Шкафове за телевизор

Показване на 1–12 от 53 резултата

Шкафове за телевизор

Изборът на подходящ шкаф за телевизор не е лесна задача и трябва да я решите след проучване и обмисляне.

Първо решете какъв да е шкафа за телевизор.

Подовите модели са най-популярни, тъй като са лесни за поставяне и могат да издържат на значителни тежести под формата на допълнително оборудване и аксесоари.

Телевизорът се монтира на плота на подова стойка или се монтира на стената.

шкафове за телевизор

Варианти шкафове за телевизор

  • ТВ шкафове с функции скрин – освен стойка за телевизор и рафтове за техника, те имат няколко чекмеджета.
  • Масивни правоъгълни модели – те са с широк и дълъг плот, рафтове за допълнително оборудване и просторни чекмеджета. Отличен избор са за домашно кино и подобни устройства. Такива мебели заемат значителна част от площта по дължината на стената и визуално създават ефект на увеличаване на пространството.
  • Ъгловите модели шкафове за телевизор пък са функционално решение за по-малките помещения. Такива мебели рационално използват неизползваното ъглово пространство и изглеждат стилни в интериора. Формата на плотовете за ъглови шкафове може да бъде различна – от най-простия вариант под формата на пресечен триъгълник до извит овал, както и други нестандартни решения.
  • Мултифункционални ТВ шкафове – тези модели се отличават с повишен капацитет и ергономичност. Те често се използват в спални, тъй като е удобно да съхранявате например спално бельо в такива скринове. Тези шкафове са оборудвани с чекмеджета с различни размери и конфигурации. Те могат да бъдат тесни или разположени по цялата дължина на шкафа, или няколко парчета в един ред. Дизайнът им също може да бъде абсолютно всякакъв: класически, винтидж, модерен, технологичен.
  • Висящи шкафове за телевизор: тези модели не се поставят на пода, а се окачват на стената с помощта на специални стойки за стена. Най-важният нюанс при избора им е качеството на фитингите. От това ще зависи експлоатационният живот на мебелите и максималното натоварване върху тях. Добре да не претоварвате висящия шкаф с много неща. За телевизора също си струва да закупите стенен монтаж. Има модели от този тип, които са оборудвани с допълнително вътрешно осветление, което засилва ефекта на шкафа, който „виси“ над пода.

ТВ шкаф цена