Постелки за йога и пилатес

Показване на 1–12 от 45 резултата

Постелки за йога и пилатес

Постелки за йога

Постелки за йога от бамбук

Постелка за йога от бамбук е добър избор за йога, защото този материал е издръжлив, постила се гладко, сравнително лек е и е лесен за носене. Недостатъкът е, че основното му почистване е по-трудоемко, както и, че не осигурява достатъчно голямо омекотяване. Хубаво е да имате предвид, че бамбуковата постелка може да е хлъзгава на гладки повърхности.

Функции на бамбуковата постелката за йога

Постелката за йога от бамбук не може да се нарече нито естествена, нито синтетичена. Този тип материал е направен от химически обработена бамбукова маса. От изкуствените тъкани той е най-естественият.Бамбукови постелки за йога

Да видим какви са качествата на постелките за йога от бамбук:

  • Устойчивост на бактерии

Поради съдържанието на бамбук в бамбуковата субстанция, бактериите не могат да оцелеят на повърхността на материала. Това вещество остава непроменено дори след обработка на бамбуковите влакна. Благодарение на антисептичните си свойства, бамбукът отблъсква кърлежи и други насекоми.

  • Хипоалергичност

Естественият състав на влакното не предизвиква алергични реакции.

  • Сила и издръжливост

Поради съдържанието на силициев диоксид в бамбука, продуктите от този материал имат повишена устойчивост на износване. Според резултатите от проучванията за якост бамбукът се оказва по-издържлив от стоманата. Сигурно затова древните ръкописи от бамбукова хартия са оцелели до наши дни.

  • Порьозност

Благодарение на структурата на материала, постелката за йога от бамбук е добре вентилирана и задържа топлината. Материалът абсорбира излишната влага и я отдава, когато околната среда е суха, поддържайки благоприятен микроклимат в помещението.

  • Сигурност

Самият бамбук расте бързо, с 2 м на ден, така че няма нужда да използвате химически торове, за да ускорите растежа му. Повърхността на продукта има антистатичен ефект.

  • Икономичност

При събиране на суровината, бамбукът не се изкопава с корените, а се изрязват само стълбата. Така растението продължава да расте.

  • Красота

Бамбуковата постелка за йога изглежда стилно и блести на светлината. Влакната се боядисват лесно и не избледняват, запазвайки устойчивостта на цвета за дълго време.

Практикуващите Фън Шуй казват, че бамбукът абсорбира и неутрализира негативната енергия. По този начин помага за решаването на проблеми в живота на собственика на къщата.

Постелки за йога и пилатес