Лежанки за упражнения

Показване на 2 резултата

Благодарение на специализираните онлайн магазини, Вие спокойно можете да организирате фитнес стая за тренировки у дома.

Един от необходимите и полезни уреди за тренировка е лежанката.

За какво служи лежанката?

лежанки

На лежанката Вие можете да изпълнявате различни видове тренировки за тялото.

 1. Лежанката позволява по-ефективно извършване на всички видове хиперекстензия за долната част на гърба.
 2. Можете да правите лицеви опори от лежанка, да помпате трицепс. За да усложните упражненията, можете да правите лицеви опори от пода и да поставите краката си на пейката.
 3. С помощта на лежанка можете да тренирате и укрепвате краката си.
 4. Лежанката е чудесна за правене на други упражнения за всички групи гръдни мускули.

Видове силови лежанки за тренировки

По вида на конструкцията всички силови лежанки могат да бъдат разделени на четири типа:

 • Хоризонтални

Такива лежанки се използват изключително в спортните клубове. Те имат по-малка функционалност и високо максимално натоварване. У дома те могат да бъдат полезни само за професионалисти -спортисти.

Хоризонтална лежанка: характеристики и възможности

Фитнес уредите от този тип могат да бъдат от два вида:

– стабилна пейка – лежанка на заварени крака за упражнения за развитие на мускулите на ръцете, гърдите, гърба;

– лежанка със сложна конструкция за регулиране на височината и изпълнение на упражнения за преса, крака, гръб и други групи.

 • Вертикални

Този фитнес уред Ви позволява да изпълнявате „армейски преси“, което Ви позволява да развивате делтоидните мускули. Поради тясната специализация се използва или в залите, или от спортисти.

 • Наклонени.

Тези лежанки са пейки, лежащи под ъгъл. Използват се в спортните зали.

 • Универсални.

При такива лежанки можете да промените ъгъла на наклона на гърба, така че да е възможно да се извършва пресата на лежанката хоризонтално, под ъгъл, както и да се тренират мускулите на пресата.

Някои модели от тази категория са допълнително оборудвани с гири на краката, които Ви позволяват да разнообразите тренировките си и да повишите тяхната ефективност.

Това са универсални силови лежанки, които са оптимални за домашна употреба. Обхватът и ценовият диапазон на такива уреди за тренировка е широк.

Бюджетните модели са фокусирани върху начинаещи и такива за ниско натоварване, по-скъпите модели са изработени от по-трайни и издръжливи материали, които могат да издържат на големи натоварвания и тежка употреба.

Най-простият вид спортна хоризонтална лежанка представлява пейка на подсилена рамка с широка основа, която Ви позволява да издържате натоварвания по време на силови упражнения от около 400-500 кг.

Конструкцията на такава пейка е заварена, за да се гарантира издръжливост и безопасност при употреба. Широката основа предотвратява люлеенето, което може да попречи на правилното изпълнение на упражненията и да забави постигането на резултата.

Може да се използва проста хоризонтална пейка:

 • за упражнения за гърди с дъмбели,които могат да дадат ефективен стимул за генерирането на нови тъкани;
 • за повдигане от легнало положение;
 • за повдигане на краката за укрепване на корема;
 • за други упражнения, които изграждат мощни мускули на гърдите, ръцете, тялото.

Пейка за безупречни релефни коремни мускули

лежанки за упражнения

Регулируема лежанка, която значително разширява обхвата на изпълняваните упражнения и обхвата на развитите мускули. На атлетична пейка с регулатор на височината можете не само да изпомпвате раменете, ръцете, гърдите и гърба си, но и да укрепвате корема си.

Тук хоризонталната пейка е с лек наклон, а позицията на тялото върху нея допринася за включване на допълнителни мускули, странична преса, горна и долна преса.

Предимства на хоризонтална лежанка

фитнес лежанки

Това спортно оборудване не без причина се счита за един от основните фитнес уреди, тъй като сред предимствата му се открояват:

 • Универсалност: на лежанката могат да тренират начинаещи и професионалисти, хора с различни ръстове и тежести, с различни тежести и дъмбели (пейката издържа до 500 кг тегло);
 • Многофункционалност: възможност за изпълнение на упражнения за развитие на всички мускулни групи на тялото;
 • Надеждност: конструкцията на заварената рамка е здрава, гарантира безопасност по време на тренировка;
 • Комфорт: тялото е в анатомично правилна позиция, което елиминира навяхвания и наранявания, допринася за ефективно и бързо постигане на резултати;
 • Цена: много изгодно е да закупите хоризонтална лежанка в онлайн магазин, поради широкия набор от упражнения и мускулни групи, които развиват.
Основни характеристики на лежанките за упражнения
Лежанки от FreeForAll за тренировки у домаТе са удобни, стилни и надеждни. Притежават всички необходими сертифилати. Внос от ЕС.
Видове лежанки, които можете да поръчате от насЩе откриете разнообразие от различни видове лежанки за трениране, с различна функция.

 • хоризонтални,
 • наклонени,
 • регулируеми,
 • мултифункционални.
Основни функции на лежанкитеЛежанката Ви дава възможност ефективно да извършвате хиперекстензия за долната част на гърба.
Можете да правите лицеви опори от лежанка, да помпате трицепс.
Или отново да правите лицеви опори, този път, лежейки на пода от пода с крака върху лежанката.
С лежанката можете да укрепвате краката си.
Можете да упражнявате и развивате всички групи гръдни мускули. Също така за  безупречни релефни коремни мускули.
Кои са предимствата на лежанката пред другите уреди за тренировкаУниверсалност: Лежанките са подходящи за тренировка, както за начинаещи, така и за напреднали и професионалисти.
Многофункционалност: Можете да изпълнявате упражнения за развитие на всички мускулни групи на тялото;
Надеждност: Лежанките притежават много здрава конструкция, което е важно и е гаранция за Вашата безопасност.Важно лежанката да притежава здравина, сигурност и да е обезопасена, благодарение на стоманената рамка. От друга страна седалката е подплатена, което създава още по-голямо удобство.
Комфорт: Защото тялото се намира в анатомично правилна позиция, без опасност от нараняване. Така се постигат добри и дълготрайни резултати
Цена на лежанките: Изгодно и удобно е да поръчате избраната от Вас лежанка от онлайн магазин.


Често задавани въпроси

От какви зависи избора на лежанка за упражнения?

Отговор: При избора на лежанка имат значение типа тяло, цената, настройката и съхранението. Рамката на пейката трябва да съответства на типа тяло на човека, за да се гарантира безопасност и стабилност. И да се вземе предвид, че по-здравите видове и тези с допълнителни функции обикновено са по-скъпи.

Какви упражнения мога да правя на лежанка?

Отговор: Разнообразието от упражнения на лежанката е голямо. Тя спомага за развиването на цялата горна част на тялото и може да се комбинира и с тренировки за крака.

Какви са ползите от лежанката?

Отговор: Лежанката за упражнения е популярна за подобряване на силата на горната част на тялото, както и за издръжливост, мощност и размер на мускулите. Това е многосъставно упражнение, което натоварва много мускули на гърдите, раменете и ръцете.