Гребни тренажори

Показване на 5 резултата

Как да изберем подходящия модел гребни тренажори?

Гребният тренажор осигурява кардио натоварване и включва до 80% от мускулите. Той е универсален, подходящ за всяка възраст и тип тяло.

Без ударно натоварване на коленете и гърба, този уред осигурява висока защита от нараняване. Може да се използва като основен тренажор или по време на загрявка/охлаждане в тренировка.

Какво трябва да се вземе предвид?

Максимално тегло на потребителя

Когато избирате от широката гама гребни тренажори, обърнете внимание на ограничението на теглото. Ако ще се използва от няколко души, фокусирайте се върху най-здравия модел.

Гребни тренажори

Регулиране

Регулирането на позицията на поставката за крака, лостовете за гребане и височината на седалката ви позволява да настроите уреда според вашия ръст и тип тяло.

Поставките за крака трябва да са подходящи за размера на вашия крак. Ако няколко души ще тренират на симулатора, изберете модели с регулируеми педали.

Тренировката на гребния тренажор трябва да е с продължителност не повече от час, с почивка на всеки 15 минути за възстановяване на дишането и отпускане на гръбначния стълб. Гърбът трябва да е прав, а когато е наклонен – ​​под ъгъл от 45 градуса. Краката са плътно притиснати към платформата, без да се повдигат петите. Лостовете трябва да са издърпани възможно най-близо до колана.

гребен тренажор

Размери и ергономичност

За комфорт и безопасност по време на тренировка пространството около уреда трябва да остане свободно, за да не пречи на движението.

Механичните симулатори, като правило, са най-бюджетните. Те създават съпротивление чрез опън на пружината. Нивото на натоварване се променя на стъпки, трудно е да се постигнат плавни движения. Но имайте предвид, че работят шумно.

Магнитните и електромагнитните гребни тренажори са по-малко шумни, тъй като липсва триене на елементите един в друг. Движенията по време на тренировка са по-плавни, отколкото при механичните, без резки сътресения. Необходимо е обаче електрическо свързване.

Тип съпротивление

При хидравлично съпротивление натоварването се създава от цилиндри, пълни с масло. Такива симулатори са по-тихи от тези с въздушно съпротивление. Тъй като маслото се нагрява, съпротивлението намалява, натоварването се разпределя неравномерно и се появяват вибрации. За намаляване на вибрациите и шума е необходимо да поставите специални килими и постелки под конструкцията .

При въздушно (аеродинамично) съпротивление маховикът се задвижва от вентилатор. Колкото по-силно е тегленето и колкото по-бързо е движението, толкова по-голямо е съпротивлението. Такива гребни тренажори заемат и повече място.

Основни характеристики на гребните тренажори
Гребни тренажори – така популярни в последните годиниТова са модерни, съвременни кардио уреди. Снабдени с електронно табло, където можете да виждате и проследявате, както резултатите от тренировката, така и показателите на тялото Ви.
Важни неща, които да знаете, преди да започнете тренировка на греен тренажорУредът натоварва всички стави на тялото.
Изразходва се голямо количество енергия.
За да практикувате е важно да нямате никакви травми по гръбнака и ставите.
Важно е да се научите да дишате правилно.
Гебете на серии. Без претоварване. Това важи за сърцето, както и ставите.
Какви са ползите при трениране на гребен тренажорМожете да свалите излишни килограми.
Постигате интензивни кардио и силови тренировки.
Подобрява се целия външен вид, тялото се стяга, освежава.
Ускорявате метаболизма на тялото.
Оказва благотворно влияние върху кръвоносната и дихателната системи.
Ставите стават по-гъвкави. Гръбначният стълб укрепва.
Ставате по-силни и издържливи.
Добра помощ е при рехабилитация.
Какви са предимствата при трениране на гребен тренажорЦялото тяло се натоварва.
Т.к. сте в седнало положение, е особено подходящо за рехабилитация след травми и контузии.
Определено е по-щадящ от бягането на пътека и карането на колело. А ползите са много.
Бързо отслабвате, защото изгаряте бързо калории по време на тренировката.
Видове гребни тренажориМеханични, магнитни, електромагнитни.

 

Често задавани въпроси

Какви са критериите за избор на гребен тренажор?

Отговор: Един от най-важните фактори при избора на гребен тренажор е вида на съпротивлението. Най-популярните видове съпротивление са: бънджи въже, въздушно съпротивление, магнитно съпротивление, водо/течно съпротивление и хибридно съпротивление (въздух + магнит).

Какви са ползите от използването на гребен тренажор?

Отговор: Гребането е тренировка за цялото тяло, което означава, че ще укрепи основните мускулни групи в ръцете, краката и корема и ще увеличи сърдечно-съдовата издръжливост. Може дори да забележите известно натрупване на мускули.

Кога могат да се видят резултатите от тренировките с гребен тренажор?

Отговор: Можете да очаквате да забележите повече дефиниция в мускулите си през първата седмица от ежедневните тренировки на гребна машина. Необходими са около 90 дни, за да получите невероятен резултат от трансформация на тялото.