Бягащи пътеки

Показване на единствения резултат

Бягащи пътеки – здравословни тренировки

Бягащата пътека е един от най-предпочитаните уреди за тренировки за поддържане на добра форма, за отслабване, за тонус. Тя е много харесвана от работещите млади хора.

бягащи пътеки

Какви са предимства на бягащата пътека

Бягащата пътека има много ползи за здравето и добрия външен вид на трениращия.

С тренировките на бягащата пътека:

  • се подобрява функцията на дихателната и сърдечно-съдовата система;
  • се ускорява метаболизма;
  • се нормализира съня;
  • се подобрява мускулния тонус;
  • загуба на тегло е от 200 до 800 kcal на тренировка *;
  • се управлява стреса;
  • се повишава издържливостта и още много други.

 

* Загубата на калории зависи от Вашето тегло, възраст, медицински състояния и др.

  • Тренировките на бягаща пътека не се влияят от метеорологичното време . Можете да започнете тренировката си на бягаща пътека във всеки удобен за Вас момент.
  • Омекотяването на бягащата пътека намалява ударното натоварване. Така уредът създава щадящи условия за Вашите ставите и връзки, в сравнение с джогинга на улицата. Рискът от травми и нараняване е значително намален.

бягащи пътеки онлайн

Най-важното предимство на бягащата пътека е нейната широка функционалност.

Бягащата пътека Ви позволява да изберете своята програма за трениране, ъгъла на наклон на лентата за бягане и да настроите свой индивидуален план. Всичко това повишава ефективността и удоволствието от джогинга.

Всеки уред за тренировки има своите противопоказания за трениране. Не се препоръчва да използвате бягащата пътека, при:

– сериозни ставни заболявания;

– заболявания на гръбначния стълб;

– хронични заболявания на сърдечно-съдовата система;

– проблеми с кръвообращението;

-тахикардия и брадикардия;

– инфекция и възпаление;

– интоксикация на тялото.

Преди да започнете тренировки на бягаща пътека или на друг спортен уред, съветваме Ви да се консултирате с Вашия лекар. Така ще сте сигурни, че не вредите на собственото си здраве и ще сте сигурни в положителния резултат от тренировките.

Възможно ли е да отслабнете с бягаща пътека?

И още как! Ходенето и бягането върху бягаща пътека са упражнения за изгаряне на повече калории, отколкото упражнения без натоварване, като например на стационарно колело.

Основни характеристики на бягащи пътеки

Електрически бягащи пътеки

Това са бягащите пътеки, които можете да закупите при нас.

Възможност сами да зададете настройки за тренировката, която желаете.

Благодаряение на компютърната система сами избирате и задавате параметрите, при лоито ще тенирате – ъгъла на трасето, усилието и др. Бягащата Ви пътеки има дисплей, на който се изписват показателите на тялото Ви по време на тренировката -час, температута,пулс, кръвно и други Ваши показатели. Вие сами можете да прецените кога да прекратите тренировката.

Безопасността по време на бягане е изключително важна.

Настилката на пътеката за бягане е равна, което на практика предпазва от евентуални травми, което я прави безопасна и стабилна за използване. Няма как да се спънете и да получите някаква травма.

Практичност и удобство за използване на бягащата пътека

Електрическо задвижване, което привежда пътечката в движение е супер ценна. Вие не трябва да полага никакви усилия да я задвижите. Вместо това цялото внимание се обръща на правилността на упражненията. Преди да изберете Вашата бягаща пътека, е добре да се запознаете с набора от тренировъчни програми и други функции, да вземете предвид лекотата на използване и всички технически възможности.

Здравословно отслабване с бягаща пътека

Можете да отслабнете, просто като ходите по бягащата пътека с умерено темпо. Започнете с 30 минути и постепенно увеличавайте времето до 1-1,5 часа. Основното нещо е редовната тренировка с ходене. Такова натоварване не е интензивно, като в същото време е ефикасно, така че можете да практикувате всеки ден.

 

Често задавани въпроси

Какви са критериите при покупка на бягаща пътека?

Отговор: Няколко фактора, които трябва да вземете предвид, когато купувате бягаща пътека, са бюджетът, пространството и вашите цели за тренировка. Ако нямате достатъчно място, може да помислите за по-малка платформа за бягаща пътека и възможности за сгъване.

Каква скорост може да достигне бягащата пътека?

Отговор: Повечето бягащи машини могат да достигнат скорости до 16 км/ч. Бягащите пътеки от по-висок клас могат да ви позволят да бягате с 20 км/ч и повече. Не забравяйте, че колкото по-бързо бягате, толкова по-важно е качеството на изпълнението.

Подходящо ли е бягането на пътека за хора с наднормено тегло?

Отговор: Не, за хора с наднормено тегло или затлъстяване бягането на бягаща пътека може да доведе до усложнения на ставите. Опитайте се да го избягвате, докато достигнете безопасно тегло и опитайте алтернативни форми на кардио.