бъдат на мода кованите пейки с цветя, листа, различни извити орнаменти – те ще направят всяка градина много романтична и оригинална. Тези градински пейки са изработени изцяло от ковано желязо, или се използва метал само за рамката, докато седалките и облегалките са изработени от дърво. За да е удобно да се седи, можете да сложите красиви, меки възглавнички.

 

Често задавани въпроси

Какъв модел градинска пейка ще подхожда на двора Ви?

Отговор: Металът със своето елегантно минималистично покритие може да изглежда страхотно в съвременните градини. Дървените пейки често изглеждат красиви в традиционните градини, особено когато са износени малко. Също така ще трябва да помислите колко хора ще седнат върху него и дали искате да го завършите с възглавници или да го оставите така, както е.

Какво дърво да изберем за градинската пейка?

Отговор: Градинските пейки се изработват от много различни видове дървесина – иглолистна дървесина като секвоя или твърда дървесина като тиково дърво. Твърдата дървесина може да издържи на непредсказуемо време малко по-добре от иглолистната дървесина и може да избледнее естествено за селски вид.

Колко време издържат пейките на открито?

Отговор: Отговорът изцяло зависи от производството и избора на материали. Затова Ви съветваме да проучите плюсовете и минусите. Малцина ще издържат цял ​​живот, но солидно конструираната пейка трябва да е добра поне 20 до 30 години.