Изтривалки

Показване на 1–12 от 41 резултата

Изтривалки за входна врата

Изтривалки за входна врата

Рано или късно всяко семейство започва да мисли как да избере устойчива на мръсотия изтривалка за коридора. Наистина, в противен случай прах и мръсотия се натрупват много бързо близо до прага – пръст, сняг, пясък и всичко, което остава върху подметките на обувките ни след ходене.

За да се предотврати този проблем, ви предлагаме специални изтривалки за входна врата, които да сложите пред вратата.

Тези изтривалки са направени с подходящи технологии, затова ефективно задържат мръсотията, предотвратявайки по-нататъшното й разпространение в стаята. Също така те бързо абсорбират влагата, снега и други нежелани частици, останали върху обувките.

Освен практична, модерните изтривалки за входна врата имат и декоративна функция

модерни изтривалки за врата

Няма значение дали ще изберете модел за вашия офис на входа или искате да закупите изтривалка за вашия апартамент, този елемент ще украси всяко пространство. Съществува огромно разнообразие от дизайни, цветове и размери.

Както знаете, подовете в коридора са най-податливи на различни механични повреди. Това се улеснява от взаимодействието на подовата настилка с мокри и мръсни подметки на обувки.

За да се предотврати този проблем, се използва изтривалка за влизане в помещение.

Също така, изтривалката е чудесен вариант за апартамент, където подът в коридора е направен от линолеум или плочки – това са хлъзгави повърхности и тя ще осигури безопасността на членовете на семейството, като абсорбира влагата от обувките.

Основната цел на изтривалките с гумена основа е да изсушат подметките на обувките на посетителите

изтривалка с гумена основа

Те почистват обувките от големи фракции мръсотия и сняг, а докато дупките в килима се запушат напълно, повърхността на килима остава чиста.

Нека припомним, че гумата е противоплъзгащо покритие, така че наличието на изтривалка пред входната врата, примерно, на верандата, ще я направи много по-безопасна през зимата.

За да продължат да работят ефективно изтривалките, те трябва да бъдат периодично почиствани от натрупаната мръсотия.

В нашия магазин ви предлагаме много практични модели с отлично качество, така че, вероятно няма да имате проблем с изобра!

Предназначение на изтривалките Предотвратяват навлизането и разпространяването на прах и мръсотия във Вашия дом. Освен това, те задържат нежелани частици, сняг и влага. Изтривалките предпазват вашия под от механични повреди. 
Функции на изтривалките за входна вратаИзсушаването на обувките и предотвратяване на подхлъзване са основни цели на изтривалките. Те могат да служат и като декоративен елемент. 
Цени Цени в диапазона 28,00 – 264,00 лева, според дизайна, цвета и размера на изтривалката. Изберете изтривалка за дома или офиса от Free For All. Направете своята поръчка сега. 
Доставка от FreeForAllНадеждна доставка за цялата страна с куриерска фирма Speedy. Изпълнението на  доставката е в рамките на 7-12 работни дни. БЕЗПЛАТНА доставка за всички продукти при плащане с карта или по банков път.  

Ролята на изтривалките за пред врата

Ние мислим, че всички Вие знаете колко важно е всяко малко нещо в къщата да бъде избрано и преценено с внимание към детайла. Едно дори малко нещо може да създаде комфорт и уют, да бъде полезно, многофункционално.

Именно това много важи и за изтривалката.

Такъв познат и познат атрибут е необходим във всеки апартамент. Изтривалката улавя и събира мръсотия, прах от улицата – важна функция през есента и пролетта. С поставена изтривалка подовете остават чисти по-дълго, по-рядко изискват мокро почистване.

Тогава е належащ въпроса как да изберем правилната изтривалка за входната врата?

Една от най-класическите изтривалки е тази с традиционни надписи.

Какви изтривалки за врата Ви харесват на Вас?

