Кръгли килими

Показване на 1–12 от 55 резултата

Кръгли килими с онлайн поръчка и заплащане с карта. Доставяме в цяла България с куриери килим на супер цена. Нестандартни форми на килимчета. Избор от кръгли килими тук – Топ Килими за Вашия Дом

дизайнерски кръгли килими

Кръгли килими онлайн

Дизайнерите казват, че кръглите килими придават спокойна и красива хармония на интериора.

Кръгли килими и какви са техните характеристики

Килимите с кръгла форма общо взето по-рядко се срещат в интериора.

Освен това те са и по-скъпи от класическите килими във формата на квадрат или правоъгълник.

Килимите с кръгла или овална форма са по-скъпи поради факта, че технологията на заобляне на краищата представлява доста сложен процес.

От друга страна, въпреки по-високата цена, има хора, които търсят да изберат именно кръгъл килим. И това е така, тъй като кръглите килими предоставят широк спектър от възможности за използване на тези продукти в интериорната декорация.

Дизайнът на кръглите килими е предимно класически, използвайки централен медальон с различни форми и размери. Също така има модели с флорален рисунък, както и еднотонни кръгли килими.

Препоръки за избор на кръгъл килим

За да се впише по-добре Вашият кръгъл килим в интериора, изберете го цветово така, че основният цвят на килима да е в хармония с цвета на няколко предмета в стаята.

За да съчетаете функционалност и стил в интериора, е необходимо размерът на кръглия килим да е достатъчен, за да побере мебелите в избраната зона, където искате да бъде постлан.

Кръгъл килим, изпълнен в ярки цветове, чудесно ще освежи интериор в строги цветове.

Ако имате кръгла маса за хранене, кръглият килим е чудесно решение. Освен това такива модели са в перфектна хармония с елементите на интериора на кръгли форми. Например релефен таван или полилей под формата на топка и др.

Килимът с кръгла форма с дълга купчина ще бъде чудесна декорация за спалнята – ще я направи топла и уютна. Голям кръгъл килим визуално разширява стаята и е удобно средство за зониране и поставяне на акценти.

Кръглият килим перфектно хармонизира пространството.

Ако спрете избора си на кръгъл килим, той ще омекоти пространство със сложна форма или с изобилие от ъглови мебели.

Кръгът винаги се възприема като център, така че може да се използва за подчертаване на зона, например трапезария.

кръгли килими

Да, те определено добавят изтънченост към всеки интериор. В спалнята уютно изглежда един кръгъл килим. Той е в състояние да изглади визуално интериора. Големият кръгъл килим визуално разширява пространството и придава на интериора завършен вид. Такъв продукт може да се превърне в ярък акцент в дизайна на стаята.

кръгли килими спалня

Кръгли килими в интериора

Къде се вписват и как най-добре да ги поставите на пода?

Един от основните критерии при избора на килим е неговата форма.

Съвременните производители на килими предлагат правоъгълни, квадратни, овални, кръгли покрития. Последният вариант изглежда благороден и елегантен в интериора, особено ако размерът на килима е избран правилно и когато неговият дизайн е в хармония с цялостната декорация.

Асоциации, свързани с кръглия килим

Различните геометрични форми предизвикват у човека различни чувства и асоциации.

Кръглите килими, например, могат да се свързват с усещане за свобода и простор, на безкрайност. Кръглата форма успокоява, прави атмосферата в стаята мека и комфортна. Кръглият килим е модерен и изглежда винаги съвременно.

Кръглите килими омекотяват интериора, там, където има много прави линии. Те се вписват идеално в стаи с еркерни прозорци.

Липсата на остри ъгли дава усещане за единно пространството, дори и да има функционални зони.

На децата ще им хареса кръглия килим в стаята, защото за тях тази форма е най-разбираема и позната. Тя се свързва със слънцето, със земята, с жизнената сила, с играта, и с други хубави моменти от живота.

Има някои правила за избор на размера на кръглия килим:

 1. Ако килимът се избира за постилане в хола, тогава размерът му трябва да бъде такъв, че по-голямата част от дивана и столовете да са разположени върху меката му повърхност;
 2. Кръглият килим за трапезарията включва използването на цялата повърхност на тази зона, т.е. столове трябва да остават в рамките на мекото покритие;
 3. По-добре е да използвате в интериора един голям килим, отколкото няколко малки.

Цветът и дизайнът на кръглия килим също са от значение.

В идеалния случай тези параметри се свързват от цялостната декорация на помещението, но понякога хармония е възможна и при използването на контрасти. Например, наличието на ярък кръгъл килим ще бъде много подходящо в неутрален интериор в пастелни цветове и обратно.

Заоблените форми визуално изглаждат острите ъгли и разширяват пространството. По тази причина можете да използвате килим с кръгла форма в малки помещения като баня и антре.

Кръгли килими Кръглите килими не се срещат често в интериора. Те са по-скъпи от класическите килими. Това се дължи на специфичната технология на изработването им.
Избор на кръгъл килимПрепоръчително е килима да се съчетава с останалата част от интериора. Най-важно е да съобразите какви трябва да бъдат размерите на кръглия килим, за да пасне на мебелите в стаята. Те са подходящи за зониране и акцентиране върху определени пространства.
Предимства на кръглите килимиКръглите килими придават чувство на изтънченост. Те разширяват визуално пространството и придават завършеност. Кръглите килими могат да бъдат чудесен акцент.
ЦениЦените вариват в диапазона 45,00-274,00 лева в зависимост от размера и дизайна на кръглия килим. Богат асортимент на различни модели кръгли килими от FreeForAll. Поръчайте сега.
Кръглият килим е популярен декоративен елемент, който придава уют и стил на всяко помещение

кръгъл килим цена

Този вид килим се отличава със своята форма, която придава динамичност и интерес към интериора. Кръглите килими могат да бъдат изработени от различни материали като вълна, памук, синтетични влакна или дори естествена кожа, което позволява на хората да изберат най-подходящия за техните нужди.

