Акцентни маси

Показване на 1–12 от 4664 резултата

Акцентни маси

Акцентните маси, благодарение на компактния си размер, се вписват перфектно във всяко интериорно пространство.

Характерно за тях е, че се намират на едно ниво с подлакътниците на столовете и диваните.

Може да се използва под настолни лампи, декоративни аксесоари и различни други дребни неща.

Притежавайки различни форми, видове покрития и материал на изработка, акцентните маси могат да се използват във всякакви помещения и интериори.

Това са малки, но доста полезни маси, които съчетават красота и функционалност.

Акцентна маса е свободен термин, използван за обозначаване на различни видове маси, включително странични маси, маси за кафе или конзолни маси. Не се страхувайте да бъдете креативни! Куфар, античен стол или рафт могат перфектно да служат като акцентни маси.

Акцентни маси

Има няколко основни типа акцентни маси:

  1. Масичка за кафе

Обикновено се използва в хола или зоната за релакс и се поставя пред дивана. Можете да поставите храна, напитки върху него или да го използвате за показване на списания, растения или дребни джунджурийки.

  1. Конзолни маси

Конзолните маси често се използват взаимозаменяемо със страничните маси, известни също като диванни маси. Те са дълги, тънки и тесни и пасват добре зад дивана или на входа.

Конзолната маса до входната ви врата ще ви бъде много полезна. Това е удобно място, където можете да оставите ключовете си или нещо друго.

  1. Помощна масичка

Както подсказва самото й име, тази масичка се поставя до дивана и е чудесно място за настолна лампа, книга или чаша топъл чай например.

  1. С-маса

C-масата получава името си от уникалната си C-форма, която й позволява да се завърта над легло, стол или диван. Можете да използвате такава масичка за напитки, да  да поставите лаптоп върху нея или каквото Ви е нужно.

  1. Подреждащ се комплект от няколко маси

Състои се от две или повече малки маси, които пасват една към друга или могат да бъдат поставени една под друга. Това е чудесен вариант за дом с ограничено свободно пространство.

  1. Османски маси

Зашеметяваща опция за многофункционална маса. Това е табуретка, която може да се използва като маса. Вероятно тази концепция за мебели е възникнала в резултат на факта, че хората все искат да поставят краката си на масички за кафе.

Акцентни масички

 

Какво е предназначението на акцентните маси?

Отговор: Акцентната маса е малка мебел, която може да се постави във всяка част на жилището и често се използва като декоративен елемент. Акцентиращата маса може да обедини дизайна на пространството, както и да служи като допълнителна повърхност за декоративни неща като лампи, цветя, книги и други.

Къде мога да поставя акцентна маса?

Отговор: Акцентната маса може да бъда поставена във всяка една част на жилището. Местоположението на акцентната маса се определя от оформлението на стаята, както и от предназначението на масата. Например, акцентираща маса може да бъде разположена до стол или диван в хола, за да служи като повърхност за напитки или четене. Може да служи като нощно шкафче или красив експонат в спалня. Може да се използва за съхранение на малки предмети като ключове във входа. От решаващо значение е да поставите акцентната маса на практично и достъпно място.

Как да изберем правилния размер акцентна маса?

Отговор: Размерът на пространството и останалите мебели в него са две важни съображения при избора на подходящия размер акцентна маса. Прилично основно правило е да изберете маса, която не е по-широка от зоната за сядане и е приблизително на същата височина като съседните седалки.