Най-добрият вариант са стилните късокосмести изтривалки до входната врата отвън и още една вътре, в коридора. Първата изтривалка, отвън, се използва по-интензивно, мръсотията и отломките от улицата остават на повърхността, така че изискванията към нея се увеличават. За тази цел се препоръчва да закупите изтривалка, която е здрава, надеждна, лесна за почистване.

За предпочитане са модели изтривалки с дълги, здрави влакна, които премахват мръсотията от набраздената подметка. Препоръчително е да изберете подложки със задна страна от гума или с велкро, за да не се плъзга по повърхността. Такива видове изтривалки са лесни за поддръжка. Достатъчно е да премахнете натрупаната мръсотия, когато се замърси, изтръскате, изчеткате. Допуска се измиване на таози вид изтривалка на течаща вода с четка с препарати.

Може да се каже, че няма някакви строги изисквания към тези изтривалки.

Те носят по-малко натоварване, използват се за допълнително почистване на обувки от мръсотия и прах. Продуктите могат да бъдат вакуумирани, измити, изтръскани. В допълнение към задържането на мръсотия и прах, те изпълняват декоративна функция, съответстват на дизайна на коридора и апартамента, ако запълнят доста голяма част. В продажба има готини килими, които добавят елегантност и оригиналност към интериорния дизайн.

Ето и един практичен съвет: сега е лесно да си поръчате изтривалка в различни цветове, със и без шарка, за пред вратата отвън  и за отвътре у дома. За да направите правилния избор, препоръчително е да се запознаете с най-популярните разновидности на тези изтривалки с декоративни елементи.

Как да изберем входна изтривалка според Фън шуй

Входната врата е важно място за привличане на късмет

Входната врата е входът и изходът на дома и е важно място, където късметът влиза в дома. Една от най-честите причини за намален късмет са обувките и сандалите, оставени на входа. Дори късметът да бъде внесен през входната врата, той може да бъде разпръснат по същия начин както сте си оставили обувките. Винаги е препоръчително да поддържате пространството пред входната врата подредено.

Казват, че лошото Чи се излъчва от стъпалата на краката и стимулирането на тези точки на натиск ще увеличи късмета му. Изтривалката на входната врата е първото нещо, което стимулира точките на натиск върху краката, когато се приберете у дома. Видът изтривалка за входна врата, която изберете, ще повлияе на късмета ви, така че, ето как да изберете изтривалка за входна врата, съобразена с фън шуй.

Изберете естествени материали

Има широка гама от материали за входни изтривалки, като акрил, полиестер и естествени материали, но ако сте наясно с фън шуй, знаете, че е най-добре е да изберете естествени материали като памук, лен и вълна. Според Фън Шуй предметите, направени от естествени материали, са по-склонни да привличат силата на природата.

От друга страна, смята се, че химическите влакна изгарят доброто чи, което е било привлечено от тях, защото те принадлежат към огнения елемент във фън шуй. За предпочитане е да изберете входна врата от максимално 100% естествени материали, но ако материалът е смес от синтетични и синтетични влакна, препоръчително е да изберете входна врата с висок процент естествени материали.

Изберете формата на входната изтривалка, като имате предвид значението

Изтривалките за входни врати се предлагат в различни форми, включително правоъгълни и овални. Във Фън Шуй всяка форма има различно значение, така че е най-добре да изберете форма, която отговаря на късмета, който искате да привлечете. Правоъгълникът представлява земята във Фън Шуй. Смята се за символ на стабилност, затова се препоръчва за тези, които искат да внесат стабилност в работата и дома си. Кръговете са форма на събиране на енергия. Смята се, че улеснява нещата и отношенията.

Намерете изтривалка за входна врата, която пасва на вашия дом според вида късмет, който търсите.

