Безплатна доставка при плащане онлайн! Допълнителни 5% отстъпка при поръчки над 300 лв.

Упражнения с въженце за скачане

въженце за скачане

Упражнения с въженце за скачане

Често се случва в ежедневието ни ситуация, при която сутрин няма абсолютно никакво време за джогинг, а вечер има време, но вече няма сили.

В същото време нуждата от аеробни упражнения е толкова силна, че всеки пропуснат ден за тренировка причинява усещане за разочарование отвътре.

Всъщност, човек, свикнал с редовни физически натоварвания, се нуждае, средно, от поне 40 минути или дори 1 час на ден, за да тича. Освен това той се нуждае и от съставяне на нови маршрути за бягане, защото монотонността при този вид физическа активност понякога не се отразява добре на психиката.

Всички тези неудобства приключват в  момента, в който човек / любител на спорта не открие чудодейните въженца за скачане, включени в тренировъчните процеси на повечето спортове.

До определено време въжетата за скачане се свързваха някак с момичешки начини за забавления, а за някои това беше начин да се запълнят минутите,  преди тренировка или да се приведе тялото в тонус.

Какви са ползите от упражнения с въженце за скачане?

Тренирането със скачащо въже има сложно натоварване върху целия мускулен корсет на тялото ни. Тези, които смятат, че скачането с въже е просто натоварване на краката, грешат и очевидно не са опитали сами.

Предлагаме Ви да поскачате няколко минути, например вечер и на следващата сутрин, и ще усетите в тялото си съществуването на мускули, за които досега не сте подозирали как работят. Буквално от шията до петите мускулите ще бъдат активирани. И да не говорим за натоварването върху раменната става на ръцете, предмишницата и дори мускулите на корема. При редуване на различни упражнения, за които ще говорим, натоварването може да бъде насочено към мускулите на бедрата, прасците с максимална ефективност за тях.

За начинаещите

За тях предлагаме за начало да отделите 5 минути за тренировка. Това ще помогне да развиете координация, ще почувствате правилния ритъм и ще научите как да се упражнявате с въженце. Следващата Ви задача ще бъде да увеличите тренировката си до 10 минути. Спокойно и премерено скачайте 10 минути. Ако се объркате, няма страшно, започнете отначало. Важното е да не се откажете.

За напредналите – Важно е да си съставите план преди тренировка. Например, скачайте определен брой пъти без спиране и след това започнете да изработвате елементите.

За да разработите успешно елемент, също си струва да си зададете определени прагове, за да усъвършенствате уменията си. Изпълнението на елемент се придружава от смяната му с друг и т.н., докато разберете, че е достатъчно сте тренирали и е време да поскачате просто за удоволствие.

Най-търсени

Категории публикации