Килими

Показване на 1–12 от 835 резултата

Килими, които ще внесат яркост, стил и уникалност в интериорния дизайн

килими цени

Той може да бъде избран в съответствие с цветовата схема на стаята или обратно – в контраст с нея. Ако в стаята вече сте сложили твърде много ярки детайли и акценти, тогава е по-добре да спрете избора си на килим с по-семпъл вид.

Но, ако декорът на помещението е монохромен, то тогава се препоръчва избора на килим с орнаменти – тези килими винаги се превръщат в ярък акцент, който привлича цялото внимание на посетителя.

Сред нашите предожения ще откриете невероятно красиви килими, стилни, изработени от висококачествени материали и в пълно съответствие с последните модни тенденции в интериорния дизайн.

килими freeforall
За да ви улесним при избора, можем да ви дадем някои полезни съвети:

Цветът на килима трябва да съответства на цвета на мебелите, но по такъв начин, че мебелите да не се сливат с него, а да са малко по-различни по нюанс, текстура или орнамент.

Цветовата схема на килима може да повтаря цвета на стените, завесите или да е в синхрон с определена декорация – картина, фототапет или друго.

Важното е да не претоварвате интериора.
Килимът може да е основният акцент и единственото цветно петно в дизайна на помещението, тогава разнообразие от ярки орнаменти и шарки ще бъде много подходящо.

За предпочитане е тонът на килима да съответства на тона на пода.
При избора на килими е желателно да обърнете внимание и на стила, в който е декорирана стаята.

Въпреки че това правило не е аксиома, е добра идея да се придържате към основните правила за съвместимост, така че всички елементи в стаята да са в хармония един с друг.

Също така, преди да изберете килим е важно да прецените в какво помещение ще го поставите и какво натоварване ще има, защото от това зависи степента на замърсяване и издръжливостта му.

Приятно пазаруване!