Рошави килими

Показване на 11 резултата

Рошави килими с онлайн поръчка и заплащане с карта. Доставяме в цяла България с куриери килим на супер цена. Тези рошави килимчета са хит през последните няколко години в Европа. Вече можете да се сдобиете с такъв лесно онлайн. – Топ Килими за Вашия Дом

рошави килими

Рошави килими онлайн

Така наречените рошави килими са ключова част от дизайна на много пространства.

Защо да изберем рошав килим за дома

Рошавите килими ще бъдат отличен избор за създаване на комфорт, топлина и декориране на интериора в дома.

Рошави са килимите с дълъг косъм. В такива килими дължината на купчината е от 1,5 см до 10 см. Те са меки, топли и приятни на допир. И ще се впишат идеално в интериора на спалнята или хола.

Какви са предимствата и недостатъците на рошавите килими

Ако искате да си купите рошав килим, тогава трябва да оцените техните предимства и недостатъци.

Пухкавите килими имат редица предимства, които ги правят желана покупка:

  • Те създават уют в дома, благодарение на тяхната текстура.

Те са меки, топли и пухкави. Идеални, както за спални и всекидневни, така и за детски стаи.

  • Подходящи за всеки интериорен стил.

Основното нещо е да изберете правилния рошав килим, неговия цвят и модел.

  • Рошавите килими са с широк асортимент. Можете да изберете материал, дължина на купчината, цвят, текстура, размер и разнообразие от форми.
  • Те могат да бъдат украсени с различни аксесоари: ресни, помпони, пискюли.
  • В широк диапазон от цени са: от по-евтини и скромни до скъпи дизайнерски.

С всичките си предимства, рошавите килими имат своите недостатъци:

– Те не са подходящи за помещения с голям трафик.

– Лесно събират прах, трохи. Могат да се появят акари.

– Изискват редовно почистване с прахосмукачка и  използване на специални препарати за почистване.

– Изискват грижливо отношение.

– Не могат да се перат.

– Изложени на слънчева светлина могат да избледнеят.

– Натрупват статично електричество. Това може да е вредно за здравето.

– Могат да предизвикат алергии.

– Възможно е да се получи деформация на места, под тежестта на мебелите.

рошави килими Шаги

Почистване на рошавите килими

Рошавите килими изискват грижи за тях. За да избегнете появата на акари, да поддържате килима чист и да не намалявате живота му, е необходимо рошавите килими да се почистват редовно.

Най-лесното решение за грижа е редовното почистване с прахосмукачка. Но това не е напълно достатъчно. Също така е важно да извършвате редовно леко влажно почистване, както и почистване със специални препарати. Можете също така да потърсите помощ от професионалисти. Парочистачките много добре се справят с мръсотията върху рошавите килимите. Почистването с пара ще бъде безопасно както за естествени, така и за изкуствени килими.

Рошавият килим е стилен, уютен, удобен, топъл. Да, изисква внимателно отношение, редовно почистване. Но той си заслужава!

Благодарение на този тип покритие можете да промените всеки под, подчертавайки неговата индивидуалност. Това са пухкави килими, изключително приятни на докосване. За да е пълна хармонията, те отговарят на определени изисквания и имат свои специфични характеристики.

рошави килими цени

Рошавите килими предоставят множество ползи за една спалня, включително:

1. Висока степен на комфорт: Рошавите килими са произведени от материали, които предлагат голяма мекота и комфорт.

2. Добра топлинна изолация: Рошавите килими предоставят добра топлинна изолация, което може да помогне да поддържате комфортна температура във вашата спалня.

3. Огромна вариативност: Рошавите килими са дстъпни във различни дизайни, цветове и размери, така че можете да изберете онова, което найдобре подходи към вашия домашен стил.

4. Лесна управляемост: Рошавите килими са лесни за управление и поддържане. Вие можете да ги почистите лесно с влажна кърпа и да използвате прахосмукачка, за да поддържате чистотата им.

Още за рошавите килими

Много хора предпочитат рошави килими, като причините за това са много и различни.

Цената им е много приемлива и могат да се поставят в дневни, детски стаи, спални и др. Шаги килимът в интериора ще внесе комфорт и ще допълни перфектно всеки стил.

Процес на производство на шаги килими

Процесът на производство на килими с дълъг косъм включва изпълнението на няколко технологични етапа. Всичко започва със създаването на основа от плътна тъкан. После, с помощта на специално оборудване, се оформя плътна и пухкава купчина от полипропиленова нишка.

Модерните рошави килими са подово покритие, чиято височина на косъма варира в диапазона от 25 до 70 милиметра. Шаги килимите се изработват предимно в актуални дизайни, можете да изберете изчистен продукт или да закупите килим, чиито влакна образуват орнамент. Тактилните усещания при докосване зависят от дължината на косъма, но с по-дълъг косъм грижата става по-сложна. Още един важен момент – не е добре да поставяте твърде тежки мебели върху килима, ако не искате да го увредите.

Защо модерните рошави килими са толкова популярни?

Модерният рошав килим е мек, плътен и пищен. Най-често се избира като декорация в интериора. Но това не е всичко. Този килим е страхотна опция за допълнителна шумоизолация на пода.

А за детските стаи е чудесна възможност да осигури повече топлина през зимата. Прекрасните рошави килими ще се харесат на децата от всички възрасти – както на бебе, което току-що започва да пълзи, така и на по-големи палавници.

Форми и цветове рошави килимчета

Килимът с дълъг косъм може да има различна форма – стандартна или нестандартна, изборът зависи от вида на стаята и предпочитанията на купувача.

Основните форми включват:
  • Кръгла
  • Овална
  • Правоъгълна
  • Квадратна

Универсален вариант е правоъгълният килим. Ще се впише във всеки тип стая. Заоблените килими пък се използват в интериора като акцент, за да се подчертае определена зона при зониране на пространството. Тесните и дълги рошави килими от своя страна са подходящи за коридори.

Обобщение за рошавите килимчета
Рошави килими – предимстваРошавите килими придават уют на вашия дом. Те са подходящи за почти всички помещения във вашето жилище. Рошавите килими лесно се съчетават с всеки интериорен стил.
Рошави килими – недостатъциРошавите килими лесно задържат прах и други нечистоти. Те изискват постоянна грижа и правилна поддръжка. Рошавите килими могат да провокират алергии.
Поддръжка на рошави килимиРошавите килими имат нужда от редовно почистване. Почистването с прахосмукачка не винаги е достатъчно. Необходимо е леко влажно почистване. Може да потърсите и професионални услуги за почистване на рошави килими.
Рошави килими от FreeForAllВ онлайн магазина на FreeForAll може да намерите богат асортимент на рошави килими. Цените варират в диапазона 42,00-375,00 лева. Разнообразие от стилове, размери и цветове.

Често задавани въпроси

Как се почистват рошави килими?

Отговор:Рошавите килими изискват допълнтелна грижа при почистване. Редовното почистване с прахосмукачка е задължително, но не е достъчно. Парочистачката ще се справи най-задоволително с рошавите ви килими.

Защо да изберете рошав килим за спалнята?

Отговор: Най-важната причина да сложите рошав килим в спалнята си е комфорта и мекотата, който създава. Също така осигуряват постоянна топлоизолация, поддържаща постоянен баланс в спалното отделение. Има всевъзможни варианти на форми и цветове- винаги ще намерите най-подходящия за вас.

Колко струват рошавите килими?

Отговор: В онлайн магазина на FreeForAll може да намерите богат асортимент на рошави килими. Цените варират в диапазона 42.00-375.00 лева. Всичко зависи каква големина и форма ви трябват.