Мокетени килими

Показване на 1–12 от 15 резултата

Мокетени килими онлайн

Мокетените килими и мокетът са едно от много търсените подови покрития в света.

мокетени килими

Тази настилка по принцип е платно, което е положено и фиксирано с первази. Мокетът е добър не само от естетическа гледна точка, но и от висока производителност. При спазване на технологията на монтаж и навременната грижа, мокетеното покритие ще издържи 10-15 години.

И така, има случаи, когато предпочитате еднотонна повърхност или по-изтънчен орнамент? Почти всеки вариант мокетен килим може да бъде изработен по поръчка. Налице са много варианти и разнообразие на еднотонни и с загатнат десен и рисунък – по-голям асортимент сред килима. Друг плюс е повече цветови решения на чертеж.

Ако решите да използвате мокетено покритие за килим, Вие можете да отрежете толкова, колкото Ви е необходимо. Възможен е почти всякакъв размер и форма. Това е голям плюс.

Ако имате нужда от килим, който да е по-голям от ширината на материала в мокетената ролка, тогава най-лесният начин е да бъдат закрепени две парчета мокет заедно. При правилно подбран килим, като например такъв с голема купчина, шевът няма да бъде забележим.

Мокетените килими могат да предоставят много възможности

мокетени килими цени

Еднакви цветове и стилове могат да бъдат постлани в няколко стаи. Вие можете да имате няколко еднородни мокетени килими, така, че те да съответстват на цялостния стил на Вашия дом.

Можете да поставите килим от мокет, например, на стълби в мезонет и по обичайния начин да го поставите и на пода в коридора. Тогава цялата конструкция ще има красив завършен вид.

Можете да изберете мокетен килим от естествени и синтетични материали, с всякаква форма и размер, според Вашите размери и скици.

Мокетени килими- плюсове и минуси

Мокетеният килим е най-популярният в индустрията за жилищни килими днес. Той има солидна репутация като издръжлив, сравнително лесен за поддръжка и е много търсен. Като се има предвид това, нека се потопим в полезните подробности, за да ви помогнем да решите дали това е правилният избор за вас!

Предимствата на мокетените килкими

Издръжливост

Едно от най-големите съображения при покупката на килим е издръжливостта на килима. Разбира се, бихте искали килим, който да издържи на ежедневното износване и да изглежда добре през следващото десетилетие. Така че е добре, че мокетените килими са добре известни като много издръжливи. Дълго време се смяташе за най-издръжливите синтетични влакна за килими. Тайната на издръжливостта на мокетения килим се крие в неговата еластичност – способността му буквално да “отскача” от уплътняване, така че няма да задържи следи от компресия от вакуум или пешеходен трафик за дълго.

Устойчивост на петна

Никой килим не може да устои изцяло на петната, но мокетеният килим е със сравнително добра устойчивост. Мокетът се нарежда високо в способността си да устои на всякакви петна. Така че, следващия път, когато детето ви втрие кал или вашият гост разлее тази чаша вино, няма нужда да се притеснявате чак толкова.

Устойчивост и поддръжка

Устойчивостта на мокета се дължи до голяма степен на водородната молекула, която създава част от неговата структура. Тази молекула може да бъде съживена чрез почистване с пара. Топлината от парочистачката всъщност съживява водородната молекула, така че когато влакната се сплескат поради пешеходен трафик, почистването на килима помага на влакната да отскочат обратно. Изключително важно е мокетеният килим да се почиства с пара поне на всеки 12-18 месеца (по-често в зони с много интензивен трафик), за да се осигури дълготрайност. Освен това, простото пускане на прахосмукачка върху него трябва да бъде цялата поддръжка, от която се нуждае, за да изглежда свеж за много години напред.

Недостатъци на мокетен килим

Статично електричество

Вярвате или не, има хора, които не харесват статични удари, шокиращо е, нали?! Ако сте един от тези хора, важно е да знаете, че найлоновите килими могат да генерират статично електричество в сух климат; повече от други материали.

