Дизайнерски килими

Показване на 1–12 от 15 резултата

Дизайнерски килими

Дизайнерски килими онлайн
Дизайнерски килими онлайн. Търсите, нещо оригинално и автентично, със собствен подчерк. Разгледайте тези дизайнерски предложения – Топ Килими за Вашия Дом!

Средно на човек му трябват само 10 секунди, за да си състави мнение за стаята, в която се намира. Ето защо красивият и добре подбран килим е едно от най-важните условия за създаване на красиви интериорни решения.

Дизайнерските килими могат да бъдат във всякаква форма, размер и цвят. С тях можете да реализирате различни творчески идеи.

Ръчно изработените дизайнерски килими са по-скъпи от машинно изработените, което не е изненадващо, защото всеки продукт е изключителен. Но това не е единствената им характеристика.

Дизайнерските килими  са изтъкани по скици на модни дизайнери. Това са уникални произведения на човешкото изкуство.

Ръчно изработените килими и набират популярност всяка година. Косъмът им не се завалва. Издръжлив е, тъй като нишките са здраво свързани и не се разпадат. Боите не избледняват с времето и не се похабяват от слънчевата светлина.

Дизайнерските килими  са изтъкани по скици на модни дизайнери.

Орнаментът на дизайнерските килими може да бъде всичко – от картина с определен сюжет до различни оригинални изображения в еклектичен стил. Оригиналните идеи на дизайнера, реализирани върху платната, правят интериора на помещенията изключителен.

Орнаментът на дизайнерските килими може да бъде всичко което пожелаете.

Истинските ценители дори могат да разберат къде е произведен килимът. Това може да се определи от плътността на възлите и купчината, както и от орнамента.

Например, иранските килими винаги идват с централен овален орнамент, докато китайските килими винаги идват с шарени линии около краищата. За създаването на последните се използва само фина коприна, докато иранските са изработени от вълна.

Ръчно изработеният килим има много предимства

Той е толкова приятен на допир, че ще ви бъде изключително приятно да ходите боси по него. Също така, естествените материали не предизвикват алергии. Дизайнерските килими обикновено са изработени от естествени материали, които не предизвикват алергии.

Те имат и високи топлоизолационни свойства, които спомагат за повишаване на общата температура в помещението.
И не на послевно място, естественият материал заглушава звуците – ето защо е най-добре да се избере за хола, детската стая или трапезарията.

Дизайнерските килими са завидно издръжливи, като някой модели издържат на натоварване до 50 кг, без да остават следи от тежестта по повърхността им.
Обикновено цветът се създава само с помощта на естествени багрила, което означава, че ще изглеждат перфектно много дълго време.

Дизайнерски килими - доставка до няколко дни

Кои килими наричаме “дизайнерски”?

Дизайнерски килими са обикновено тези, които са проектирани от известни дизайнери на мебели или модни дизайнери, или са ръчно изработени от майстори на килимите. Те са често по-скъпи от обикновените килими, тъй като изискват повече време, умения и внимание към детайлите.

Дизайнерските килими (или бутикови килими) могат да имат уникални шарки, цветове и текстури, които не са достъпни в обикновените магазини за домашен текстил. Те са обикновено произведени в малки серии и могат да бъдат персонализирани според специфичните изисквания на клиента.

Дизайнерските килими могат да бъдат направени от различни материали, като вълна, коприна, памук или синтетични материали, като полиестер. Те могат да бъдат ръчно тъкани или произведени на машина, но във всички случаи се отличават с високото си качество и изискан дизайн.

Килимът е централен елемент в декорацията и още повече, когато е дизайнерски килим. Килимът наистина ще внесе цвят и шарки в стаята, ще създаде топла атмосфера, ще очертае пространствата и ще Ви позволи да изберете хармонична и оригинална декорация. Това е отличен начин да придадете характер на една стая, както и да подчертаете нейното обзавеждане.

 

Дизайнерският килим, централен елемент в декорацията

Дизайнерският килим може да бъде доста решаващ елемент от декорацията за създаване на желаната атмосфера. Наистина ще Ви помогне да очертаете пространство и да създадете желания ефект в стаята, като добавите топъл елемент. В центъра на всекидневната, за да подчертае зоната за отдих, може да намери своето място и под масата в трапезарията, в коридора или в спалнята. Дизайнерският килим може да се използва за подчертаване на определени мебели и декоративни предмети, като се използва например напомняне за цвят, но също така е декоративен елемент, който е самодостатъчен и следователно може да придаде релеф и стил на стаята. Тя може да бъде изчистена и неутрална на цвят, както и шарена и с по-силни цветове, за да отговори на нейните стилови желания. Следователно един дизайнерски килим може да направи всичко различно в една декорация, за да й придаде желания стил.

Как да изберем дизайнерски килим

Изборът на дизайнерски килим е направен преди всичко заради неговия уникален и оригинален стил, който ще намери своето място в желаното помещение. Следователно предпочитанията му за модел ще направят избора му, но също така и способността му да се асоциира с други елементи на стаята. Затова е за предпочитане да изберете дизайнерски килим, който да може да се асоциира с останалата част от декорацията му, за да създадете хармонична среда, която отговаря на неговите желания.

Формата и размерът на килима също ще бъдат важни. Препоръчително е да изберете модел, пропорционален на помещението, в което искате да го монтирате. За голяма стая се предпочита голям килим, докато за малка стая се предпочита малък килим. Има и мокети с дължина, които са идеални за монтаж в коридор. Наистина, килимът е много интересен декоративен елемент в коридора, защото ще ви позволи да придадете стил на помещението, без да го претрупвате.

Накратко за дизайнерските килими
Причини да закупите дизайнерски килимОригиналността на дизайнерските килими придава автентично усещане на помещението, в което са разположени. С тяхна помощ може да дадете живот на творческите си идеи. Дизайнерските килими са качествени и издръжливи.
Предимства на ръчно изработените дизайнерски килимиРъчно изработените дизайнерски килими са приятни на допир. Освен това, са хипоалергенни, тъй като са изработени от естествени материали. Имат високи термоизолиращи свойства.
ЦениЦените варират между 35.00 и 461.00 лв. в зависимост от размера, формата и стила  на дизайнерския килим.
Доставка от Free For AllВъзползвайте се от БЕЗПЛАТНА доставка при плащане онлайн с карта или по банков път. Надеждна доставка с куриерски ферма Speedy. Начисляване на куриерска такса при наложен платеж.

Често задавани въпроси

Важен ли е килимът за интериорния дизайн?

Отговор: В зависимост от вида, който искате да постигнете, килимът може да бъде неутрална основа или фокусна точка с живи цветове, смели шарки и интересни текстури. Вашият окончателен избор отразява как искате да персонализирате вашето жизнено пространство.

Какви са критериите за избор на килим?

Отговор: Когато оценявате качеството на килима, основните фактори, които трябва да имате предвид, са влакната на килима, косъмът и цвета на килима, подложката и плътността на килима.

Какъв цвят дизайнерски килим ще подхожда в домашната атмосфера?

Отговор: Изберете бяло, бежово, кремаво или дори светли нюанси на зелено или розово, ако търсите свежа, чиста атмосфера. Но бъдете внимателни, ако искате да поставите светъл килим в зона с редовно използване, тъй като мръсотията е по-трудна за скриване – търсете продукти, които са устойчиви на петна и лесни за почистване в случай на бъркотия.