Беседки

Показване на 9 резултата

Беседки

Градинска беседка

Градинските беседки са не само практична стопанска постройка, но и оригинален, стилен начин да допълните всеки ландшафтен дизайн.

Има много опции – от прости и лаконични до комбинирани по дизайн и използван материал. Основното е, че типът структура трябва да бъде възможно най-функционален и хармонично да се вписва в общия стил на архитектурата на вашия дом.

Беседките са разделени на няколко вида – в зависимост от изпълнението.

Най-простият дизайн, който не изисква големи финансови разходи за строителство, е отворена беседка.

Тя се характеризира с лекота и ефирност. Състои се от рамка и няколко стълба около периметъра, които могат да бъдат украсени с увивни растения. Рамката обикновено е изработена от метал, тухла или дърво.

Тухлена беседка се прави, ако се планира инсталиране на барбекю или камина. Отворените структури са идеални за малки площи, защото не закриват други сгради.

Такива беседки са предназначени изключително за отдих през топлия сезон, така че за такава конструкция е достатъчна основа от стълбове и обикновен покрив. Тя ще се впише добре в пространството на малка крайградска зона и няма да задръства пространството.

Ако беседката е отворена, тогава едно барбекю може да се впише супер хармонично в пространството.

Плавни линии, арки, сводести прозорци – всички те изглеждат много красиви в беседките-ротонди

Градинска беседка ротонда

Обикновено беседките са изработени от пластмаса, дърво или кован метал. За да ги предпазят от сняг, дъжд и вятър, собствениците инсталират мека PVC дограма или окачват завеси.

Красивите рамки ще превърнат беседката не само красиво допълнение към градината, но и ще подчертаят добрия вкус на собственика на къщата.

По отношение на размера на беседката помислете кой вариант е най-добър за вас? Разбира се, на първо място, това зависи от свободното пространство, останало след изграждането на основните сгради. Има значение и колко човека ще я ползват. Всичко това трябва добре да се обмисли, преди да направите поръчката.

Как да изберем градинска беседка за вилата

Градинските беседки представляват малка архитектурна форма. Можем да ги забележим не само в частни имоти, но и в обществени паркове, къщи за почивка, пансиони, дори в детски градини.

В тази статия говорим за градинските беседки, предназначени за вилите. Там, където можете да си починете от шумния град, да подишате чист въздух, да се насладите на пеенето на птици, да вдишате аромата на цъфтяща градина, отгледана от самите Вас.

Лятната градинска беседка е елемент от ландшафтния дизайн. Често градинските беседки служат за лятна кухня, нещо като помещение за семейна вечеря.

Каква е конструкцията на градинските беседки

Градинските беседки се предлагат под формата на леки сгъваеми конструкции. Такива конструкции са лесни за сглобяване и разглобяване. За целта са много удобни,  монтират се на пролет и се разглобяват през есента с настъпването на студеното време.

Летните беседки също се монтират стационарно на специално определено място на обекта.

Ако беседката е предназначена само за почивка, в центъра може да се монтира маса, а около периметъра на беседката да се сложат има пейки. В такава лятна беседка може да се монтира лятна кухня с барбекю, голяма маса за хранене, пейки, столове, шезлонги.

Летните беседки са изработени от дърво, метал, неръждаема стомана, тухла или камък.

Леките метални конструкции са покрити с сенници, защитени с комарници от мухи и комари. Беседките се предлагат в различни размери и имат различни форми.

Традиционна външна беседка от дърво

Беседките могат да повтарят стила на основната сграда.

Летните беседки, изработени от дърво, могат да са на вид като дървени къщички.

Градинските беседки, изработени от метал, могат да бъдат облицовани с дърво или да се украсят с елементи за коване.

Каквато и да е беседка, важно е да е хармонично вписана в околния пейзаж. Да бъде в хармония с други елементи на градинат: пътеки, огради, пейки, цветни лехи.

