Градински дивани

Показване на 1–12 от 231 резултата

Градински дивани

Градински дивани

Градинските дивани са много популярни, т.к. те осигуряват същия комфорт на открито, както и вътре в дома. В повечето случаи градинските дивани са с дървена, плетена или пластмасова основа, а седалките и облегалките им са изработени от платнени възглавници.

Продуктът се предлага в различни размери и форми.

Съвременният пазар предлага широка гама от модели с различен дизайн.

Градинският диван трябва да бъде красив и удобен. Той подчертава качеството и устойчивостта на материала при излагане на слънчева светлина, колебания във влажността и различна температура.

Ако мебелите са поставени под навес, например на тераса, гамата от опции се разширява.

Градински дивани от полиратан – красиви и уютни

градински диван от полиратан

Доскорошната тенденция за декориране на градината с мека мебел можеше да предизвика опасения относно излагането на мебелите на контакт с мокри листа, падащи от дървета, вода, прах, силно слънце. Сега модерните дивани са изработени от материали, които са много устойчиви на факторите, описани по-горе.

Градинският диван е изработен от изкуствен ратан или алуминий и е допълнен от възглавници, изработени от мек материал, който спокойно издържа на деформация при натиск.

Възглавниците са еластични и покрити с импрегнирани полиестерни калъфи.

Хидрофобният слой върху материала образува необходимата защита и е водоустойчива и прахоустойчива бариера.

Видове градински дивани

Основната класификация на градинските дивани е според формата на продукта.

Според този принцип мебелите за градина са разделени на 3 вида:

Радиални.

Полукръглият вариант е много подходящ за големи семейства и такива, които канят на гости големи компании. Обикновено това са модулни конструкции, които могат да се използват като няколко отделни малки дивана или фотьойла.

Прави.

Това е най-простата версия на градинските дивани, където местата за сядане са разположени на един ред.

Ъглови.

Продуктите под формата на буквата “Г” или “П”, Ви позволяват да настаните голям брой членове на семейството или гости. На такъв диван ще бъде по-лесно да организирате празници и приятелски срещи, а в центъра можете да поставите маса с напитки и закуски.

Всяка от разновидностите може да бъде допълнена с възглавници, одеяла и други декоративни елементи.

Най-популярните градински дивани

градински диван цена

Най-популярните градински дивани са изработени от изкуствен ратан. Смес от каучук и полимер под формата на шнур или лента се нарича полиуретан или синтетичен ратан. Това е един много здрав и издръжлив материал, който е многократно подобряван и особено често се използва в производството на градински мебели.

Основните му предимства

Това е много практичен материал, който издържа на резки промени в климата, влажност и ултравиолетовото лъчение. Полиратанът първоначално има защита срещу бактерии, различни паразити и гъбички. Единственото нещо, което може да наруши целостта му, е механично увреждане – драскотини и пукнатини.

Ратанът не се разтяга и издържа на тежки натоварвания. Лесен е за поддържане. Също така този материал е екологично чист и не съдържа вредни примеси.

Видове градински диваниСпоред формата на продукта – радиални, прави и ъглови.
Най-важното за градинските диваниДиваните са изработени от материали, които са много устойчиви на различни фактори на околната среда, като вода, прах, силно слънце и други.
Най-популярните дивани за градинаТези, които са изработени от изкуствен ратан. Това е материал, който издържа на резки промени в климата, има защита срещу бактерии и издържа на тежки натоварвания.
Цени на градински диваниВ зависимост от размера, формата, дизайна и материала на артикулите, цените варират между 143.99 и 910.99 лева.
Доставка на диваните за градинаБезплатна доставка при плащане онлайн с карта или по банков път и допълнителна 5% отстъпка от цената. При наложен платеж се заплаща куриерска такса по тарифа на куриера.