Тези килими идват в голямо разнообразие от дизайни и цветове, което ги прави подходящи за всякакъв вид интериор – от класически до модерни.

Кръглите килими могат да бъдат с едноцветен десен, абстрактни форми, геометрични фигури или дори изобразявания на растителни мотиви. Това позволява на хората да изразят своя стил и индивидуалност чрез избора на подходящия килим за техния дом.

В допълнение към декоративната си роля, кръглите килими могат да бъдат и функционални. Те могат да се използват за дефиниране на пространство, например в хола или спалнята.

Също така, те могат да предоставят топлина и удобство на стъпалата, особено ако се поставят в близост до леглото или местата за сядане.

В заключение, кръглите килими са изразителен и практичен аксесоар, който може да обогати визията на всяко помещение. Тяхната разнообразна гама от дизайни, цветове и материали ги прави подходящи за различни интериорни стилове и предоставя на хората възможността да създадат уютно и елегантно обкръжение.

Особености на кръглите килими за под

Кръглите килими за под имат своя собствена уникална естетика и се отличават от традиционните правоъгълни килими. Ето някои от особеностите и предимствата на кръглите килими:

 1. Нестандартен дизайн: Кръглите килими придават нестандартен и интересен вид на помещението. Техният формат предоставя динамичен акцент и може да промени визията на стаята.
 2. Подчертават централния фокус: Кръглите килими често се използват под централни точки като кръгли маси, кръгли кафе маси или люстри, подчертавайки важни обекти в стаята.
 3. Усещане за свързаност и хармония: Формата на кръглия килим може да създаде усещане за хармония и свързаност в помещението, особено ако го комбинирате с други кръгли елементи в интериора.
 4. Игра с пространство: Кръглите килими могат да се използват за създаване на определени зони в големи помещения или за дефиниране на площи за отдих в открито пространство.
 5. Подходящи за различни стилове: Те се вписват в различни интериорни стилове, от съвременен и минималистичен до класически и етнически.
 6. Визуално увеличават пространството: Кръглите форми могат да създадат визуално увеличаване на стаята, което е полезно, ако имате ограничено пространство.
 7. Подчертават площите: Кръглите килими също могат да се използват за подчертаване на определени площи в стаята, например зоната за хранене в кухнята или пространството за сядане в хола.
 8. Разнообразие от дизайни: Кръглите килими са налични в разнообразие от цветове, десени и материали, така че може да намерите точно този, който отговаря на вашия стил и предпочитания.

Обаче трябва да обърнете внимание на размера на стаята и как кръглият килим се вписва в останалата част на интериора, за да създадете хармонично и балансирано пространство.

Недостатъци на кръглия килим в интериора на стаята

И въпреки множеството предимства, кръглите килими могат да имат и някои недостатъци:

 1. Ограничена съвместимост с мебели: Подбирането на мебели, които да се хармонират с кръглия килим, може да бъде по-изискано в сравнение с правоъгълните килими. Някои мебели може да изглеждат несъразмерно в сравнение с кръглия килим.
 2. Избор на подходящ размер: Изборът на правилния размер на кръглия килим може да бъде предизвикателство, особено в по-големи или неправилни по форма стаи. Необходимо е да се обърне специално внимание на пропорциите.
 3. Ограничени модели: В сравнение с правоъгълните килими, пазарът може да предлага по-ограничен избор на дизайни и стилове за кръглите килими.
 4. Усложнена почистване и поддръжка: Почистването на кръглия килим може да бъде по-трудно, особено ако има дълги косми или сложни десени.
 5. По-висока цена: Кръглите килими често са по-скъпи от сравнимите им правоъгълни аналози поради сложността при изработката на кръгли форми.
 6. Възможност за спъващи се краища: Кръглите килими с косми могат да създадат препятствия и спъващи се краища, които могат да бъдат опасни, особено в домове с малки деца или възрастни хора.
 7. Пространствени ограничения: В някои стаи, особено тези с нестандартни форми, кръгът може да бъде пространствено ограничаващ и да не позволява оптимално разположение на мебелите и други аксесоари.
 8. Монтиране и стабилност: При поставяне на мебели върху кръгъл килим е важно да се обърне внимание на стабилността, за да се предотвратят извити краища и неприятни ситуации.

Изборът на кръгъл килим зависи от вашия личен стил и предпочитания, както и от конкретните изисквания на вашия интериор. Предимствата и недостатъците трябва да бъдат внимателно обмислени преди да вземете решение.

Често задавани въпроси

Как да избера правилния размер на кръгъл килим за стаята?

Отговор: За да изберете правилния размер на кръгъл килим за вашето помещение, трябва да вземете предвид размерите на стаята, както и мебелите, които ще бъдат разположени в стаята. Обикновено се препоръчва да изберете килим, който е по-голям от мебелите, за да придадете усещане за простор.

Как се почиства кръгъл килим?

Отговор: Най-добрият начин за почистване на кръгъл килим е да използвате прахосмукачка, която ще отстрани мръсотията и праха от повърхността му. Ако килимът е замърсен, можете да използвате специални почистващи препарати, които са подходящи за материята, от която е изработен.

Какви са предимствата на кръглите килими?

Отговор: Кръглите килими могат да придадат усещане за хармония и баланс в дома, като същевременно могат да създадат усещане за уют и комфорт. Те могат да бъдат използвани в различни помещения в дома, като в дневната, спалнята или детската стая.