Шаги килими

Показване на 5 резултата

Шаги килими с онлайн поръчка и заплащане с карта. Доставяме шаги килим на супер цена – Топ Килими за Вашия Дом

Шаги килими онлайн

шаги килими

Рошавите килими се наричат още Шаги (Shaggy)

Те имат висок косъм, който може да бъде от 2.5см до цели 10см. Килимите Шаги са меки и пухкави и затова са толкова желани за детските стаи и за спалните.

Килими шаги – едно атрактивно предложение за дома Ви

Шаги килимите са ново, атрактивно предложение на пазара.

Това са продукти с дълъг косъм, които са модерна интериорна декорация. Името на килима шаги съвсем не е случайно. В превод от английски „shaggy“ означава „пухкав, рошав, голям“.

Килимите шаги често се изработват от смесени влакна. Например, комбинацията от памук, синтетика и вълна позволява да бъде създадете оригинална текстура, благодарение на която краката Ви ще получат приятен масаж.

Основни предимства на килимите шаги

Тези продукти са много обичани от мнозина, при това с причина. Шаги килимите имат редица съществени предимства:

  • Те са много приятни на допир. Килимите шаги изглеждат, като че ли специално създадени, за да можете да ходите по тях боси. Те са много меки и „въздушни“;
  • Удобни са за експлоатация. Можете да изперете Вашия килим шаги без никакво затруднение, след което той ще изглежда отново като нов;
  • Килимът шаги има прекрасен външен вид. Красивите и стилни шаги килимчета допринасят за създаването на необичайна, приятна атмосфера в дома, която ще се хареса на всеки.
  • Килимите шаги са олицетворение на лукс и вкус. Те могат да направят всяко пространство по-уютно, осигурявайки топла подова повърхност.

Как да почиствате шаги килимите

Тъй като килимите Shaggy са склонни да задържат прах и боклучета, те трябва да се почистват редовно с прахосмукачка. Чистенето е съвсем лесно. В противен случай натрупаният прах може да причини алергии. Ако се получи петно, премахнете го бързо, за да не се разпространи в дълбочина.

шаги килими цени

Къде можете да поставите шаги килими?

С оригинална текстура, ярки цветови комбинации, оригинални орнаменти и геометрични изображени, килимите Shaggy ще изглеждат страхотно във всеки интериор на помещение, независимо дали е класически или високотехнологичен. Те могат да бъдат поставени на места като:

  • Спалня. В такава стая килимът шаги най-добре ще подчертае атмосферата на мекота, спокойствие и комфорт;
  • Хол. Килимът шаги е идеален за голяма компания, която може удобно да се разположи на пода;
  • Детска стая. Мекото и топло шаги килимче, постлано в детската стая, ще позволи на Вашето дете да си играе на воля на пода, без Вие да се безпокоите.

шаги килимчета

Едновременно с това килимите Шаги са стилни и красиви. Можете да постелете килим Шаги в определена част на хола си. Повърхността им е толкова приятно мека. Да се стъпва по такъв килим е абсолютно удоволствие.

Килими шаги

Кой килим се нарича шаги – се нарича килим с пухкава, мека, дълга купчина. Говорим за килими Шаги – те са евтини, поставят се в дневни, детски стаи, спални и др. Шаги килимът в интериора ще внесе комфорт, ще допълни всеки стил.

Какво е килим шаги- това е подово покритие, чиято височина на купчината е в диапазона от 25 до 70 милиметра. Шаги килимите се изработват предимно в актуални дизайни, можете да изберете изчистен продукт или да закупите килим, чиито влакна образуват орнамент. Тактилните усещания при докосването зависят от дължината на купчината, докато грижата за повърхността става по-сложна. Важен момент – не можете да поставите твърде тежки мебели върху килима шаги, ако не искате трайно да разрушите красивия му мек вид.

Плюсове на килими шаги

-На първо място това са привлекателност и гъвкавост, недостатъците включват сложна грижа за повърхността. Ако почистването се извършва у дома, се използва само специално оборудване, докато се препоръчва продуктът да се даде на химическо чистене, където грижите ще се извършват според правилата, в зависимост от състава на купчината и основата, както и като други параметри. Свързването с химическо чистене ще премахне повредата на пистата.

Защо килимът шаги е толкова популярен?

Особеността на килимите е дългите вълни с различна дебелина. Благодарение на тази структура продуктът е мек, плътен и приятен. Най-често се използват следните модели:

  • като декорация в интериора
  • за допълнителна шумоизолация на пода
  • като топлоизолация на пода в детските стаи. Такава пътека ще се хареса на бебе, което току-що започва да пълзи.

Процесът на производство на килими с дълъг косъм включва изпълнението на няколко технологични етапа. Всичко започва със създаването на основа от плътна тъкан. Освен това с помощта на специално оборудване се оформя плътна и пухкава купчина от полипропиленова нишка. Цялата работа за изработването на килим шаги се извършва на машини, в резултат на което процесът е опростен и не изисква много време.

Вижте модели килими шаги само на фирми с положителен рейтинг. Просто прочетете отзивите – купувачите често споделят мненията си за производителя и как се представя постелката, когато се използва;

Проверка на сертификати. Документите ще гарантират, че килимът е изработен от безопасни материали и отговаря на декларираните характеристики;

Изберете модели килими шаги с плътна и гъвкава основа. За предпочитане без лепило. Изберете винил или памук като основа;

Без неприятна или остра миризма. Наличието на такива проблеми е доказателство, че при производството са използвани токсични бои и лепило;

Купчината на килима шаги трябва да е равномерна и мека без бодливи включвания;

Бързо да връща в първоначалния си вид. Опитайте се да огънете килима шаги, той трябва да е еластичен, не се допуска образуването на гънки при такъв удар.

Шаги килими Шаги килимите са рошави килими. Те имат висок косъм между 2.5-10 см. Килимите Шаги са пухкави и меки.
Предимства на Шаги килимитеЕдно от основните предимства на килимите Шаги е тяхната мекота. Не са трудни за поддръжка. Те са чудесно допълнение към всеки интериор.
Поддръжка на Шаги килимитеКилимите Шаги имат нужда от често почистване. То се извършва сравнително лесно. Почистването с прахосмукачка е напълно достатъчно за предотвратяването на натрупването на прах.
Разположение на Шаги килимиКилимите Шаги са подходящо допълнение към всеки интериор. Те могат да бъдат разположени в спалня, хол и детска стая. Стъпването по такъв килим е абсолютно удоволствие, без значение къде е разположен той.

Често задавани въпроси

Какво означава Шаги килим?

Отговор: Името на килима шаги съвсем не е случайно. В превод от английски „shaggy“ означава „пухкав, рошав, голям“. Другото им наименование у нас е рошав килим. Характерни са с висок косъм, който може да бъде от 2.5 см до цели 10 см.

Защо шаги килимите са толкова предпочитани?

Отговор: Шаги килимите са уникални със своята мекота. Създават усещане едновременно за уют и за лукс. Подходящи са основно за спални, но са идеални и за детски стаи и всекидневни.

Как се прави шаги килим?

Отговор: Всичко започва със създаването на основа от плътна тъкан. Освен това с помощта на специално оборудване се оформя плътна и пухкава купчина от полипропиленова нишка. Цялата работа за изработването на килим шаги се извършва на машини, в резултат на което процесът е опростен и не изисква много време.