Безплатна доставка при плащане онлайн! Допълнителни 5% отстъпка при поръчки над 300 лв.

Идеи за тренировки с велоергометър за начинаещи

Идеи за тренировки с велоергометър

Идеи за тренировки с велоергометър за начинаещи

Идеи за тренировки с велоергометър от нашите гост редактори. Тренировката с велоергометър е чудесен вариант както за начинаещи, така и за тези, които вече са в добра форма. Велоаргометрите не само са удобни и безопасни за използване, но също така предлагат разнообразие от възможности за тренировка, за да задоволят нуждите на всеки, който иска или да подобри своята форма, или да поддържа това, което вече е постигнал.

Приготвяме се да започнем тренировката

Използването на велоергометър е чудесен начин за подобряване на кардиото, за повишаване на издръжливостта както и за изграждане на мускули. Това е особено подходящо, ако искате да изградите мускули на краката си, като четириъгълните мускули и бедрените сухожилия са тези, които основно се занимават с каране на велосипед. Преди да започнете обаче, най-добре е да се консултирате с лекар, за да сте сигурни, че нямате никакви състояния, които биха могли да бъдат повлияни от вашата рутинна тренировка.

След като получите разрешение от Вашия лекар, не забравяйте да отделите малко време, за да се запознаете с вашия велоергометър и как работи. Направете корекции на седалката, дръжките и педалите, за да отговаряте точно на вашата височина и обхват. След това научете как да правите корекции на съпротивлението, за да можете да правите тези необходими корекции, докато тренирате.

Загрявка

След като велоергометърът е правилно настроен за Вашите нужди, трябва да започнете тренировката си със загряване. За повечето хора добра отправна точка е да загреят за около 5 минути с удобно темпо с ниско съпротивление. Това ще Ви помогне да подготвите тялото си за по-интензивната и строга тренировка, която предстои да започне.

Трениране на интервали

Интервалното обучение на велоергометър е добър вариант за повечето начинаещи. При интервални тренировки тренирате с по-висока интензивност за определен период от време, преди да забавите с по-удобно темпо, след което отново увеличавате интензивното загряване, след което продължавате този модел. След загрявката трябва да увеличите скоростта и/или съпротивлението си, така че да работите с по-високо ниво на усилие. Продължете на това ниво в продължение на 3 минути, преди да увеличите темпото или съпротивлението си до по-високо ниво за 2 минути. Върнете се към предишната си скорост за 3 минути, преди да я увеличите на по-високо темпо или съпротивление за още 2 минути.

Период на охлаждане

След като се включите в интервални тренировки, е важно да дадете на тялото си период за охлаждане. През този период от време трябва да въртите педалите със същото темпо и/или съпротивление, което сте правили при загряване. Вашият период на охлаждане трябва да продължи пет минути.

С тези идеи за тренировки с велоергометър, ще направите тренировка, която продължава общо до 20 минути

Ако не сте свикнали да тренирате на велоергометър, може да установите, че краката ви се уморяват бързо. Имайте предвид, че е необходимо време за изграждане на издръжливост.

По ваша преценка можете да добавите повече време към всяка тренировка или да увеличите съпротивлението, когато усетите, че тялото ви става по-здраво и се нуждае от по-голямо предизвикателство.

Най-търсени

Категории публикации