Структурно градинските беседки могат да бъдат разделени на отворени, полузатворени и затворени. Изборът е голям.
Характеристики на градинските беседкиГрадинските беседки са добро допълнение към всеки ландшафтен дизайн. Беседките най-често са изработени от кован метал, пластмаса или дърво. Размера на беседката трябва да бъде съобразен с желания капацитет и наличното пространство, в което ще бъде разположена.
Видове градински беседкиВ зависимост от изпълнението, беседките биват няколко вида. Отворена беседка, която се характеризира със семпъл дизайн, ефирност и лекота. Тухлена беседка – подходяща при монтиране на барбекю.
ЦениЦени в диапазона 225,00 – 1,329.00 лева, в зависимост от размера, дизайна и цвета на беседката. Богато разнообразие от модели и размери. Направете своята поръчка сега.
ДоставкаБЕЗПЛАТНА доставка при плащане по банков път или с карта.  Надеждна доставка за цялата страна с куриерска фирма Speedy.  Доставка до адрес в рамките на 7-12 работни дни.

Беседките

Беседката се явява истинско украшение във всяка градина.

Нека да ги разгледаме по-подробно.

Какви разновидности беседки може да има.

Беседки

Дървени беседки

Това е, може би, най-традиционният вариант, който предлага голямо разнообразие от дизайни:

от минимализъм до класика, от обикновен балдахин до затворената беседка. Но освен да говорим за външния им вид, нека се докоснем до техническите характеристики на дървените беседки.

Дървото е естествен материал, с който се работи лесно и приятно. Избирайки дървото като материал за беседка, можете да сте сигурни, че той е възможно най-безопасен за всички членове на семейството. Освен другото, дървото може да се рециклира, което е важно в днешната екологична ситуация.

За разлика от по-модерните материали, които могат да изглеждат доста чужди в градината, дървото ще се слее с нея, създавайки усещане за хармония и единство с природата.

Обръщаме внимание на практичността и здравината на дървото – след лакиране беседката ще продължи да Ви служи повече от 25 години, с незначителни промени.

С негова помощ можете да реализирате много дизайнерски решения. Дърворезбата ще помогне на градинската беседка да се впише в класически стил. За тези, които предпочитат модерна естетика, това може да бъде дървена беседка с чисти геометрични форми.

Какъвто и дизайн да изберете, той включва стандартен набор от елементи: основа (предимно бетон), опорни греди, опорни и напречни покривни греди. Започвайки от тази основа, можете да добавите други, по-сложни елементи, които разнообразяват типичния вид на дървените беседки.

Беседки от камък

Някои модели приличат на малки дворци, други на антични постройки. По-сдържан ефект може да се постигне чрез избягване използването на декоративни материали.

Изборът на камък за беседка е отличен вариант, който ще издържи векове, като същевременно ще запази величествен вид.

Каменните беседки имат голяма здравина, никакви метеорологични условия не могат да им повлияят. Грижите за такава беседка са доста малки.

„Живи“ беседки

Някога този тип архитектурни постройки са били популярни в благородническите имения, но модата има тенденция да се завръща.

Живите конструкции се състоят изцяло или частично от растения, които могат да служат като покривни или носещи конструкции. За да се отгледа такава „жива беседка“, ще са необходими  усилия и няколко години – в зависимост от времето на растеж на избраното растение, както и от метеорологичните условия на района.

Изберете такива видове храсти, които не се издигат много на височина за да оформят красива беседка.

В началото е необходимо да се използва метална рамка. Красиво изглежда, когато катерещи растения се оплитат заедно с рози. По подобен начин можете да подходите и към декора на каменните и дървени беседки, за да комбинирате тяхната здравина с красотата и естетиката на живите цветя.

Често задавани въпроси

Какво е предназначението на беседките?

Отговор: Основното предназначение на беседките е да осигуряват защита от слънцето. Те осигуряват сенчеста зона, където хората могат да релаксират на открито. Беседките могат да бъдат приспособени за многообразие от дейности.

Какви видове беседки има?

Отговор: Беседките са различават най-вече по материала от който са произведени. Това могат да бъдат пластмасови, дървени и тухлени конструкции. Освен това беседките се предлагат в разнообразие от дизайни.

Какви са цените на беседките от FreeForAll?

Отговор: Цените на беседките в онлайн магазина ни варира в диапазона 225,00 – 1,329.00 лева. Цената зависи от вида, размера и дизайна на беседката. Предлагаме богат разнообразие на различни модели беседки.