Бамбукови килими

Показване на 1–12 от 26 резултата

Бамбукови килими

бамбукови килими, изработени от изцяло естествени материали

Бамбуковите килими са екологичен и безопасен за човешкото тяло продукт. Те притежават антибактериални и антисептични свойства. Според учените, 60-70% от вредните микроби умират при взаимодействие с бамбук.

Това се дължи на свойствата на растението, което отблъсква насекоми и микроорганизми. И дори след обработка продуктите запазват качествата си.

Килимите, изработени от бамбукова повърхност, са универсално решение за всеки един интериор. Те са в естествен нюанс и ще се впишат перфектно в различни стилове интериор.

Също така са и много лесни за почистване – просто ги забършете с влажна кърпа. Долната повърхност е с PVC подложка против хлъзгане.

Съвременните бамбукови килими, изработени от влакна, могат също да се похвалят с добра устойчивост на цвета. Влакната са лесни за боядисване и запазват първоначалния си вид дълго време.

Тъй като материалът е с естествен произход, отглеждан без торове и пестициди, той е безопасен за хора, страдащи от алергични заболявания.

Бамбуковата хартия, използвана в древността на Изтока за писане на ръкописи, е оцеляла и до днес. От това можем да заключим, че и бамбуковите килими са също толкова здрави и издръжливи.

Добрата топлоизолация и хигроскопичност са още едно предимство на този тип килими

Висококачествени бамбукови килими, изработени от изцяло естествени материали и на ТОП цени

Те задържат влагата и спомагат за поддържането на нормален микроклимат в стаята.

Освен това, бамбуковите килими изглеждат стилни и оригинални. Изборът на такъв килим е знак за добрия вкус на собственика.

Грижата за килим, изработен от бамбук е много лесна. За поддържане на доброто състояние на килимите е достатъчно да извършвате чистене с прахосмукачка.

Бамбукът е екологично чист материал, който не вреди на човека и дори му помага да се отърве от вредните микроорганизми.

Бамбуковите влакна се използват за производство не само на килими, но и на всякакъв вид текстил.

За да потвърдим здравината на този материал, нека си припомним, че в Китай има мост, направен от бамбукови стволове, който е построен преди 1000 години. При тестове за опън бамбукът се оказва по-здрав от стоманата.

Ето защо, ако търсите красив и издръжлив килим, който да притежава и антибактериални свойства, непременно разгледайте нашите предложения. Със сигурност ще задоволят очакванията дори на най-претенциозните клиенти!