Постелки за йога и пилатес

Показване на 1–12 от 77 резултата

Постелки за йога и пилатес

Основното, от което се нуждаете, за да започнете да се занимавате с фитнес или йога, е желанието. Второто – удобната и надеждна постелка. Как да изберете най-подходящите постелки за йога и пилатес?

Фитнес, йога, пилатес са напълно различни системи от упражнения, които изискват различни подходи и различно оборудване. Различни са и постелките, които се използват.

Постелките за йога обикновено са достатъчно тънки, до 6 mm, за да осигурят по-добро усещане при стъпването върху тях. Някои напреднали йога ентусиасти избират много тънки постелки с дебелина 1,5 мм.

Постелките за фитнес са по-дебели и по-меки. Те могат да бъдат 8 мм и дори 10-15 мм: трябва да ви е удобно, когато правите упражнения в легнало положение или съсредоточени върху лактите и коленете.

Най-дебелите постелки до 18 мм са подходящи за пилатес. Ако смятате да тренирате навън, трябва да изберете и по-дебела постелка, за да не усещате студа от земята.

Постелки за йога и пилатес

Оптималната дължина на всяка постелка е вашият ръст плюс 5-10 см. Въпреки това, можете да изберете и по-къса постелка – все пак ще тренирате с маратонки, така че краката ви могат да бъдат на пода. Много късите килими са подходящи за силови упражнения.

Латексови постелки

Топ материал за топ продукти. Такива постелки практически не се плъзгат, имат отлична устойчивост на влага и са лишени от специфична миризма. За тези, които живеят според принципите на отговорното потребление, максималната екологичност на този материал също ще бъде важна. Недостатъците на латекса включват само по-голямо (в сравнение с, например, PVC) тегло.

PVC постелки

Това е лек, надежден и издръжлив материал, един от най-разпространените в производството на спортни постелки.

TPE постелки

Плътният материал перфектно държи формата си и практически не се плъзга. В сравнение с гумата, устойчивостта на влага е по-ниска, плюс, както при PVC постелките, се появява испецифична миризма.

Това са най-разпространените материали сред производителите на постелки за фитнес, пилатес и йога. Можете да намерите и коркови, а за най-екзотичният вариант се счита постелката от юта.

Разгледайте нашите висококачествени модели и изберете най-подходящата за вас постелка за йога или пилатес!Постелки за йога

Постелки за йога и пилатес от FreeForAllРазнообразие от модели и цветове постелки за тренировка. Налични модели надуваеми дюшеци за гимнастика – различни размери и цветове. Поръчайте сега от FreeForAll.
Предимства на надуваеми дюшеци за гимнастикаНадуваемите дюшеци за гимнастика са подходящи за упражнения и игри в училища, спортни клубове, паркове и др. Те са изработени от PVC с висока плътност. Ефективно абсорбират ударите. 
Цени Цени в диапазона 96,00-829,00 лева в зависимост от размера и дизайна на подложката. Перфектни и качествени подложки за упражнения. Разгледайте сега. 
Доставка Безплатна доставка при плащане по банков път или с карта.  Надеждна доставка за цялата страна с куриерска фирма Speedy.  Доставка до адрес в рамките на 7-12 работни дни.

Често задавани въпроси

Мога ли да използвам една и съща постелка за йога и пилатес?

Отговор: Не можете да изпълнявате пилатес върху постелка за йога, тъй като и двете постелки имат различна дебелина, плътност и са проектирани според естеството на конкретните упражнения. В пилатес се изисква да се търкаляте по гръб или опашна кост, така че постелката, използвана за това, трябва да е достатъчно дебела, за да поддържа гърба ви.

Какви са критериите за избор на постелка за упражнения?

Отговор: Препоръчваме Ви не по-малко от 6-8 мм дебелина и колкото по-дебела е, толкова по-добре! Ако постелката не е достатъчно омекотена, вероятно ще получите малко натъртвания по гръбначния стълб/коленните капачки, а никой не иска това, особено не след час по пилатес.

Каква дължина трябва да бъде постелката за тренировки?

Отговор: Дължината на вашата постелка трябва да отговаря на вашия ръст, но и на нивото на комфорт, което търсите. Повечето постелки са с дължина между 140-160 см. Тези размери са идеални за традиционна йога или пилатес.