Градински маси

Показване на 1–12 от 1043 резултата

Градински маси – как да направим правилния си избор

Градински маси

Правилният избор на градинска маса за лятната Ви вила или селска къща е важно решение. Такива мебели трябва да бъдат не само красиви, но и удобни и функционални за жителите на къщата и техните гости.

Стилове градински маси и балконски маси

Масата трябва да изглежда хармонично с други елементи от дизайна на терасата или градината, да пасва по стил, форма и размер.

Най-популярните стилове градинско обзавеждане са:

 • Френски стил (Прованс) – елегантен стил, за който са подходящи мебели от ковано желязо, за предпочитане в светли цветове;
 • Японски стил – лаконичност, простота и оригинален минимализъм, гарантиращи комфортен и спокоен престой;
 • Морски стил (средиземноморски) – мебели от ратан в светли цветове, допълнени от голям чадър;
 • Ориенталски стил – елегантни мебели с турски или арабски мотиви, с необичаен дизайн, с много текстил;
 • Кънтри – мебели от дърво или ратан в кафе, шоколад и червеникави нюанси;
 • Модерен стил (хай-тек) – минималистични модели, които в същото време са оригинални и високо се оценяват от творчески личности.

Материали, от които се изготвят градинските и балконските маси маси

балконски маси

Един от най-важните фактори при избора на градинска маса е практичността и устойчивостта на атмосферни влияния.

Повечето градински и балконски маси за обзавеждане на вътрешни дворове или градини са направени от следните материали:
 • Пластмаса

Достъпен и универсален материал за градински маси. Пластмасовите маси се предлагат в различни форми, размери и дизайни и издържат добре на топлина и студ, дъжд и ветровити условия. Но животът на такива мебели е ограничен, а счупените части практически не могат да се поправят.

 • Дърво

Естественият материал винаги изглежда приятно и привлича, може да има много различни нюанси, такива мебелите се вписват добре във всеки стил.

Отличава се с издръжливост и дълготрайност на употреба, а счупените части могат да бъдат ремонтирани.

Едновременно с това дървените градински маси трябва да бъдат покрити със специални средства, които предпазват от влага, пожар и лошо време.

 • Метал

Градинските маси от ковано желязо са модерни и са търсени, особено тези с метален обков на стъклен плот и крака от ковано желязо. Те са издръжливи, трудни за счупване, издържат на различно време и лесно могат да бъдат пребоядисани във всеки цвят.

 • Ратан

Градинските маси от изсушени стръкове ратан са леки и с красив дизайн, в комбинация със стъклен плот или метални елементи изглеждат много елегантно.

Но трябва да имате предвид, че ратанът е доста крехък, той се влияе от влажност и температурни промени, така че градинските маси от ратан трябва да бъдат грижливо прибирани на закрито за зимата.

 • Изкуствен ратан

Плетените градински маси от изкуствен материал визуално почти не се различават от естествените, те струват много по-малко, леки са и са доста устойчиви на износване и могат да се използват през цялата година.

Стилове градински масиФренски стил, японски стил, морски стил, ориенталски стил, кънтри, модерен стил. Всеки стил градинска маса има своите отличителни характеристики. Изберете градинска маса, която допълва дизайна на вашата градина или тераса. 
 Използвани материали в изработката на градински маси   Изкуствен ратан, метал, ратан, дърво, пластмаса. В зависимост използвания материал при изработка, масите имат различен експлоатационен период. Освен това те имат нужда от различен тип поддръжка. 
Избор на градинска маса Най-важните характеристики, които да търсите в една градинска маса, са функционалност, удобство и стил. Масата трябва да отговаря на стила на мебелите, с които се съчетава. Както и на цялостния дизайн на терасата или градината. 
Доставка на градински масиБезплатна доставка при плащане с карта или по банков път. Допълнителна отстъпка при плащане с карта. Доставка с куриерска фирма Speedy.

Градински пейки вижте тук!

Избор на Градински маси

Оказва се, че правилният избор на градинска маса за вила или селска къща всъщност е важно решение.

Такива мебели трябва да са красиви, стилни, уютни, удобни, комфортни и практични, както за живущите в къщата, така и за техните гости. Около масата сядаме, свързваме се, събираме, за да споделяме храната си, да празнуваме заедно, разговаряме, обсъждаме, забавляваме се,

Стилове градински маси и мебели

Градинската маса следва да изглежда в хармония с другите елементи от дизайна на терасата или градината. Следва да подхожда по стил, форма и размер.

За да може масата да хармонизира с останалите обекти, е необходимо да се обърне внимание на стила на нейното изпълнение.

