Безплатна доставка при плащане онлайн! Допълнителни 5% отстъпка при поръчки над 300 лв.

Декоративни цветя за всеки интериор

декоративни цветя

Декорация с изкуствени цветя – модни тенденции

Лаконичност и аскетизъм, студен метал и сив камък – всички тези интериорни тенденции, които бяха актуални вчера, започват малко по малко да губят позиции. Днес хората отново се стремят да се доближат до природата, като правят избор в полза на дървени мебели, естествени тъкани, топли цветове и флорални мотиви. Не е изненадващо, че в резултат на общия „естествен“ бум, висококачествените декоративни цветя придобиха особена популярност . С тяхна помощ можете лесно и бързо /и най-важното, с минимални инвестиции/ да създадете „жив“ интериор на вашите мечти.

Какви са предимствата на украсата с декоративни цветя?

Времената, когато изкуствените цветя по-скоро предизвикваха меланхолия, отколкото приятни емоции, безвъзвратно потънаха в миналото.  

Днес висококачествените декоративни цветя са почти неразличими от истинските. Те са направени от най-модерните материали, като е изпипан всеки детайл. Дизайнерите дори вземат предвид етапите на растеж – например, листата на едно дърво могат да имат различен цвят и размер в зависимост от това на какъв етап на развитие е било растението, което е взето за модел.

С помощта на изкуствени дървета можете правилно да зонирате пространството, цветята ще ви помогнат да украсите отделни стаи, а ако искате да актуализирате ситуацията, можете да закупите стилни саксии за растения или да ги пренаредите на друго място.

Какво е модерно сега?

Трябва да изберете декоративни цветя за интериора разумно, особено ако държите да следвате тенденциите. Сега на мода са графичността и простотата, големите листа и ясните геометрични форми. Ако говорим за зелени растения, тогава трябва да се даде предпочитание на по-едри екземпляри – те ще изглеждат страхотно. Особено популярни днес са едролистните фикуси, папрати, алоказии, монстери, стрелиции, сансевиерии, калатеи, различни палми и кактуси.

Друга актуална интериорна особеност е декорирането на пространството с цветни аранжировки, включително такива във вази с имитация на вода. Например, букети от бели, розови и кремави нюанси идеално се вписват в класически интериор, за крайбрежен е по-добре да изберете нещо като ириси или слънчогледи, божури или кала ще изглеждат невероятно в помещение, декорирано в Арт Деко, а за стил Прованс най-подходяща е лавандулата.

Най-търсени

Категории публикации