Детски люлки

Показване на 1–12 от 21 резултата

Избор на подходяща детска люлка

Детски люлкиДетски люлки предназначени за игри, които тренират мускулите, вестибуларния апарат и координацията на децата.

Малките деца, които използват люлката с помощта на родителите си, обичат да прекарват много време в това забавление.

В същото време те се успокояват и вестибуларният им апарат работи по-добре. По-големите деца, които се люлеят сами, това допринася за развитието на вниманието, отговорността и контрола на скоростта.

Разбира се, когато купувате люлка, е важно да направите правилния избор на модел.

Според разположението си детските люлки могат да са подови или окачени

Детска люлка цени

Подовите модели са здраво закрепени към равнината (земя, бетон, плочки). За повечето от тях основите са бетонирани, но някои са закрепени към повърхността с анкери. Останалите са оборудвани с дизайн, който не изисква допълнително закрепване. Съвременните детски люлки могат да бъдат изработени от метал, дърво, пластмаса или пък да са комбинирани.

В близост до люлките не трябва да има сгради и конструкции, които да пречат и да крият опасност от нараняване на децата.

За производството на метални детски люлки се използва монолитна конструкция за стационарно поставяне. Седалката е изработена от различни материали. Те се характеризират с дълъг експлоатационен живот и устойчивост на голямо тегло, но са подложени на нагряване под гореща слънчева светлина.

Екологичността е едно от най-големите предимства на дървените конструкции, но след известно време те могат да се деформират под въздействието на слънце, сняг, дъжд и други метеорологични фактори.

Пластмасовите модели са издръжливи, но не са екологични. Експлоатационните характеристики на пластмасата с течение на времето се губят под въздействието на метеорологичните фактори. Затова най-често този материал се използва за бебешки люлки.

При избора на детски люлки трябва да се има предвид възрастовата категория на потребителя. За по-малки деца се избират пластмасови конструкции с ниско или контролирано ниво на седалката.

Освен това е необходима опция, където има заден гръб и страни по ръбовете, за да се предотврати случайно падане. И въпреки всичко, децата под 4-годишна възраст трябва да се люлят под надзора на родителите си. За по-големи деца могат да се изберат и метални конструкции.

Когато избирате детски люлки, вземете предвид площта за поставяне и начина на закрепване. Ако желаете да закупите метални системи, тогава трябва да разполагате с място за стационарен монтаж и основата се бетонира. Това ще осигури безопасно люлеене, но няма да да можете да местите рамката и да я приберете за зимата.

Разгледайте нашите предложения, които са с отлично качество и на конкурентни цени!