Най-популярните стилове са:

 • Френски стил (Прованс) – това е елегантен стил, за който са подходящи маси от ковано желязо, ковани мебели, за предпочитане в светли цветове;
 • Японски стил – изразена лаконичност, простота и оригинален минимализъм. Такъв стил гарантира удобен и релаксиращ отдих;
 • Морски стил (средиземноморски) – градински маси от ратан в светли нюанси, допълнени от голям чадър;
 • Източен стил – елегантни маси с турски или арабски мотиви, обикновено доста необичаен дизайн, с много текстил;
 • Кънтри – маси, изработени от дърво или ратан в кафе, шоколад и червеникави нюанси;
 • Модерен стил (високотехнологичен) – минималистични модели маси, които са и оригинални, които са особено ценени от творческите личности.
Как е правилно да се грижим за градинската маса?

За пластмасовите маси е съвсем достатъчно да ги почиствате редовно с влажна кърпа.

Ако има петна, е добре да ги третирате с универсални кухненски препарати.

Дървената маса се нуждае от редовно измиване и смазване със специални масла. Ако е необходимо, направете й лаково покритие.

Кованите маси през 2-3 години е добре да бъдат покривани с антикорозионна боя.

Ратановите маси имат нужда от периодично почистване на ратана с прахосмукачка. Също така и от избърсване на повърхността с лек физиологичен разтвор.

Изкуственият ратан може да се измива с топъл сапунен разтвор и да се полива с вода от маркуч.

Вярваме, че тези прости съвети ще Ви помогнат да съхраните Вашите градински си маси в добро състояние и за дълго време.

Балконски и градински маси

Когато избираме балконски и градински маси, едно от най-важните условия е те да са устойчиви на атмосферни влияния.

В този смисъл материалът е от съществено значение. Да вземем, например, алуминият.

За разлика от стоманата, алуминият няма да ръждяса, ако покритието е повредено или липсват защитни капачки. Поради своята устойчивост на атмосферни влияния, този материал е добър избор, защото дори когато вали, алуминиевите градински маси могат да бъдат оставени на открито без проблем.

Градинските мебели от дърво са естествен продукт и се променят с годините. Но за тях се изискват системни грижи.

Друг материал за модерните балконски и градински маси е полиратановата тъкан. Структурата е базирана на естествен ратан, който е еластичен, устойчив на разкъсване и температурни колебания. Такива мебели не се страхуват от интензивна слънчева светлина.

Балконски и градински маси – кръгли, квадратни или правоъгълни

Квадратните маси обикновено имат по-малък плот и са подходящи за балкони с малко пространство. Независимо дали за романтични вечери за двама, нощни игри за четирима или друго, квадратните маси са идеален избор. Те могат да се използват по много различни начини.

Същото важи и за правоъгълната маса. Не напразно тази форма се нарича класическа сред градинските маси.

Малко по-нестандартни са масите с кръгъл плот. Понякога могат да играят спестяваща място роля, а друг път – обратно. Всичко зависи от индивидуалния декор.

Как да се грижим най-добре за модерните балконски и градински маси?

Избрахте си маса от дърво? Тогава трябва да използвате масло и четка поне два пъти годишно. И да я съхранявате на поддържано и сухо място.

Градинските маси от други материали също ще се нуждаят от съхранение на защитено място и използване на покривало.

Спестяващи място балконски и градински маси

Има сгъваеми маси, които, заедно с красивия си дизайн и комфорта, който предлагат, спестяват много място. Те са правилният избор, ако пространството е твърде малко! Могат да се използват и на малък балкон – ще ви осигурят възможността да се насладите на студена напитка на слънце по всяко време на деня!

От какви материали са направени градинските маси?

Отговор: Разнообразие от материали, всеки със специфични предимства и характеристики, могат да се използват за създаване на градински маси. Поради присъщата им устойчивост на атмосферни влияния и насекоми, тикът, кедърът и евкалиптът са едни от най-популярните видове дървесина, използвани за градински маси. Поради своята здравина и издръжливост металът е друг предпочитан материал. Металите от които най-често се изработват градински маси са ковано желязо и алуминий. Пластмасовите градински маси са лека, достъпна алтернатива, която не изисква специфична поддръжка.

Могат ли градинските маси да се оставят навън целогодишно?

Отговор: В зависимост от материалите, от които е направена и климатичните условия на които е изложена, градинската маса може да бъде оставена навън през цялата година. Докато някои материали, като метал или тиково дърво, са по-устойчиви и могат да издържат на лошо време, други може да се наложи да бъдат покрити или държани на закрито през зимата. За да предпазите масата от атмосферни влияния, е изключително важно да следваш всички необходими мерки, включително използване на покривало за мебели или да я държите на закрито, и внимателно да следвате инструкциите на производителя за конкретни инструкции за поддръжка.

Как правилно да почистя градинската си маса?

Отговор: Типът материал, използван за направата на вашата градинска маса, ще определи как да я почистите. Повечето градински маси могат да се почистват с вода и лек препарат. За да предотвратите увреждане на маси от твърда дървесина, използвайте четка с мек косъм и стойте далеч от силни химикали. Пластмасовите маси могат да се почистват с влажна кърпа, докато металните могат да се почистват с кърпа и малко препарат.