Не е толкова мек като другите опции

Въпреки че мокетът може да се похвали с редица предимства пред другите видове килими, той не е най-мекото влакно на пазара. Ако мекотата на вашия килим е основен приоритет, може да има по-добри опции от мокет за вашия дом.

Мокетени килими

Най-популярното подово покритие за дома и офиса е все още килимът, особено ако искате да е меко и удобно под краката ви. Килимът придава на вашата спалня уют и усещане за благополучие, а безкрайната гама от цветове прави избора му много лесен..

Мокетени килими в пастелни цветове се избират много често за спалнята – те придават на помещението фин и ексклузивен вид и са приятно топли и меки за краката.

Всеки, който някога е имал мокетен килим в спалнята си, не би искал да се лиши от това кадифено усещане при ходене по него. Но мокетът е не само приятно мек, но и се усеща значително по-топъл от ламината или плочките, например. И ако паднете, няма да се нараните. Защото килимът е като едно огромно, уютно одеяло на пода – просто приказен завършек на декора!

Съвременните мокетени килими осигуряват спокойствие и комфорт, тъй като абсорбират звука, осигурявайки приглушена, приятна акустика. Всички са съгласни, че у дома е много по-приятно без скърцащи подови дъски и шумни стъпки.

Ако помещенията, в които ще поставяте мокетени килими са с по-ограничено пространство, интериорните дизайнери съветват да избягвате тъмните цветове. Тъмните тонове правят стаите да изглеждат по-малки. Заложете на светли цветове като бяло и бежово. Ако имате големи стаи, тогава можете да бъдете по-свободни в избора на цветова схема.

Мокетени килими за хол и спалня

Кой килим пасва на всекидневната и спалнята? В тези жилищни зони ние се оттегляме и търсим покой. Ето защо уютът е най-важното нещо за тях! При избора на мокетени килими за тези помещения особено подходящи са пастелните, бледи тонове.

Мокетени килими за детската

В тази стая мокетените килими ще свършат отлична работа! Децата ще харесат изключително мекото усещане, което сякаш ги кани да се гушкат и гарантират уютната атмосфера в стаята.

Мокетени килими за коридора

Килимите, които се поставят в коридора, трябва преди всичко да имат здравина и да са устойчиви, тъй като тази част от апартамента е много посещавана. Ето защо мокетените килими са просто перфектният избор тук!

Мокетени килими Този вид настилка е тип платно, което се фиксира с первази. Мокетените килими придават естетическа завършеност на всяко помещение. Характеризират се с издръжливост при правилна поддържка.
Предимства на мокетените килими  Мокетените килими могат да бъдат поставени във всяко едно помещение от вашия дом. Това позволява постигането на завършен вид и спазване на концепцията. Мокетите могат да бъдат поставяни и върху стълби.
ЦениЦените варират между 68,00-193,00 лева в зависимост от размера, цвета и дизайна на мокетения килим. Изберете най-подходящия за вас. Богато разнообразие на мокетени килими от FreeForAll.
ДоставкаБЕЗПЛАТНА доставка при плащане онлайн. Отстъпка при плащане с карта или по банков път. Доставка с куриерска ферма Speedy.

Често задавани въпроси

Какви типове мокетени килими има?

Отговор: Мокетените килими се различават най-вече по дължината на косъма. Те биват с къс косъм, с дълъг косъм, с високи и ниски нишки или т.нар. Шаги, с твърди влакна и смесени. Всеки тип ими свите предимства и недостатъци.

Как да избера мокетен килим?

Отговор: При избора на мокетен килим е важно да се вземат предвид фактори, като размер, поддръжка, материал и бюджет. Трябва предварително да запазете параметрите на тези критерии за са не оставяте място за колебание. Това ще ви позволи да изберете най-правилния мокетен килим за вас.

Как правилно да поддържам мокетен килим?

Отговор: За правилна поддръжка на мокетения ви килим е необходимо редовно почистване. Това включва използване на прахосмукачка, за избягване натрупването на мръсотия. Необходимо е да перете мокетиния си килим на всеки 12-18 месеца. Това ще помогне за отстраняването на всички натрупали се замърсявания.