Градински килими

Показване на 1–12 от 28 резултата

Градински килими

Градински килими

Градинският килим е едно красиво декоративно допълнение към Вашето открито жилищно пространство.

При аранжирането на външните пространства най-голямо внимание се обръща на градинското обзавеждане и палитрата на изгражданата среда. Струва да помните, че външният вид на тази част от пространството също зависи от това как е подреден подът – и това не винаги се вписва в цялостната концепция на декора.

Защитата отгоре (покрив, навес, остъкляване на стени или огради) предпазва материала на килима за открито от валежи и от силен вятър. Плъзгащите се прозорци или завеси, монтирани върху парапети, също са чудесни за защита на покритите с килим подове.

Кога си струва да постелем килим на балкон, тераса или в градина?

Градинският килим ще Ви е от полза, ако:

  • Имате малко дете, което тепърва се учи да ходи и искате да прекарвате възможно най-много време на открито с него;
  • Обичате да се събирате със семейството или приятелите, да организирате партита за приятели навън и възнамерявате да им създадете удобно място за почивка.

Вече знаете, че градинският килим за открито пространство е добра идея. Сега идва ред да намерите правилния модел.

При избора на градински килими, за Вас ще бъдат важни три елемента – размер, материал и цвят.

Размер

Размерът на градинския килим трябва да бъде съобразен с размера и оформлението на пространството.

Материали за килими за открито

По-добре е да избягвате килимите от естествена вълна, защото те са по-малко устойчиви на атмосферни влияния като влага и слънце. Добро решение са антистатичните полипропиленови градински килими.

Материалите следва да са устойчиви на мухъл и плесен, за да предотвратяват болести.

Има и водоустойчиви килими за външни пространства, балкони, веранди и градини.

Цвят

Цветът на градинския килим трябва да подхожда на другите декорации или мебелите.

Добра идея е да изберете килим в цвят, който се вижда на фона на пода и ще изглежда страхотно върху тъмносиви бетонни плочи, например.Градински килими - разнообразие от размери

Градинските килими са разположени на открито и са податливи на външни фактори като например, влага. Освен това, те се замърсяват по-бързо, включително и от цветен прашец от дървета и треви. Затова е важно редовно да почиствате градинския си килим с прахосмукачка два или три пъти седмично, за да премахвате прашеца и влагата, уловени между влакната на градинските килими.

Веднъж или два пъти месечно си струва да измивате добре повърхността на килима. Можете да направите това в специална пералня или да купите специален прах за химическо чистене на килими. По време на такова почистване Вие премахвате не само прах, но и множество бактерии от градинския Ви килим – така се предпазвате от алергени и гъбички.

Характеристики на градинските килими

Предназначение на градинските килимиГрадинският килим е подходящо допълнение към всяко открито пространство. Той е особено подходящ за семейства с малки деца, а също така и за хора, които често са домакини са семейни събития. С избора на подходящ градински килим може да създадете удобно място за почивка на вашите близки.
Фактори, които трябва да вземете предвид при избора на килим за градина/терасаНай-важните елементи при избора на килим за градина са материал, размер и цвят. Трябва да се вземе предвид, че градинските килими са податливи на влиянията от външни фактори. Необходима е правилна поддръжка, която включва регулярно почистване и измиване. Това спомага за предпазване от алергени и гъбички.
Цени на килими за градинаЦени на градински килими в диапазона от  35.00 лв. до 106.00 лв. Цените варират в зависимост от дизайна и размера на артикулите. Наличност на склад от всички ценови категории.
Методи на плащанеВсички продукти на FreeForAll можете да заплатите сигурно с дебитна/кредитна карта, по банков път или с наложен платеж на куриера. При плащане с карта онлайн или по банков път получавате допълнително отстъпка от цената. Начисляване на куриерска такса при наложен платеж.
Доставка на градински килимиНадеждна доставка за цялата страна с куриерска фирма Speedy. Изпълнението на  доставката е в рамките на 7-12 работни дни. Безплатна доставка при плащане с карта или по банков път.

Често задавани въпроси

Кой е най-подходящият материал за градински килим?

Отговор: Задължително условие е материалът за външен килим да бъде устойчив на плесен и мухъл. Затова избягвайте градински килими от естествена вълна например. Най-подходящи са антистатичните полипропиленови градински килими.

Какъв цвят да изберем за градинския килим?

Отговор: Цветът на градинския килим трябва е съчетан с мебелите и декорацията наоколо. Също така ще изглежда добре, ако е в контраст в цвета на пода, върху който го поставяте.

Защо да си купим градински килим?

Отговор: Ще Ви е в голяма помощ ако имате малко дете, което прекарва голяма част от деня на открито. Той омекотява настилката и пази детето от удари. Също така, градинският килим създава уют и ще превърне градината Ви в предпочитано място за почивка.