Изберете шарка на входна изтривалка, който дава усещане за природа

Когато избирате изтривалка за входна врата, гледайте и шарката. Във фън шуй се смята, че природните мотиви носят различни видове късмет. Друга характеристика на природните мотиви е, че те носят късмет в развитието. Препоръчват се изтривалки за входна врата с шарки и мотиви, които ви напомнят за природата, като флорални или растителни и дървесни мотиви.

Смята се, че флоралните шарки са благословени с добри отношения и връзки с хората. Розовите флорални шарки са ефективни за любовта, докато зелените флорални шарки са ефективни за бизнес късмета. От друга страна, най-добре е да избягвате изтривалките на входната врата с човешки или животински мотиви, тъй като те ще прогонят късмета, който идва през входната врата. Ако трябва да изберете животински мотив, препоръчително е да изберете сладка, нарисувана шарка, а не реалистична.

Изберете цветове и шарки на входната изтривалка, които ви носят най-добрия късмет, който желаете.

Във фън шуй всеки цвят и шарка носи различен късмет. Най-добре е да изберете цвета и шарката на изтривалката на входната врата според късмета, който искате да внесете. Ако искате да внесете пари, препоръчваме да изберете изтривалка на входната врата в златно, жълто или лавандула.

Златното и жълтото се считат за благоприятни цветове и трябва да се използват активно във вашия интериорен дизайн. Тъй като лавандулата се смята за цвят, който премахва лошия късмет, закупуването на изтривалка за предната врата с цвят на лавандула ще попречи на лошия късмет да влезе в къщата. За тези, които желаят да увеличат своята популярност и междуличностен късмет, се препоръчват изтривалки за предната врата в златно, оранжево или зелено.

Ярко оранжевото се счита за образ на приятелски отношения, така че ако имате проблеми с междуличностните отношения, опитайте да използвате този цвят. Флоралните или плодови шарки също са добър избор. Можете също така да помислите за изтривалка за входна врата с ярко оцветена шарка, за да оживите входната си врата.

Розовото и златното са добри цветове за любов и брак. Розовото се смята за цвета на любовта, а златното се счита за цвета на романтичния късмет, така че включването на тези цветове в изтривалката на входната ви врата ефективно ще увеличи късмета ви в любовта и брака. За тези, които искат да увеличат късмета си в работата, се препоръчва синя изтривалка за входна врата. Синият цвят има значения като спокойствие и хладнокръвие. Тъмносиня изтривалка за входна врата ще донесе късмет в работата, защото символизира дървото.

Светло синьото се очаква да предпазва от лош късмет, защото представлява вода, която е силно пречистваща. Ако искате да подобрите здравето си, изберете зелена изтривалка за входна врата. Зеленото се счита за успокояващ цвят и лесно се комбинира с други интериорни декорации. Също така, избягвайте модели, които имат силен огнен елемент във Фън Шуй, доколкото е възможно. Например плоски триъгълници, диаманти и звезди. Смята се, че тези модели имат силен огнен елемент и могат да изгорят късмета, който е влязъл.

Важно е да изберете изтривалка за входна врата, като внимателно прецените цвета, формата, материала и посоката на входната врата. Изберете правилния продукт за вашата входна врата, като имате предвид вида късмет, който търсите.

Често задавани въпроси

За какво служат изтривалките?

Отговор: Изтривалките служат за използването на много цели. Те помагат за поддържане на чистотата. Изтривалките служат и за защита на подовата настилка, предотвратяване на подхлъзване и падане и персонализиране на входовете на нашите домове.

Какви видове изтривалки има?

Отговор: Съществува богато разнообразие от изтривалки, всяка от които има своето специфично предназначение. Изтривалките са различават най-вече по това от какъв материал са произведени. Има изтривалки от кокосови влакна, гумени изтривалки външни и вътрешни изтривалки и много други.

Какви са условията за доставка на изтривалки от FreeForAll?

Отговор: Бърза доставка с куриерска фирма Speedy. Изпълнение на поръчките в диапазона от 7 до 12 работни дни. Безплатна доставка при плащане онлайн с карта или по банков път.