Евтини маси за кухня

Показване на 1–12 от 20 резултата

Евтини маси за кухня

Евтини маси за кухня

Масата е атрибут на интериора, без който е невъзможно да си представим завършена картина на вътрешното пространство. Такива продукти получиха ролята на задължителни, необходими мебели за цял живот.

С тяхно участие работим, обядваме, играем настолни игри и правим любимите си неща. Ето защо някои маси трябва да са евтини, така че покупката им да не натоварва живота.

Какво представляват евтините кухненски маси?

Масите, които наричаме бюджетни, обикновено не са големи или разтегателни и са предназначени за малък брой хора.

Някои продукти нямат три или четири крака и са оборудвани само с един. Той става единствената опорна точка за масата.

Евтините кухненски маси нямат някакви особени структурни допълнения.

Основните недостатъци и предимства на евтините маси

бюджетни маси за кухня

Не може да се каже, че бюджетните, евтините кухненски маси са ниско качествени. Те могат да се нарекат по-обикновени. Що се отнася до стила, да се говори за плюсове и минуси ще ге неправилно – всеки има различни вкусове.

Но по отношение на функционалността, да, този вид маси има по-ниска функционалност. Но се случва и сгъваеми маси да се продават евтино.

Как да закупите маса за хранене евтино?

На първо място, трябва да решите за какви цели ще се използва масата.

Ако това е маса за селска къща или апартамент под наем и няма специални изисквания за нея, освен за спестяване на пари, тогава можете да изберете най-евтината кухненска маса от всички налични опции.

Например в интернет можете да откриете такива маси. Те обаче не са подходящи за всички ситуации. Следва да се има предвид, че нормалният експлоатационен живот на такава бюджетна маса е от 1 до 3 години. В същото време, често е невъзможно да седнат повече от 4 души на нея.

Най-доброто решение е да погледнем съотношението цена/качество, което ще ни каже дали си струва да похарчите повече пари за овална маса за хранене за 6 души например или да потърсите други варианти на евтина маса за кухнята.

Евтина маса – означава ли некачествена?

Отличителна черта на всички евтини кухненски маси е простотата на дизайна и сравнително малките размери.

Също така и материалите, от които са изработени – основно това е или комбинация от метал със стъклен плот, или фурнирована плоскост за плот на дървени крака.

Разнообразие на кухненски маси по конструктивни характеристики

Размнообразие на кухненски маси м

Днес се предлагат много класически кухненски маси, които не променят дизайна си.

Но има и трансформиращи, които са много търсени, тъй като позволяват да се решат проблеми с дизайна , да се спести място, особено в малки пространства. Такива кухненски маси могат да променят своята дължина, височина, ширина и понякога форма.

Видове маси по форма

  • Правоъгълни и квадратни

Кухненските маси с тази конфигурация са ергономични и функционални, така че те са най-подходящи в стаи с малка площ. Можете да сложите правоъгълна или квадратна кухненска маса до стената, като по този начин значително спестите от свободното пространство.

Заедно с други мебели, които имат ясна геометрия, квадратните форми на кухненската маса ще добавят строгост и лаконичност към вашата кухня. В същото време не трябва да забравяме, че зад модел с квадратен плот ще се поберат по-малко хора, отколкото зад правоъгълна конструкция.

  • Кръгли и овални

Маси с такива геометрични форми са подходящи за по-големи кухни или студия.

Кръглият или овален дизайн е безопасен, няма ъгли, така че е особено подходящ за семейства с малки деца. За разлика от правоъгълните или квадратните модели, кръгла или овална кухненска маса може да побере два пъти повече хора. Това е много удобно, ако искате да съберете повече хора. На кръглата маса всеки от гостите ще се чувства в равни условия, тъй като видимостта на събеседниците и достъпът до ястията е еднакъв за всички.

  • Други форми

Има дизайни с триъгълна форма на плота, които са нестандартно и модерно решение за кухнята. Такива модели са особено подходящи за помещения, където всеки сантиметър свободно пространство е важен. Идеален е и за тези, които живеят сами.

Напоследък в интериора на кухнята започнаха да се използват и многоъгълни плотове, аргументът в полза на които е способността да се открояват и да украсяват стаята по необичаен начин.

В същото време многоъгълната форма може да осигури най-удобното настаняване за всички членове на семейството и техните гости поради ергономичните извивки.

ИкономичностЕвтините маси за кухня предлагат достъпна цена, което е положително за хора с ограничен бюджет или за тези, които търсят временно решение.
Простота и практичностТези маси са обикновено със семпъл дизайн и се фокусират върху функционалността. Те предоставят основното работно пространство, необходимо за приготвяне на храна и хранене.
Лесна поддръжкаПоради използването на по-евтини материали като пластмаса или ламинат, евтините маси за кухня са обикновено лесни за почистване и поддръжка.
Разнообразие в размеритеЕвтините маси за кухня са често налични в различни размери и форми, което позволява на купувачите да намерят тази, която отговаря най-добре на тяхното пространство.
МобилностПоради своята лекота и често сглобяем дизайн, евтините маси за кухня са лесни за преместване и пренасяне, което е положително, ако преселвате или просто желаете да промените местоположението им.

Често задавани въпроси

Какво е евтина кухненска маса?

Отговор: Това са маси, които нямат допълнителни структурни предимства. Евтините кухненски маси не са разтегателнии обикновени са малки по размер. Отличителната им черта е по-изчистения дизайн, намалена тежест и съответно ниска цена.

Какви са предимствата на евтините кухненски маси?

Отговор: Евтините кухненски маси се предлагат на достъпна цена са достъпни за всеки с ограничен бюджет. Отличават се със своята практичност и мобилност. Изключително лесни са за поддръжка и почистване.

В какви форми се предлагат евтините кухненски маси?

Отговор: Основните форми на евтините кухненски маси са правоъгълни или квадратни. Така са най-функционални и практични. Разбира се има и овални евтини кухненски маси, подходящи за малки деца, т.к. нямат ръбове.